Repelent na palubě

Odpovědět
libcha
Cestující Economy (low-cost)
Stav: Offline

Repelent na palubě

Příspěvek od libcha »

Existuje prosím nějaký neprůstřelný způsob, jak přepravovat repelent na palubě? Tuším jsem kdysi četl nějaké globální předpisy říkající, že repelent který není v tlakové láhvi a je do 100ml by měl být povolen.

Teď mi ale přesně takový v Goteborgu sebrali a vyhodili. Pán se u toho tvářil dost přesvědčivě že to je prostě u nich na letišti standard. Repelent byl nový ještě nepoužitý a nebyl úplně levný, tak to zamrzelo.

Jaké jsou předpisy v Praze, jaké v Evropě a je možné, že to mají někde fakt zakázané? Napadá vás nějaký způsob jak to obejít, například to přelít do lahvičky od jiné kosmetiky (ale taky sehnat takovou, která má mačkací rozprašovač, kvůli praktičnosti při aplikaci)? Nebo to by mohlo být zakázané ještě víc?

Díky za reakce.

Globik
Kapitán
Kapitán
Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
Pohlaví: muž

Re: Repelent na palubě

Příspěvek od Globik »

libcha píše:
24. 06. 2024, 19:37
Existuje prosím nějaký neprůstřelný způsob, jak přepravovat repelent na palubě? Tuším jsem kdysi četl nějaké globální předpisy říkající, že repelent který není v tlakové láhvi a je do 100ml by měl být povolen.

Teď mi ale přesně takový v Goteborgu sebrali a vyhodili. Pán se u toho tvářil dost přesvědčivě že to je prostě u nich na letišti standard. Repelent byl nový ještě nepoužitý a nebyl úplně levný, tak to zamrzelo.

Jaké jsou předpisy v Praze, jaké v Evropě a je možné, že to mají někde fakt zakázané? Napadá vás nějaký způsob jak to obejít, například to přelít do lahvičky od jiné kosmetiky (ale taky sehnat takovou, která má mačkací rozprašovač, kvůli praktičnosti při aplikaci)? Nebo to by mohlo být zakázané ještě víc?

Díky za reakce.
Bohužel Švédi se odvolávají na regulaci EU z roku 2018, mrkni na to (link dole)
https://www.transportstyrelsen.se/en/av ... tems-list/

hafi
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od hafi »

Je to většinou hořlavina, mě to přijde i celkem logický a jsem docela rád, že ti to zahodí (kdysi jsem řešil tuhý líh, který je zakázaný z podobných důvodů). Neexistuje nějaký nehořlavý? Tam by pak neměl být rozdíl mezi repelentem a libovolnou voňavkou.

Globik
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Globik »

Jinak, třeba v Primarku prodávají za 40 Kč sady průhledných lahviček na cestovní kosmetiku, některé mají i rozprašovací pumpičku.

Globik
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Globik »

hafi píše:
24. 06. 2024, 20:23
Je to většinou hořlavina, mě to přijde i celkem logický a jsem docela rád, že ti to zahodí (kdysi jsem řešil tuhý líh, který je zakázaný z podobných důvodů). Neexistuje nějaký nehořlavý? Tam by pak neměl být rozdíl mezi repelentem a libovolnou voňavkou.
My používáme přírodní, sice nejsou tak účinné, ale nejsou to taková svinstva a ty by hořlavé neměly být.

libcha

Příspěvek od libcha »

A v Praze se tedy repelent oficiálně vzít na palubu smí?

Na https://www.prg.aero/predmety-jejichz-p ... dotazovana píšou "Povoleny jsou pouze repelenty na odpuzování hmyzu (komárů, klíšťat).", tak asi jo.

(včetně letů do Švédska, haha)

michal4
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal4 »

Ne, v Praze mi ho vždycky vyhodili a jsou u tekutin vždy důkladní, jakmile přijde na spreje.
Jedině v odbaveném zavazadlu.

Odpovědět