Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Odpovědět
whiskey
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4145
Registrován: 17. 08. 2007, 12:03
Stav: Offline

Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od whiskey »



Petr31
Druhý pilot
Druhý pilot
Příspěvky: 1320
Registrován: 27. 08. 2009, 16:16
Stav: Offline

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od Petr31 »

Tak tohle pánové nevymyslíte.... :crazy: :crazy: :crazy:
https://echo24.cz/a/SxsbM/dcerina-spole ... -filipincu

Vydělávat bude pouze Lufthansa a její dceřinka,(předpokládám že dostanou nějakou daňovou pobídku) a nám zbydou jenom problémy. Vím o čem mluvím, neb totéž způsobila importovaná levná pracovní síla pro WV - Škoda v Mladé Boleslavi a v Kvasinách....Myslete na to, až se zase budeme dohadovat o kvalitě cateringu v ceně letenky...

letajicismoula
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class
Příspěvky: 260
Registrován: 15. 03. 2003, 19:48
Stav: Offline

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od letajicismoula »

A jak jinak do toho, pane? Predpokladam ze ty 3/5 ostatnich zamestnancu budou Cesi. Asi by nebyl problem mit i vyssi podil pracujicich domorodcu, ale jak jste nejspis taky slysel, nezamestnanost je na nejnizsi urovni za 20 let a pracovni sila se u nas hleda tezko.

prodejce
Prodejce
Prodejce
Příspěvky: 4294
Registrován: 14. 12. 2004, 11:51
Bydliště: na vejminku
Stav: Offline

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od prodejce »

Do Mnichova to je 225 km, do Frankfurtu 380 km... tak to dobrou chuť. Snad aspoň budou brát produkty značky ARO, ať si Němci taky šmáknou.

Petr31
Druhý pilot
Druhý pilot
Příspěvky: 1320
Registrován: 27. 08. 2009, 16:16
Stav: Offline

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od Petr31 »

letajicismoula píše:A jak jinak do toho, pane? Predpokladam ze ty 3/5 ostatnich zamestnancu budou Cesi. Asi by nebyl problem mit i vyssi podil pracujicich domorodcu, ale jak jste nejspis taky slysel, nezamestnanost je na nejnizsi urovni za 20 let a pracovni sila se u nas hleda tezko.


...nechci se pouštět do divokých diskusí, ale všechno je otázka nabídky a poptávky. Pay peanuts, get monkeys...říkají na západě.
Já předpokládám, že většina šikovných Čechů z Boru u Tachova a okolí dávno pracuje za hranicemi v Bavořích za násobek platu, který tady budou nabízet Němci exotickým gastarbeiterům a nebudou mít zájem pracovat pro Němce za zlomek platu tady. Proč by si jinak tu přípravnu neotevřeli doma u sebe? :crazy:


michal4
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Příspěvky: 345
Registrován: 17. 03. 2017, 18:56
Pohlaví: muž
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od michal4 »

Petr31 píše:Tak tohle pánové nevymyslíte.... :crazy: :crazy: :crazy:
https://echo24.cz/a/SxsbM/dcerina-spole ... -filipincu

Vydělávat bude pouze Lufthansa a její dceřinka,(předpokládám že dostanou nějakou daňovou pobídku) a nám zbydou jenom problémy. Vím o čem mluvím, neb totéž způsobila importovaná levná pracovní síla pro WV - Škoda v Mladé Boleslavi a v Kvasinách....Myslete na to, až se zase budeme dohadovat o kvalitě cateringu v ceně letenky...

Hlavně nechápu tu obec, že na základě tohoto kvalitního záměru nechá vyjmout pole (jak předpokládám) z fondu zemědělské půdy a vydá stavební povolení a kladný posudek EIA. Tohle je zrovna podle mě projekt, který má pro ČR zápornou přidanou hodnotu.

H_K
Cestující Economy (low-cost)
Cestující Economy (low-cost)
Příspěvky: 53
Registrován: 10. 12. 2016, 19:15
Stav: Offline

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od H_K »

Do Mnichova to je 225 km, do Frankfurtu 380 km... tak to dobrou chuť. Snad aspoň budou brát produkty značky ARO, ať si Němci taky šmáknou.


No oni už to tam takhle vozí asi dva roky...

