Zkušenosti s BA

firefly
Cestující First Class
Cestující First Class
Příspěvky: 539
Registrován: 17. 06. 2009, 20:15
Pohlaví: žena
Bydliště: PRG
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod firefly » 22. 11. 2009, 11:31

Prosím, mám dotaz. Při rezervaci letenek přes internet, prostřednictvím stránek ba.com, jsem až úplně ke konci, když už jsem měla vše vyplněno, včetně čísla karty, narazila na požadavek : billing adress, fakturační adresa, ale já bohužel nejsem si jistá, zda je to moje domácí adresa nebo adresa banky ( mám kartu VISA u ČSOB). Prosím, poraďte. Přes net rezervuji často, ale na tento termín jsem ještě nenarazila.Jasně, že mohu vydržet do zítřka a zeptat se v bance, ale když já bych to chtěla vědět hned :D :D :D . Předem moc děkuji.


skater
Cestující First Class
Cestující First Class
Příspěvky: 706
Registrován: 08. 05. 2006, 21:13
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod skater » 22. 11. 2009, 11:40

firefly píše:Prosím, mám dotaz. Při rezervaci letenek přes internet, prostřednictvím stránek ba.com, jsem až úplně ke konci, když už jsem měla vše vyplněno, včetně čísla karty, narazila na požadavek : billing adress, fakturační adresa, ale já bohužel nejsem si jistá, zda je to moje domácí adresa nebo adresa banky ( mám kartu VISA u ČSOB). Prosím, poraďte. Přes net rezervuji často, ale na tento termín jsem ještě nenarazila.Jasně, že mohu vydržet do zítřka a zeptat se v bance, ale když já bych to chtěla vědět hned :D :D :D . Předem moc děkuji.


Je to tvoje domácí adresa...

firefly
Cestující First Class
Cestující First Class
Příspěvky: 539
Registrován: 17. 06. 2009, 20:15
Pohlaví: žena
Bydliště: PRG
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod firefly » 22. 11. 2009, 12:10

Skater: Moc díky za doslova bleskovou odpověď!!! Já věděla, že když se zeptám zde , na tomto fóru, že odpověď dostanu a dokonce i bez nějakého zesměšnění, což by mě jinde jistě neminulo :) :) :) . Ještě jednou díky!!!

Globik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5163
Registrován: 04. 01. 2004, 11:53
Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
Pohlaví: muž
Bydliště: Honolulu
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod Globik » 22. 11. 2009, 14:54

Vidím, že jsi až´dosud byla šťastný člověk :D Billing adress občas dost znepříjemňuje život, zvlášť na amerických serverech. Asi tak půlku hotelů nebo nákupů se mi nedaří realizovat, protože je např.požadavek na "stát, region" a pokud tam člověk zkopíruje např.město nebo náš stát, odmítne to platbu. A prázdné to někde nepustí dál. Naposledy se mi to stalo při rezervaci Sochy svobody. Nebo tam vůbec není alternativa, že by člověk nebyl z USA.

firefly
Cestující First Class
Cestující First Class
Příspěvky: 539
Registrován: 17. 06. 2009, 20:15
Pohlaví: žena
Bydliště: PRG
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod firefly » 22. 11. 2009, 20:11

Ale stejně nerozumím tomu, proč tam chtějí billing adress a ne jen home adress , když je to vlastně ono? Právě proto mě to zmátlo a fakt jsem se s tím zatím nesetkala :D :D :D .


Fabo
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2762
Registrován: 04. 01. 2007, 13:42
Bydliště: HAG
Kontaktovat uživatele:
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod Fabo » 23. 11. 2009, 07:30

No, ono to neni furt to same. Treba si vem, ze si kupujes letenku na sluzebku firemni kreditkou - to je pak billing adress adresa firmy.

firefly
Cestující First Class
Cestující First Class
Příspěvky: 539
Registrován: 17. 06. 2009, 20:15
Pohlaví: žena
Bydliště: PRG
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod firefly » 23. 11. 2009, 18:14

No jo, to mě nenapadlo :D :D .Díky vám všem za objasnění pojmu billing adress, zase jsem o něco chytřejší :D :D .

