RAdek píše:Zrovna stojím ve frontě na přepážce Delta na JFK - let do Prahy byl zrušen. Dopravce se sídlem mimo EU - na nějaké kompenzace můžu zřejmě zapomenout, hlavně se nějak dostat domů. Doufám že mne dají aspoň hotel. Můžu chtít letetenku jinam, než do Prahy a s jinou aliancí. Třeba do Vídně nebo do Brna? Co na ně můžu zkusit ohledně požadavků?
Jen zkušenost, třeba se bude někomu hodit. Náhradní let jsem řešil na přepážce Delty v terminálu mezi 0:00 a 3:00 am asi 2,5 hodiny ve frontě a 45 minut vyjednáváním o náhradním letu. Výsledek - letíme další den přes Ženevu do Vídně, takže jiná alinace problém není, dokonce to vypdalo, že nás dostanu do Brna přes Mnichov, ale nepodařilo si jim dostat místa z Mnichova do Brna - pochybuji, že bylo vyprodáno, ale tohle nevyšlo. Dostali jsme deku a polštářek, k dispozici byl Sprite a Cola (voda ne) a po několika hodinách i nějaký obložený chleba a salát. Toť vše. Zdůvodnění - důvod byl počasí, na hotel, taxik ani další péči nemáme nárok a nebudou nám ani asistovat s nalezením ubytování. Vytáhnout ven kufry by byl prý velký problém, takže to prý nemáme chtít, kufry najdeme ve Vídni

. Už se na to těším.
Ahoj Radku, měli jsme nastoupit do stejného letadla, je dost možné, že jsme se spolu o tom bavili ve frontě na nové letenky, nicméně rád bych se zeptal i místních odborníků, neboť já jsem nalítal asi to, co vy jste najezdili po ranveji a tak nevím, jak to v tomto světě chodí a zda je normální co se nám stalo.
Popis:
1) let do Prahy, DELTA 411 (19. 6. 2017) odlet z JFK 9.29 PM pak začala čekačka a posun na 12:00 AM, další posun na 2:0 AM pak na 3:00 AM a později úplně zrušeno. Po celou dobu jsme dostávali informace, že se čeká na pilota, až přiletí, pak že už je skutečně v letadle a letí za náma z Atlanty, ať se nebojíme, že to vypadá nadějně a ve finále zrušeno kvůli počasí.
Viděl jsem a mám foto, jak nastupovali do letadla (i od Delty) ostatní pasažéři kteří letěli do Mexika, Manchesteru atd...tak netuším jak je s tou bouřkou, zda se nedala „obletět“ nebo je to jen klasická výmluva aby nám nic nemuseli kompenzovat. Mohl by se na to prosím někdo kouknout, zda se v tom nedalo létat (za oknama jen lehce pršelo)
2) Ps: jak je možný že zruší celý let, proč se neletí, až bouřka utichne…?
3) Myslíte že máme nárok na kompenzaci, (na Pražské pobočce delty nám paní poradila ať si stěžujeme a že absolutně nechápe že nám nezajistili hotel a nechali nás spát v příletové hale) kupovali jsme totiž letenku přes Student agency a je tam napsáno že poletíme s KLM takže registrace firmy v EU…(nevím jak toto přesně funguje)
Ps: taková neověřená teorie na závěr, jeden Čechoameričan, který zná nějakého pilota z Delty tvrdil, že před námi mělo být vypraveno letadlo do Francie, nicméně po třech hodinách čekání cestujících v letadle jim byla oznámena porucha a ty jim nakonec dali „naše letadlo“ protože jsou to přeci jenom zápaďáci...
Díky za každou radu a zkušenost jak případně postupovat, protože to jak se k nám Delta chovala bylo jak k prašivým psům a necheme to nechat jen tak utichnout...
M.