Stránka 1 z 1

Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 08. 06. 2016, 15:35
od whiskey

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 13. 05. 2019, 19:24
od Petr31
Tak tohle pánové nevymyslíte.... :crazy: :crazy: :crazy:
https://echo24.cz/a/SxsbM/dcerina-spole ... -filipincu

Vydělávat bude pouze Lufthansa a její dceřinka,(předpokládám že dostanou nějakou daňovou pobídku) a nám zbydou jenom problémy. Vím o čem mluvím, neb totéž způsobila importovaná levná pracovní síla pro WV - Škoda v Mladé Boleslavi a v Kvasinách....Myslete na to, až se zase budeme dohadovat o kvalitě cateringu v ceně letenky...

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 13. 05. 2019, 19:47
od letajicismoula
A jak jinak do toho, pane? Predpokladam ze ty 3/5 ostatnich zamestnancu budou Cesi. Asi by nebyl problem mit i vyssi podil pracujicich domorodcu, ale jak jste nejspis taky slysel, nezamestnanost je na nejnizsi urovni za 20 let a pracovni sila se u nas hleda tezko.

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 13. 05. 2019, 19:50
od prodejce
Do Mnichova to je 225 km, do Frankfurtu 380 km... tak to dobrou chuť. Snad aspoň budou brát produkty značky ARO, ať si Němci taky šmáknou.

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 13. 05. 2019, 20:00
od Petr31
letajicismoula píše:A jak jinak do toho, pane? Predpokladam ze ty 3/5 ostatnich zamestnancu budou Cesi. Asi by nebyl problem mit i vyssi podil pracujicich domorodcu, ale jak jste nejspis taky slysel, nezamestnanost je na nejnizsi urovni za 20 let a pracovni sila se u nas hleda tezko.


...nechci se pouštět do divokých diskusí, ale všechno je otázka nabídky a poptávky. Pay peanuts, get monkeys...říkají na západě.
Já předpokládám, že většina šikovných Čechů z Boru u Tachova a okolí dávno pracuje za hranicemi v Bavořích za násobek platu, který tady budou nabízet Němci exotickým gastarbeiterům a nebudou mít zájem pracovat pro Němce za zlomek platu tady. Proč by si jinak tu přípravnu neotevřeli doma u sebe? :crazy:

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 14. 05. 2019, 09:50
od michal4
Petr31 píše:Tak tohle pánové nevymyslíte.... :crazy: :crazy: :crazy:
https://echo24.cz/a/SxsbM/dcerina-spole ... -filipincu

Vydělávat bude pouze Lufthansa a její dceřinka,(předpokládám že dostanou nějakou daňovou pobídku) a nám zbydou jenom problémy. Vím o čem mluvím, neb totéž způsobila importovaná levná pracovní síla pro WV - Škoda v Mladé Boleslavi a v Kvasinách....Myslete na to, až se zase budeme dohadovat o kvalitě cateringu v ceně letenky...

Hlavně nechápu tu obec, že na základě tohoto kvalitního záměru nechá vyjmout pole (jak předpokládám) z fondu zemědělské půdy a vydá stavební povolení a kladný posudek EIA. Tohle je zrovna podle mě projekt, který má pro ČR zápornou přidanou hodnotu.

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 14. 05. 2019, 13:29
od H_K
Do Mnichova to je 225 km, do Frankfurtu 380 km... tak to dobrou chuť. Snad aspoň budou brát produkty značky ARO, ať si Němci taky šmáknou.


No oni už to tam takhle vozí asi dva roky...

I to co se vaří ve Frankfurtu, tak tomu trvá nějakou dobu než se to dostane na palubu... Nebo nevím jestli někdo žijete v představách že v nějaký tajný místnosti vedle gatu se smaží řízky aby to bylo jako "čerstvé" vždycky na konkrétní let?

