TIP: Hledac letenek
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
TIP: Hledac letenek
Narazil jsem na http://www.momondo.com/ ktery hlavne pro hledani odletu z nemecka nabizi vysledky z mnoha zatim me neznamych stranek...
Pro letenku do DOM s CSA jsem nasel pres nej na Lastminute.com o 1000 levnější... škoda, že už jsem si vybral cash na nákup
Pro letenku do DOM s CSA jsem nasel pres nej na Lastminute.com o 1000 levnější... škoda, že už jsem si vybral cash na nákup
- tygrlive
- Cestující Economy Class

Re: TIP: Hledac letenek
Pěknej vyhledávač.
- creyman
- Cestující First Class

Chtěl jsem se zeptat, máte někdo zkušenost s kupovaním letenek přes lastminute.com?...Probíhá všechno v pořádku (platba atd.)?
Díky
Díky
- Bambus
- Cestující Economy (low-cost)

tygrlive píše:Narazil jsem na http://www.momondo.com/ ktery hlavne pro hledani odletu z nemecka nabizi vysledky z mnoha zatim me neznamych stranek...
Jedinou a dost zásadní výtku, kterou bych vůči vyhledávači měl, jsou naproto z prstu vycucané kurzy Kč, podle kterých ceny jednotlivých itinerářů vypočítává a následně je seřazuje.
Příklad: PRG-MIA přes TravelPapa údajně za 16.356,- Kč. Vlastní web ale uvádí cenu 942.50 US$ což je podle aktuálního kurzu na xe.com je 18.002 Kč dle ČNB 17.907,- a 18.397,- dle KB valuty prodej.
- Zlin142
- Kapitán

Dekuji za ten tip s Momondo. Zrovna jsem pres nenasel let MUC-DUR a zpet pro jednoho dospeleho a 2 deti za EUR 1224,64. Proti cene primo s Emirates sleva jeste EUR 50. A to uz jde.
- meir13

Hledal jsem nejlevnější letenku PRG-MLA-PRG s legacy na téměř konkrétní data (+- 1 den) v cca půlce dubna. Na momondo se mi ukázalo nejvýhodnější koupit to na govolo.it. Obával jsem se neserioznosti, ani na govolo.de, ani na britské doméně jsem si nebyl jistý, zda je cena skutečně konečná a nepřičte se nakonec vysoký servisní poplatek. Vše ostatní (jiní agenti, zobrazovaní na momondo) bylo o dost dražší. Nakonec jsem shodné lety zadal do webu LH a cena byla jen nepatrně vyšší, než na govolo (a mnohem nižší, než mi momondo ukazovalo pro jiné agenty). Bohužel nákup ztroskotal na tom, že jsem letenku nekupoval pro sebe, což při platbě kartou nelze. Zadal jsem údaje do britské expedie a cena byla plus minus stejná (přepočítáno z liber na koruny) a tedy koupil jsem to tam. Přitom na momondu byla cena pro expedii mnohem vyšší. Mimochodem i matrix ukazoval vyšší cenu, než se nabídla na webu LH.
- Globík
- Kapitán

Globík píše:Hledal jsem nejlevnější letenku PRG-MLA-PRG s legacy na téměř konkrétní data (+- 1 den) v cca půlce dubna. Na momondo se mi ukázalo nejvýhodnější koupit to na govolo.it. Obával jsem se neserioznosti, ani na govolo.de, ani na britské doméně jsem si nebyl jistý, zda je cena skutečně konečná a nepřičte se nakonec vysoký servisní poplatek. Vše ostatní (jiní agenti, zobrazovaní na momondo) bylo o dost dražší. Nakonec jsem shodné lety zadal do webu LH a cena byla jen nepatrně vyšší, než na govolo (a mnohem nižší, než mi momondo ukazovalo pro jiné agenty). Bohužel nákup ztroskotal na tom, že jsem letenku nekupoval pro sebe, což při platbě kartou nelze. Zadal jsem údaje do britské expedie a cena byla plus minus stejná (přepočítáno z liber na koruny) a tedy koupil jsem to tam. Přitom na momondu byla cena pro expedii mnohem vyšší. Mimochodem i matrix ukazoval vyšší cenu, než se nabídla na webu LH.
Lufthansa je celkem inteligentni aerolinka a snazi se motivovat lidi k nakupu letenek primo u ni. Proto ma nektery tarify, ktery nabizi pouze pres vlastni web. Proto je vyhledavace obvykle nenajdou. Snad jen Kayak ano...
- spinar
- Cestující Business Class

