Letadla FA
Re: Letadla FA
No bůh ví jak to bude,třeba to opravdu jen vykuchá a nechá to tak... Cena nového motoru CFM56 je něco kolem miliónu USD,takže kdyby si vzal jen motory,které jsou někde v teple v hangáru a nakonzervované,tak škodnej nebude... Můj osobní názor je,že rozlítání těch dvou letadel ze stavu v jakém jsou je sice možné,ale vzhledem k nákladům dost nepravděpodobné.
- PV
- Vedoucí kabiny

PV píše:No bůh ví jak to bude,třeba to opravdu jen vykuchá a nechá to tak... Cena nového motoru CFM56 je něco kolem miliónu USD,takže kdyby si vzal jen motory,které jsou někde v teple v hangáru a nakonzervované,tak škodnej nebude... Můj osobní názor je,že rozlítání těch dvou letadel ze stavu v jakém jsou je sice možné,ale vzhledem k nákladům dost nepravděpodobné.
bohuzel nejsou.Byli nakonzervovane v roce 2005 a od te doby nic.Pak nekoho napadlo ze by se mely alespon sundat a ulozit.Ja se taky priklanim k moznosti ze budou pouzity na nahradni dily.Pouzit se vlastne uplne vsechno,Od sedacek az po podvozky
- Lucky
- Cestující First Class

vita píše:A Tarantík si už brousil flexku, jak je rozpůlí a doveze do Zruče
Treba je ma jako rekvizity do svych zvrhlych filmu ...
- j.ree
- Druhý pilot

uz v prosinci se u nas poptavala "jedna" americka firma na moznosti scrappingu dvou "nejmenovanych" letadel...
- luckies21
- Cestující Economy (low-cost)

PV píše: Můj osobní názor je,že rozlítání těch dvou letadel ze stavu v jakém jsou je sice možné,ale vzhledem k nákladům dost nepravděpodobné.
A co varianta že by ty letadla skončily někde kde si z nějakých předpisů velkou hlavu nědělají? Napadá mne Rusko nebo Afrika.
- Zlin142
- Kapitán

Zlin142 píše:PV píše: Můj osobní názor je,že rozlítání těch dvou letadel ze stavu v jakém jsou je sice možné,ale vzhledem k nákladům dost nepravděpodobné.
A co varianta že by ty letadla skončily někde kde si z nějakých předpisů velkou hlavu nědělají? Napadá mne Rusko nebo Afrika.
To napadlo i mě,problém je v tom,že ta letadla se tam musí nějak dostat. Pod naší registrací ten přelet udělat bez potřebné údržby udělat nepůjde.Pod registrací "letecky vyspělých" zemí taky asi ne. Pokud to bude pod registrací nějaké případné africké anebo post CCCP země,tak jich je dost na černé listině v EU ,tak tudy to taky asi nepůjde....
- PV
- Vedoucí kabiny

Podle toho co sem si četl na stránkách společnosti, která je koupila, mě připadá jako realita vydělat co nejvíc na zakonzerovaných motorech a potom zbytek na náhradní díly. Jelikož byla letadla prodána za směšnou částku, věřím, že na nich i když jsou to šroty ještě někdo pěkně vydělá.
Nechápu proč je za takovou cenu nekoupila třeba ČSA, která za chvíli nebudou mít žádné vlastní letadlo a tyto by měli za pakatel či Travel Service nebo vláda místo těch Airbusů, které také byli "výhodným" nákupem........Takhle mohl někdo mít rovnou svá letadla
Nechápu proč je za takovou cenu nekoupila třeba ČSA, která za chvíli nebudou mít žádné vlastní letadlo a tyto by měli za pakatel či Travel Service nebo vláda místo těch Airbusů, které také byli "výhodným" nákupem........Takhle mohl někdo mít rovnou svá letadla
- eucellmania

eucellmania píše:Takhle mohl někdo mít rovnou svá letadla
Své dva šroty,jejichž zprovoznění bude stát majlant a jejichž provoz nebude ekonomický....
- PV
- Vedoucí kabiny