The810
Cestující First Class
Cestující First Class
Příspěvky: 755
Registrován: 27. 08. 2009, 19:02
Bydliště: BTS
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod The810 » 24. 11. 2009, 21:49

K polozke state - ja zadavam len "SK" a zatial no problem :)

Globik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5163
Registrován: 04. 01. 2004, 11:53
Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
Pohlaví: muž
Bydliště: Honolulu
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod Globik » 25. 11. 2009, 17:04

The810 píše:K polozke state - ja zadavam len "SK" a zatial no problem :)

Někde taky napíšu ČESKO, ale tuhle (Socha svobody) mi to neprošlo - prostě to bylo něco navíc, co v adrese kreditky není.

-monie-
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class
Příspěvky: 246
Registrován: 21. 01. 2009, 20:45
Pohlaví: muž
Bydliště: LCA, LCY
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod -monie- » 26. 11. 2009, 22:14

firefly píše:Prosím, mám dotaz. Při rezervaci letenek přes internet, prostřednictvím stránek ba.com, jsem až úplně ke konci, když už jsem měla vše vyplněno, včetně čísla karty, narazila na požadavek : billing adress, fakturační adresa, ale já bohužel nejsem si jistá, zda je to moje domácí adresa nebo adresa banky ( mám kartu VISA u ČSOB). Prosím, poraďte. Přes net rezervuji často, ale na tento termín jsem ještě nenarazila.Jasně, že mohu vydržet do zítřka a zeptat se v bance, ale když já bych to chtěla vědět hned :D :D :D . Předem moc děkuji.

U nefiremního zákazníka je to domácí adresa. Jinak adresa firmy/sídla.
Je to důležité kvůli daním - u nerezidentů/cizinců se u některých služeb nesmí/neúčtuje, resp. účtuje jiná daň než u domácích...
Někdy ale adresa, zejména na britských serverech, dělá pěkné problémy. Kontrolují totiž jestli adresa zadaná pro vyúčtování je zadaná i v bance u karty, kterou se platba provádí.
Pokud je jiná, tak transakce neprojde... I když se normálně platba odautorizuje, dokonce jí banka zablokuje, a pak se následně po (ne)ověření adresy stornuje.
Narazil jsem na to na tfl.gov.uk když jsem si chtěl dobít oyster a nešlo to na žádnou českou kartu. Když jsem se dotázal na jejich support, tak mi odpověděli, že to jde pouze britskou kartou. Když jsem zadal britskou, tak to skutečně prošlo...

Globik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5163
Registrován: 04. 01. 2004, 11:53
Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
Pohlaví: muž
Bydliště: Honolulu
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod Globik » 27. 11. 2009, 08:29

Po 7 týdnech jsem letěl s BA po Evropě a trochu šok.
PRG-LHR v dubnu: 24 hodin před odletem volné 5A a 5C (A320), tedy C seat v Y. 12letý Glenlivet došel, tak jsem dostal 15letý (předpokládám určený pro C). Dobrá snídaně.
LHR-PRG včera: Začali dopředu prodávat seating, takže výše uvedená místa nebyla k dispozici ani 30 hodin předem (pokud nejsem slepý a přehlédl v plánku, že tam jsou a byla volná). Naštěstí byly volné exity. Na moji žádost o "single malt scotch" jsem dostal červeného Johnieho W. Už ho otevřela, tak jsem nechtěl buzerovat. Možná mě blbě slyšela, ale měla si to nechat zopakovat. K jídlu pytlíček směsi slunečnicových semen, rozinek a minikrekrů.
Po servisu na dálkovce BA, ze které jsem přestupoval, dost zklamání.
Ale až příště poletím s OK a UA, ještě budu vzpomínat :D

Jurca
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 02. 12. 2009, 12:27
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod Jurca » 02. 12. 2009, 12:33

Dobrý den, mám jeden dotaz. Letím z Vídně do Tampy (USA) přes Londýn. Kolik je možné mít zavazadel? volal jsem na british airways a jeden borec mi řekl, že je možné mít jen jedno zavazadlo. Na stránkách je ale podle mě, že mohu mít dvě. Tak nevím, kde je pravda. Děkuji za odpvěď.

