Yankee Alpha píše:Já je teda znám jen pracovně, neletěla jsem s nima. Jejich přístup je dost laxní, co je občas slyšet za jejich komunikaci s věží, tak to mi vstávají chlupy hrůzou, ale prý jsou z pohledu cestujícího naprosto v pohodě, příjemný servis.
Jinak já mám taky otázku, chtěla bych s nima letět BKK. Nevíte někdo, jestli po mně se stby letenkou nebudou požadovat vízum? Teď, když jsem byla na SVO, tak jsem tam viděla nějaký speciální koridor pro Transit without visa, ale já nebudu mít potvrzenou rezervaci. Timatic mlčí...
Za poslední 3 roky jsem letěl s Aeroflotem cca 30x, a to jak z Prahy do Moskvy, tak dále do Pekingu, střední Asie, ale i na vnitru. Někdy je servis standartní, někdy otřesný. Například opilý stevard na lince Praha-Moskva, který mohl učit smrdět malé tchoře anebo jiný na zpátečním letu z Pekingu, který na nebohého Němce vykřikoval několikrát "mjááááso, rýýýýba, kurííííca" a po té mu vrazil na stolek "mjáááso" s ruským "komentářem". Při tom na letu tam se letuška ani nepokoušela na mne mluvit rusky a vše řešila rovnou v angličtině (i když viděla, že rusky mluvím jakžtakž také). Prostě někdy perfektní, někdy ruské.
Co se týká transitu SVO2/SVO1, pokud máte rezervaci, nevidím problém. Když pominete desetiminutové vypisování žádanky na autobus a z nepochopitelných důvodů několikanásobné procházení bezpečnostními rámy,takže na to potřebujete minimálně jednu hodinu. Bez rezervace bych to nezkoušel, neboť jsem byl několikrát svědkem toho, jak cestující s drobnými nesrovnalostmi na letence anebo palubní vstupence nakonec svým letadlem neodletěl. Jednou si dokonce někoho odvedla přímo milice, to když mu uletělo letadlo kamsi na střední východ a jak jsem pochopil, další přímý let byl až za několik dní. Při tom můžete mávat kompetentním lidem před očima jejich zákony, vyhláškami i interními předpisy a oni si udělají stejně to co chtějí. A to může být pokaždé jinak, a to velmi často tak, jak tomu bylo v CCCP. A tehdy nešlo téměř nic. A to platí generálně pro celé Rusko.
Jinak malou radu (pokud o ni stojíte). Šeremetěvu se vyhněte. Až si budete popáté sundavat boty, pásek z umělé hmoty, kde není ani gram kovu atd. a při tom na Vás bude vrčet rusky nějaká zpuchlá báryšňa, pochopíte. A do BKK se dá letět i jinak než přes SVO (anebo CDG- to je podobné).