Kulinářský trip report

salamio
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Příspěvky: 490
Registrován: 22. 07. 2010, 09:43
Stav: Offline

Kulinářský trip report

Příspěvek od salamio »

Protože od letoška pracuji ve firmě, která zbytečně nevyhazuje peníze, nebo alespoň ne na hňupy jako jsem já, změnil se mi trochu styl cestování. Použijeme-li klasické třídní rozdělení politického systému na Papui-Nové Guinei, dá se říci, že jsem se přesunul z privilegované třídy strávníků do třídy žírného lidu. Už tedy nelítám v prvním patře a protože jsem trochu změnil i životní styl, máslo už pro mě není prioritou (pro nováčky - PHX, LAS, LAX, IAH, SFO, ORD)

Z podpalubí tedy nemám moc co reportovat (nepočítáme-li pěkně prorostlého Němce sedícího na vedlejší sedačce), proto jsem se rozhodl pro jeden čistě kulinářský trip report z destinace. Aneb

Jak dobře posnídat v hotelu za 6152 Kč na noc - recept
(opera buffa ve čtyřiceti dějstvích)

Upozornění: recept obsahuje neslušné výrazy a měl by být čten po desáté hodině večerní. Zamezte shlédnutí dětmi a osobami útlocitného založení.
Technická poznámka: omluvte sníženou kvalitu reportu. Fotografie byly pořizovány telefonem a vyjma ořezu a zmenšení nejsou nijak upravovány.

Ingredience:
  • 12 uncí mrkve
  • 1 libra ředkviček
  • diamantová karta Hilton
  • 2 americké dolary
  • dle potřeby cokoli dalšího (zejména více peněz)
Doba přípravy: 2 dny
Doba vaření: 10 minut
Obtížnost: začátečníci až středně pokročilí.

Postup:

Dva dny před plánovanou snídaní se vydáme jedenapůlmílovou procházku na nákup. Cestou překonáme místní ghetto.
Obrázek

Dorazíme do krámu.
Obrázek

Najdeme příslušný regál.
Obrázek

Vložíme do vozíku dvanáctiuncové balení mrkve a u pokladny zaplatíme.
Obrázek

Cestou z krámu musíme opět překonat ghetto. Tentokrát byla atmosféra o poznání hustší, povedl se mi tedy jen letmý záběr ghetta.
Obrázek

Sáček s mrkví položíme v hotelu na stůl.
Obrázek

Mrkev sežereme a prázdný sáček uschováme pro pozdější použití.
Obrázek

Druhý den se opět vydáme jeden a půl míle na nákup a překonáme místní ghetto.
Obrázek

Dorazíme do krámu.
Obrázek

Najdeme příslušný regál.
Obrázek

Vložíme do vozíku jednolibrové balení ředkviček a u pokladny zaplatíme.
Obrázek

Cestou z krámu musíme opět překonat ghetto. Tentokrát byla atmosféra o poznání hustší, povedl se mi tedy jen letmý záběr ghetta.
Obrázek

Sáček s ředkvičkami položíme v hotelu na stůl.
Obrázek

Část ředkviček umyjeme pod tekoucí vodou.
Obrázek

Ředkvičky osušíme.
Obrázek

Nožem odstraníme šťopky a bubáky.
Obrázek

Odřezky vyhodíme.
Obrázek

Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky.
Obrázek

Všechny, sakra!
Obrázek

Najdeme prázdný sáček od včerejší mrkve.
Obrázek

Vložíme do něj nakrájené ředkvičky.
Obrázek

Zbytek ředkviček ponecháme v původním sáčku.
Obrázek

Vložíme do lednice.
Obrázek

Z dovezených zásob vyndáme chleba od žida.
Obrázek

Vytáhneme jeden krajíček.
Obrázek

Přijmeme srdečné pozvání.
Obrázek

Najdeme svou diamantovou kartu, abychom nemuseli za snídani platit dalších 271 Kč.
Obrázek

Necháme si tedy vystavit poukaz.
Obrázek

Nezapomeneme ani na nakrájené ředkvičky a krajíček židného chleba.
Obrázek

Sjedeme do restaurace na snídani. Na tohle se dnes vysereme, i když máme poukaz.
Obrázek

U chladicího pultu zjistíme, že Dannon je dnes pouze ovocný. s**t.
Obrázek

Bereme tedy zavděk řeckým jogurtem zcela bez tuku (!) a povzdechneme si, že svět se v pr.el obrací.
Obrázek

Pomocí jednoduché časoprostorové operace a lžičky přesuneme obsah kelímku do mističky.
Obrázek

Přisypeme ředkvičky. Nenecháme se znervóznit okouněním obsluhujícího personálu.
Obrázek

Osolíme, opepříme.
Obrázek

Kdo nemá sůl a pepř, dá místo toho ho.no.
Obrázek

My ale sůl i pepř máme, proto můžeme ředkvičky s jogurtem zamíchat.
Obrázek

V polovině snídaně si vzpomeneme na chleba.
Obrázek

Nakonec se dojíme ananasem a melounem.
Obrázek

Personálu necháme malé spropitné za skvělou snídani.
Obrázek

Jdeme do pr.ele.
Obrázek


whiskey
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4156
Registrován: 17. 08. 2007, 12:03
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od whiskey »

vyborne! :))

dejavu
Vedoucí kabiny
Vedoucí kabiny
Příspěvky: 980
Registrován: 09. 10. 2004, 04:24
Pohlaví: muž
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od dejavu »

Skvělý! :-)

flyingblue
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5478
Registrován: 16. 12. 2008, 14:31
Bydliště: up in the air
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od flyingblue »

dejavu píše:Skvělý! :-)