Globik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5163
Registrován: 04. 01. 2004, 11:53
Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
Pohlaví: muž
Bydliště: Honolulu
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod Globik » 02. 12. 2009, 18:16

Jurca píše:Dobrý den, mám jeden dotaz. Letím z Vídně do Tampy (USA) přes Londýn. Kolik je možné mít zavazadel? volal jsem na british airways a jeden borec mi řekl, že je možné mít jen jedno zavazadlo. Na stránkách je ale podle mě, že mohu mít dvě. Tak nevím, kde je pravda. Děkuji za odpvěď.

Jestli myslíš kabinové, tak "zavazadlo" můžeš mít skutečně jen jedno. Ale k tomu navíc jednu např.kabelku, aktovku, igelitku. Nevím, zda batůžek. Teď jsem viděl vystupovat ženskou co měla kufřík, kabelu a velikou igelitku (nebyl to drobný nákup v Duty free). Letěla z IAD a prošla s tím.
Jestli myslíš zavazadlo čekované, tedy podávané, tak záleží na tom, kdy sis kupoval letenku. Někdy v létě se změnilo 2.zavazadlo do USA z bezplatného na placené. Koukni se tam znovu, je to tam napsané. Vyšší třídy nebo lepší frequent flyer status můžou mít dvě (nebo možná i tři zdarma). Když si necháš na ba.com vyjet Tvůj itinerář, tak tam to máš uvedené konkrétně na Tvojí letenku.

ziletka
Cestující First Class
Cestující First Class
Příspěvky: 780
Registrován: 07. 04. 2007, 16:52
Bydliště: Brumov-Bylnice
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod ziletka » 20. 12. 2009, 21:10

Zdravím. Potřeboval bych poradit ohledně rezervace. Pro známou jsem koupil letenku VIE-LHR-DFW-MSY a zpět. Měl bych pár otázek.

1) Odbavit se jde až 24 hodin před prvním segmentem,že?
2) Letenky jsem kupoval na Expedii, a tam v potvrzení rezervace píšou, že je potřeba 72 hodin před odletem potvrdit, že poletí...... to se provádí jak, je to vůbec nutné?
3) V Londyne maji na prestup 1,5 hodiny, musí změnit terminál ( 3 - 5 ), máte někdo s takovýmto přestupem zkušenost, dá se to zvládnout?
4) Poslední segment DFW-MSY operuje AA. V manage my booking na strankach BA, je u daneho segmuntu v policku "Status: Information only",co to znamena.

Díky za jakoukoliv odpoved!

Globik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5163
Registrován: 04. 01. 2004, 11:53
Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
Pohlaví: muž
Bydliště: Honolulu
Status: Offline

Re: Zkušenosti s BA

Příspěvekod Globik » 21. 12. 2009, 10:35

Snad Ti někdo odpoví přesněji, zatím pár kusých informací ode mě :)
1) Přesně tak. Resp.za peníze si můžeš vybrat konkrétní sedadlo dříve.
2) Zkopíruj to (o té rekonfirmaci 72 hodin před letem) sem, ať se na to někdo mrkne. Já jsem teď ve svém itineráři od britské Expedie toto nikde nenašel. Přítelkyně si u amer.Expedie kupuje letenky běžně a nikdy nic nepotvrzuje. Ale je možné, že to máš jinak.
3) Já bych jel metrem, je to 1 stanice. Protože vím, kde metro je a nemusel bych hledat zastávku něčeho jiného a mám Oyster card, tedy současně i levnější jízdné. Je ale možné, že jezdí autobusy a možná i zadarmo a je to na T3 od jejich zastávky blíž než od metra.
4) ?



Zpět na “British Airways”


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host