Kolik by stálo cca znovuzprovoznění, když cena byla pouze 40 mil. Kč? Díky
- eucellmania

eucellmania píše:Nechápu proč je za takovou cenu nekoupila třeba ČSA, která za chvíli nebudou mít žádné vlastní letadlo a tyto by měli za pakatel či Travel Service nebo vláda místo těch Airbusů, které také byli "výhodným" nákupem........Takhle mohl někdo mít rovnou svá letadla
ČSAčko se chce zbavit bulíků a koupí si tyhle dva pomníky jo? Co by travel s 3kilama dělal, když si teďka přivez dvě nový 8kila? Starý letadlo prostě víc žere jak na palivě, tak na různejch revizích atp.
- Spenlik
- Cestující Business Class

zdroj Planes.cz:
Tak teď už je asi jasný, co ty dva čeká ...
Americká firma AerSale z Floridy oznámila nákup 44 vyřazených nákladních letadel Douglas DC8-71F/73F, včetně různých náhradních dílů a rezervních motorů CFM56-2C1. Letadla a náhradní díly jsou po společnosti UPS, která své DC8 vyřadila minulý rok. Cena, za kterou je AerSale získala, nebyla zveřejněna, výkonný šéf firmy Nicolas Finazzo označil transakci za první z větších akvizicí plánovaných na letošní rok. I když jsou letadla na konci životnosti, AerSale pro ně může ještě najít využití, cení si však především hodnoty získaných motorů, které ji mají pomoci stát se hlavním světovým dodavatelem součástek pro motory CFM56. Stejná firma vydražila minulý týden i dvě na Ruzyni 51 měsíců chátrající letadla Boeing 737-300 po Fischer Air (s motory CFM56-3C1). Jaké s nimi má plány nebylo zveřejněno. CFM56 je označení pro řadu proudových leteckých motorů vyráběných firmou CFM International (společný podnik GE Aviation z USA a Snecma z Francie), které se mohou použít na široké škále typů dopravních letadel. Kromě DC8 a všech verzí B737, dále například na vojenských KC-135, A340 a letadlech rodiny A320 (A318/319/320/321).
Tak teď už je asi jasný, co ty dva čeká ...
- Spenlik
- Cestující Business Class

Bral jsem to tak, že jsem myslel, že cena tak nízká, že by se to i možná vyplatilo....Pokud jejich uvedení do provozu je moc nákladné, tak potom chápu, že by se tady v ČR neuplatnili......
2Spenlik: jj, je vidět, že asi moc dobře nedopadnou
2Spenlik: jj, je vidět, že asi moc dobře nedopadnou
- eucellmania

Obě letadla potřebují D-check a ten sám o sobě stojí cca 1mil USD. Nehledě na to že při něm se najde spousta věcí na výměnu a opravu po tom dlouhém stání,mraky víceprací a to ten check neskutečně prodraží
- PV
- Vedoucí kabiny

A D-check je nutná věc, která se musí udělat, aby mohli odtud odletět?
Pokud se bude dělat, tak tu pobudou pěknou dobu ještě....
Pokud se bude dělat, tak tu pobudou pěknou dobu ještě....
- eucellmania

D-check na těchto érech je věc jistě nezbytná, pro to, aby mohli odletět. O nějakém povolení pro technický přelet bez větší revize si myslím nemůže být řeč.
Teoreticky vzato by mohli jít do revize v létě (dřív asi těžko, protože už jsou nasmlouvaný jiný stroje)...D-check by zabral tipuju tak 2 měsíce. Takže odlet čistě teoreticky nejdřív září/říjen
Ale nebudem předbíhat, já se spíš klaním k možnosti "robbery" - vzít všechno, co se dá ještě někomu prodat
Teoreticky vzato by mohli jít do revize v létě (dřív asi těžko, protože už jsou nasmlouvaný jiný stroje)...D-check by zabral tipuju tak 2 měsíce. Takže odlet čistě teoreticky nejdřív září/říjen
Ale nebudem předbíhat, já se spíš klaním k možnosti "robbery" - vzít všechno, co se dá ještě někomu prodat
- Zoommy
- Cestující Economy Class

Zpět na Zaniklé letecké společnosti