I to co se vaří ve Frankfurtu, tak tomu trvá nějakou dobu než se to dostane na palubu... Nebo nevím jestli někdo žijete v představách že v nějaký tajný místnosti vedle gatu se smaží řízky aby to bylo jako "čerstvé" vždycky na konkrétní let?

prodejce
Prodejce
Prodejce
Příspěvky: 4294
Registrován: 14. 12. 2004, 11:51
Bydliště: na vejminku
Stav: Offline

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od prodejce »

Ne, to si fakt nepředstavuju :) Jen vozit hotové žrádlo na vzdálenost z Prahy do Brna a ještě dál mi přijde padlé na hlavu. Je to taky vizitka, kam jsme to po patnácti letech dotáhli s "konvergencí", když se tohle vyplatí..

H_K
Cestující Economy (low-cost)
Cestující Economy (low-cost)
Příspěvky: 53
Registrován: 10. 12. 2016, 19:15
Stav: Offline

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od H_K »

Tak jsme někde mezi Německem a Filipínami - podle mě to není špatný. :) (Pořád my nejsme ten národ co by jel přes půl planety to jídlo vařit)

Až přijde další ekonomická krize , co zavřou, pobočku v Boru nebo pobočku ve Frankfurtu?

Já jsem rád že ekonomika funguje a i takovéhle výrobní provozy se u nás vyplatí. Samozřejmě že každý politik by se radši vyfotil u výzkumného centra, ale tohle je taky potřeba...


Jediná škoda je, že zastaví další zemědělskou půdu, ale té je zase u nás obrovský nadbytek, ale stejně s tím nemůžu souhlasit.

Problém je že dneska se protestuje už proti úplně všemu. V Plzni se chtělo po dlouhé době zastavět nevyužité pozemky Škodovky - a už i tam začal někdo pičovat... To je potom těžký. :(

jencik
Vedoucí kabiny
Vedoucí kabiny
Příspěvky: 825
Registrován: 23. 03. 2014, 15:03
Bydliště: SIN
Stav: Offline

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od jencik »

prodejce píše:Ne, to si fakt nepředstavuju :) Jen vozit hotové žrádlo na vzdálenost z Prahy do Brna a ještě dál mi přijde padlé na hlavu. Je to taky vizitka, kam jsme to po patnácti letech dotáhli s "konvergencí", když se tohle vyplatí..


Viaceré brnenské cateringove spoločnosti pripravujú svoje bufety "doma" a potom to vozia v autách na akcie v Prahe spolu s vybavením a ľuďmi.

HighFlyer
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4077
Registrován: 21. 01. 2004, 17:56
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od HighFlyer »

jencik píše:
prodejce píše:Ne, to si fakt nepředstavuju :) Jen vozit hotové žrádlo na vzdálenost z Prahy do Brna a ještě dál mi přijde padlé na hlavu. Je to taky vizitka, kam jsme to po patnácti letech dotáhli s "konvergencí", když se tohle vyplatí..

Viaceré brnenské cateringove spoločnosti pripravujú svoje bufety "doma" a potom to vozia v autách na akcie v Prahe spolu s vybavením a ľuďmi.

A pred par lety se z jakehosi festivalu piva nebo vina (uz si nepamatuji) v Brne vozily sklenice pres noc nekam do jiznich Cech na umyti do jakesi ekologicke mycky a zase zpet. Dieselovym nakladakem do ekologicke mycky, aby byl svet v rovnovaze. Ale u sklenic nehrozi pri prevozu to, co u jidla, uznavam.

Globik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5905
Registrován: 04. 01. 2004, 11:53
Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
Pohlaví: muž
Bydliště: Honolulu
Stav: Offline

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Příspěvek od Globik »

HighFlyer píše:
jencik píše:
prodejce píše:Ne, to si fakt nepředstavuju :) Jen vozit hotové žrádlo na vzdálenost z Prahy do Brna a ještě dál mi přijde padlé na hlavu. Je to taky vizitka, kam jsme to po patnácti letech dotáhli s "konvergencí", když se tohle vyplatí..

Viaceré brnenské cateringove spoločnosti pripravujú svoje bufety "doma" a potom to vozia v autách na akcie v Prahe spolu s vybavením a ľuďmi.

A pred par lety se z jakehosi festivalu piva nebo vina (uz si nepamatuji) v Brne vozily sklenice pres noc nekam do jiznich Cech na umyti do jakesi ekologicke mycky a zase zpet. Dieselovym nakladakem do ekologicke mycky, aby byl svet v rovnovaze. Ale u sklenic nehrozi pri prevozu to, co u jidla, uznavam.


Možná se to opakovalo i u nějakého gastro festivalu, ale poprvé se tak stalo při vánočních trzích, kdy se nahradily neekologické jednorázové kelímky hrnky, ekologicky vozenymi na umytí do té ekologické myčky do jižních Čech. Aneb zabij bobra, zachranis strom.


Odpovědět