Myslim, ze kupovat nakrajenou mrkev neni moc classy. To by chtelo vylepsit!

salamio
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Příspěvky: 490
Registrován: 22. 07. 2010, 09:43
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od salamio »

Classy možná ne, ale praktické ano. Zvlášť, když tu nemám v podstatě žádné vybavení. Takhle si můžu koupit pytlík cestou do práce a tam to chroupat. Doma samozřejmě kupujeme výhradně čerstvou, celou. Něco ti přelítlo přes nos?


prodejce
Prodejce
Prodejce
Příspěvky: 4294
Registrován: 14. 12. 2004, 11:51
Bydliště: na vejminku
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od prodejce »

Flyinblue má asi "svoje dny", sáčkovaná mrkev je lepší společností plně akceptována. Kdyby salamio při snidani pil mléko z květované sklenice, to už by bylo horší. Mě se to líbí. Ten černý loket v ghetu, to je autoportrét, nebo jsi zrovna s nějakým domorodcem z očí do očí diskutoval o formách moderního výrazového tance v Evropě? Jen ten sůl a pepř.. kořeněná jídla přeci škodí zdraví! Jestli budeš takhle pokračovat dál, tak za chvíli tvým jediným pokrmem bude Slovo Boží.
Naposledy upravil(a) prodejce dne 08. 03. 2014, 01:05, celkem upraveno 1 x.

happyna
Vedoucí kabiny
Vedoucí kabiny
Příspěvky: 872
Registrován: 09. 09. 2008, 18:37
Pohlaví: muž
Bydliště: PRG, YVR
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od happyna »

Uz to chtelo neco sveziho mezi TR a tohle se vazne povedlo :clap: diky za vecerni pobaveni.
I prodejcovo oblibene Kimchi se veslo na obrazek :D

prodejce
Prodejce
Prodejce
Příspěvky: 4294
Registrován: 14. 12. 2004, 11:51
Bydliště: na vejminku
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od prodejce »

Ředkvičky, to je svěžest sama.

salamio
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Příspěvky: 490
Registrován: 22. 07. 2010, 09:43
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od salamio »

To kimči jsem měl dnes k obědu!

Loket je můj, musel jsem fotit nenápadně přes rameno, vlastně tedy loket.

prodejce
Prodejce
Prodejce
Příspěvky: 4294
Registrován: 14. 12. 2004, 11:51
Bydliště: na vejminku
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od prodejce »

salamio píše:To kimči jsem měl dnes k obědu!

Tak to už bych se raději občerstvil citátem z Bible, bez přílohy, a vykřikl "Jsem syt! Můžete to odnést.."

Pokud je to autoportrét, tak musím říct, že máš hezkou bundu, určitě musela být drahá. Bony neprodáváš? :-)
Naposledy upravil(a) prodejce dne 08. 03. 2014, 01:41, celkem upraveno 1 x.

salamio
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Příspěvky: 490
Registrován: 22. 07. 2010, 09:43
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od salamio »

prodejce píše:Jestli budeš takhle pokračovat dál, tak za chvíli tvým jediným pokrmem bude Slovo Boží.


Na to jsem připravený:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=goQtQb-U7OI[/youtube]


prodejce píše:Pokud je to autoportrét, tak musím říct, že máš hezkou bundu, určitě musela být drahá.
To jsem stáhnul z kůže jednoho zákazníka.

prodejce píše:Bony neprodáváš? :-)
Za štyry pade, voe, že seš to ty, kolik chceš?

pokofi
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class
Příspěvky: 214
Registrován: 26. 09. 2011, 22:48
Pohlaví: muž
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od pokofi »

To bych dal na trip report roku, úžasné :-)

salamio
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Příspěvky: 490
Registrován: 22. 07. 2010, 09:43
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od salamio »

Možná v nějaké zvláštní kategorii, třeba kikot roku, nebo tak.
Ale je fakt, že za ta léta a vytvoření kultu másla (viz seznam TR v úvodu) bych si už nějakého toho zasloužilého umělce zasloužil :crazy:

persona
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2130
Registrován: 24. 05. 2008, 12:26
Bydliště: BRQ
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od persona »

prodejce píše:Flyinblue má asi "svoje dny", sáčkovaná mrkev je lepší společností plně akceptována. Kdyby salamio při snidani pil mléko z květované sklenice, to už by bylo horší. Mě se to líbí. Ten černý loket v ghetu, to je autoportrét, nebo jsi zrovna s nějakým domorodcem z očí do očí diskutoval o formách moderního výrazového tance v Evropě? Jen ten sůl a pepř.. kořeněná jídla přeci škodí zdraví! Jestli budeš takhle pokračovat dál, tak za chvíli tvým jediným pokrmem bude Slovo Boží.


Pěkná a mile absurdní kulinární bagatela.

Ad mrkev: krájená v sáčku je přiměřeně classy (lazy food); úplně nejvíc nóbl je tepelně opracovaná mrkev na talíři i s kouskem nati. Soudě podle názvu supermarketu jsi byl někde na jihovýchodě USA, možná přímo na Floridě? Tak snad byla mrkev dobrá.

salamio
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Příspěvky: 490
Registrován: 22. 07. 2010, 09:43
Stav: Offline

Re: Kulinářský trip report

Příspěvek od salamio »

V Atlantě, ještě tu hniju. Zrovna teď se stěhuju do jiného hotelu v jedné díře u Altanty, kde budu příští týden.

Doma mi bude ovšem Florida i Kalifornie chybět - ve velkém se tu láduju čerstvými jahodami, na stromě dozrálými nektarinkami a broskvemi, atd.


Odpovědět