Skúste http://www.azuon.com
Super vecička na vyhľadávanie letov s nízkonákladovými spoločnosťami.
- mofoli76
- Cestující Economy Class

mofoli76 píše:Skúste http://www.azuon.com
Rad by som sa na to pozrel ale stale mi to pise
Website under construction. Check it out soon!
- Flyvan

Zlin142 píše:tygrlive píše:Narazil jsem na http://www.momondo.com/ ktery hlavne pro hledani odletu z nemecka nabizi vysledky z mnoha zatim me neznamych stranek...
Jedinou a dost zásadní výtku, kterou bych vůči vyhledávači měl, jsou naproto z prstu vycucané kurzy Kč, podle kterých ceny jednotlivých itinerářů vypočítává a následně je seřazuje.
Příklad: PRG-MIA přes TravelPapa údajně za 16.356,- Kč. Vlastní web ale uvádí cenu 942.50 US$ což je podle aktuálního kurzu na xe.com je 18.002 Kč dle ČNB 17.907,- a 18.397,- dle KB valuty prodej.
prijmite euro, bude pokoj
- MEA

MEA píše:Zlin142 píše:tygrlive píše:Narazil jsem na http://www.momondo.com/ ktery hlavne pro hledani odletu z nemecka nabizi vysledky z mnoha zatim me neznamych stranek...
prijmite euro, bude pokoj
Tůdle!!!
- Globík
- Kapitán

globik, co sa ti stalo? lahsie sa v eurach pocita, plati to skoro vsade po svete (teda da sa znenit na rozdiel od czk ci ex skk) a ak mas silnu nostalgiu po narodnych papieroch, nehcaj si jednu sadu do zbierky, ako som to urobil ja 
- MEA

MEA píše:globik, co sa ti stalo? lahsie sa v eurach pocita, plati to skoro vsade po svete (teda da sa znenit na rozdiel od czk ci ex skk) a ak mas silnu nostalgiu po narodnych papieroch, nehcaj si jednu sadu do zbierky, ako som to urobil ja
Tady bych se přidal taky Tůůdle
Zajímavé jak na Slovensku si kvůli hraní hymny schvalují zákony, ale hlavní atribut státu - vlastní měnu si klidně ještě s hrdostí zahodí... Jenom aby byli jakoby západní. Ajaj, doufám, že se to na mě nesesype.
- holovsky

Asi tak, hladace leteniek, ja si predsa tiez vyhradim pravo na posledny prispevok k tomuto: ci nejakych par tajtrlikov schvalilo zakon o hymne ma az tak nezaujima, taki sa najdu v kazdej krajine a kovbojku by som z toho nerobil (aj ked s nimi, ako i vacsina ludi, nesuhlasim). Co sa tyka narodov, maju svoje crty a vynimkou nie je ani SK a CZ. Mam taky blby pocit, ze keby ste euro prijali prvi vy, to by bolo vysmievania aki sme zaostali (pre mna bola tato narodna crta jednym z dovodov, preco som rad, ze sa CSFR rozdelila), takto je ale samozrejme jasne "jak bylo vyhodny ponechat si korunku". Ja ani uniu ani euro nijak extra nemusim, ale ked uz sme sa tak dohodli, tak to raz plati. O tom, ze sa mi SKK graficky pacili viac ako nejake fiktivne mosty na tomto mieste nejdem polemizovat. A v tom je ta dobra stranka toho, ze kazdy mame svoju krajinu a vztahy su hadam este lepsie najma preto, ze kazdy sa hra na vlastnom piesocku. Magorov bohuzial staci s prehladom na obidvoch pieskoviskach vrchovate a maju nejaku afinitu plavat do politiky a funkcii...
- MEA

MEA píše:globik, co sa ti stalo? lahsie sa v eurach pocita, plati to skoro vsade po svete (teda da sa znenit na rozdiel od czk ci ex skk) a ak mas silnu nostalgiu po narodnych papieroch, nehcaj si jednu sadu do zbierky, ako som to urobil ja
O nostalgii nejde (byť jsem tuhle málem uronil slzu, když jsem na baru sbalil u kasy účtenku a ona měla putovat nejprve barmance; a tak pokladní vytiskl duplikát a ten byl v lirách
- Globík
- Kapitán

• Stránka 1 z 2 • 1, 2