Pegasus

Moderátor: j.ree

PavelD
Druhý pilot
Druhý pilot
Stav: Offline

Re: Pegasus

Příspěvek od PavelD »

Když se kola zaboří do promrzlého bahna, nemůže letadlo spadnout do moře.
To je přeci jasný.

hafi
Kapitán
Kapitán
Pohlaví: muž

Příspěvek od hafi »

Mě prostě první, co napadlo, že pilot dojel nakonec, chtěl se na tom rozšíření otočit, ale spletl si stranu. Letadlo je u konce RWY, tedy mělo víceméně velmi nízkou rychlost, v takové těžko dostane smyk, a už vůbec ne takový, aby skončilo tam, kde skončilo. Prostě si to fyzikálně představit příliš nedokážu. Samozřejmě alternativa, že přistál daleko, nedobrzdil a v rámci snahy to zachránit to dopadlo takto je, ale na 2,6 km dlouhé dráze předpokládám s ILS mi to přijde divné.

pepa007
Kapitán
Kapitán
Oblíbené typy letadel: CRJ900, A320, A346, A350, B757

Příspěvek od pepa007 »

hafi píše:Mě prostě první, co napadlo, že pilot dojel nakonec, chtěl se na tom rozšíření otočit, ale spletl si stranu. Letadlo je u konce RWY, tedy mělo víceméně velmi nízkou rychlost, v takové těžko dostane smyk, a už vůbec ne takový, aby skončilo tam, kde skončilo. Prostě si to fyzikálně představit příliš nedokážu. Samozřejmě alternativa, že přistál daleko, nedobrzdil a v rámci snahy to zachránit to dopadlo takto je, ale na 2,6 km dlouhé dráze předpokládám s ILS mi to přijde divné.

zkoušels projít diskusi na Novinky.cz? tam ti to nějakej expert určitě vysvětlí.

pachezz1
Cestující Economy (low-cost)
Cestující Economy (low-cost)

Příspěvek od pachezz1 »

na airliners myslím někdo zmiňoval umřelej přední podvozek...

Roiman4
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Oblíbené typy letadel: A340-600
B747-400

Příspěvek od Roiman4 »

Někde se píše namrzlá dráha, někde se píše mokrá dráha... :D A diskuze na novinkách ? Ta nikdy nezklamala, příčina nehody se už vyšetřila, viz. níže :D

Třeba letadlo nemělo zimní pneu a nebo jelo rychle,naši policajti by na něco přišli :D,hlavně měštáci :D

Pilot nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze přistávací dráhy, tohle chce tak přistávat dvacítkou a nohu na spojce a ne osahávat letušku!
,,,,
Kdepak, za tohle může technická služba letiště, zapomněli posolit dráhu a také tam nebyla svodidla. DD

MEA
Kapitán
Kapitán
Oblíbené typy letadel: DG-1000, VSO-10, C-101 Pegase, Jak-40,Li-2,Tu-134,Em-145,A-320,Ae-45,L-200

Příspěvek od MEA »

...skôr to zatiaľ vyzerá tak, že po dosadnutí sa pravý motor dostal z voľnobehu na vysoké otáčky. a to sa málokedy stáva "len tak"... žeby podobnosť s A-320 v Sao Paule? TAM to ale dopadlo ďaleko horšie...

Fabo
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabo »

podla nepotvrdenych informacii pravy motor mal zamknuty reverz, a kvoli nevypnutiu/nekorektnemu vypnutiu AT presiel pocas vybehu do TOGA modu (netusim ci to suvisi s tym reverzom nejak, nenapada ma ako)

JiS_Progressus
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class

Příspěvek od JiS_Progressus »

Tak kočár je zpět "na kolech" ...
http://www.telegraph.co.uk/news/2018/01 ... -incident/

majkl666
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class

Příspěvek od majkl666 »

Ahoj, chtěl jsem se zeptat zda někdo nemá podobnou zkušenost, případně bych byl rád za rady, jak byste postupovali v případě mého problému.
Koupil jsem poprvé u Pegasus airlines letenky PRG - SAW - AUH a povedlo se mi zadat do kolonky jméno své příjmení a do kolonky příjmení své jméno, tedy jmeno je vlastně v pořádku jen je obráceně, řešili byste to nějak s aerolinkou nebo to nechali být a normálně to projde na letištích v PRG a SAW?
Nechce se mi volat na aerolinku a zbytečně na sebe upozorňovat, tuším že mi to zdarma neopraví :crazy:

hafi
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od hafi »

1) do 24 hodin od koupě to jde změnit (nebo jde zdarma stornovat a koupi znovu)
2) vůbec bych to neřešil

hafi
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od hafi »

Letěli jsme v zimě PRG-SAW-FRU, let z Prahy byl asi 2 hodiny zpožděn, čímž uletěl návazný let. Ještě v Praze při čekní na letadlo přišel email, že due to fog, což mi tak nějak odpoledne přišlo divný, tak jsme oscreenshtovali odletovou tabuli z SAW (celkem normálně to lítalo) a pár webkamer v okolí SAW (od oka CAVOK). Dle flightradaru chytlo naše letadlo zpoždění brzo ráno někde v Antalyi, ale to mi přišlo, že mě až tak nemusí zajímat...
V Istanbulu nám po pár hodinách čekání dali ubytko a let o 24 hodin později.
Po návratu jsem zkusil napsat na Pegasus, že chci 600E kompenzaci. Slušně odpověděli cca do týdne, že to bylo kvůli počasí a smolík. Tak jsem jim v reakci přiložil screenshoty, že si nemyslím, že ten den bylo nějak špatné počasí. Odpověděli znovu docela rychle, ale už celkem arogantně, že prostě řekli počasí, tak počasí.
Tak jsem napsal na turecký úřad civilního letectví, ani jsem nepřikládal fotky, jen jsem popsal situaci...a po cca měsíci se ozval Pegasus, že se omlouvají za nepříjemnost a mám poslat číslo účtu...a do pár dní poslali prachy => nedat se.

(Jo a veškerou komunikaci obstaral chatGPT, neb jsem byl líný výmýšlet dostatečně jasné a stručné formulace ve formální angličtině).

maf
Vedoucí kabiny
Vedoucí kabiny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maf »

Ahojte,
nema niekto darovat, alebo pozicat 1500 BolPoints? 200-300 sa da ziskat kazdy tyzden v hre, ale expiruju skor ako sa da na nieco nasetrit. Kedze kazdy mesiac sa da 5000 prijat aj darovat pride mi to fajn cesta, ak by niekto vedel presunut mne, ja nabuduce vratim. Vdaka.

hafi
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od hafi »

to asi muzu, posli mi zpravou jmeno a telefon

Odpovědět