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 14. 05. 2019, 13:52
od prodejce
Ne, to si fakt nepředstavuju :) Jen vozit hotové žrádlo na vzdálenost z Prahy do Brna a ještě dál mi přijde padlé na hlavu. Je to taky vizitka, kam jsme to po patnácti letech dotáhli s "konvergencí", když se tohle vyplatí..

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 14. 05. 2019, 14:15
od H_K
Tak jsme někde mezi Německem a Filipínami - podle mě to není špatný. :) (Pořád my nejsme ten národ co by jel přes půl planety to jídlo vařit)

Až přijde další ekonomická krize , co zavřou, pobočku v Boru nebo pobočku ve Frankfurtu?

Já jsem rád že ekonomika funguje a i takovéhle výrobní provozy se u nás vyplatí. Samozřejmě že každý politik by se radši vyfotil u výzkumného centra, ale tohle je taky potřeba...


Jediná škoda je, že zastaví další zemědělskou půdu, ale té je zase u nás obrovský nadbytek, ale stejně s tím nemůžu souhlasit.

Problém je že dneska se protestuje už proti úplně všemu. V Plzni se chtělo po dlouhé době zastavět nevyužité pozemky Škodovky - a už i tam začal někdo pičovat... To je potom těžký. :(

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 14. 05. 2019, 21:36
od jencik
prodejce píše:Ne, to si fakt nepředstavuju :) Jen vozit hotové žrádlo na vzdálenost z Prahy do Brna a ještě dál mi přijde padlé na hlavu. Je to taky vizitka, kam jsme to po patnácti letech dotáhli s "konvergencí", když se tohle vyplatí..


Viaceré brnenské cateringove spoločnosti pripravujú svoje bufety "doma" a potom to vozia v autách na akcie v Prahe spolu s vybavením a ľuďmi.

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 14. 05. 2019, 23:17
od HighFlyer
jencik píše:
prodejce píše:Ne, to si fakt nepředstavuju :) Jen vozit hotové žrádlo na vzdálenost z Prahy do Brna a ještě dál mi přijde padlé na hlavu. Je to taky vizitka, kam jsme to po patnácti letech dotáhli s "konvergencí", když se tohle vyplatí..

Viaceré brnenské cateringove spoločnosti pripravujú svoje bufety "doma" a potom to vozia v autách na akcie v Prahe spolu s vybavením a ľuďmi.

A pred par lety se z jakehosi festivalu piva nebo vina (uz si nepamatuji) v Brne vozily sklenice pres noc nekam do jiznich Cech na umyti do jakesi ekologicke mycky a zase zpet. Dieselovym nakladakem do ekologicke mycky, aby byl svet v rovnovaze. Ale u sklenic nehrozi pri prevozu to, co u jidla, uznavam.

Re: Dni ceskej kuchyne dlhodobo u LH?

Napsal: 15. 05. 2019, 08:06
od Globik
HighFlyer píše:
jencik píše:
prodejce píše:Ne, to si fakt nepředstavuju :) Jen vozit hotové žrádlo na vzdálenost z Prahy do Brna a ještě dál mi přijde padlé na hlavu. Je to taky vizitka, kam jsme to po patnácti letech dotáhli s "konvergencí", když se tohle vyplatí..

Viaceré brnenské cateringove spoločnosti pripravujú svoje bufety "doma" a potom to vozia v autách na akcie v Prahe spolu s vybavením a ľuďmi.

A pred par lety se z jakehosi festivalu piva nebo vina (uz si nepamatuji) v Brne vozily sklenice pres noc nekam do jiznich Cech na umyti do jakesi ekologicke mycky a zase zpet. Dieselovym nakladakem do ekologicke mycky, aby byl svet v rovnovaze. Ale u sklenic nehrozi pri prevozu to, co u jidla, uznavam.


Možná se to opakovalo i u nějakého gastro festivalu, ale poprvé se tak stalo při vánočních trzích, kdy se nahradily neekologické jednorázové kelímky hrnky, ekologicky vozenymi na umytí do té ekologické myčky do jižních Čech. Aneb zabij bobra, zachranis strom.