kompenzace - zmeškaný navazující let
-
- Nováček
- Stav: Offline
Re: kompenzace - zmeškaný navazující let
Kompenzácia za meškanie a zrušenie letu - https://compensair.com/cs Moc užitečná služba. Stačilo poskytnout základní informace o zpožděném letu a bez námahy (pro mě) mi vyzískala kompenzaci. Zrušený let odškodnenie oneskorenie
-
- Kapitán
- Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
- Pohlaví: muž
Omlouvám se za svoji lenost to tu ve fóru hledat, ale jakou má aerolinka lhůtu na vyjádření se k žádosti o kompenzaci dle 261? Podal jsem na webu UA (let ex PRG) žádost 6.9.a zatím ticho po pěšině.
Díky
Díky
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Neni explicitne urceno, UCL zpracuva stiznosti kdyz dopravce neodpovi do 2 mesicu.
-
- Nejlepší autor trip reportů 2013 a nejlepších fotografií v trip reportu 2013
Já jsem dával na British Airways 4.6. Omlouvají se, že prý furt ve frontě.
-
- Kapitán
-
- Nejlepší autor trip reportů 2013 a nejlepších fotografií v trip reportu 2013
Tak včera napsali, že posílají kompenzaci. Tehdy na konci května ráno napsali, že se otevírá check-in, a pak ve 21:16, že ruší další den let v 7:20 PRG-LHR.
-
- Kapitán
Gratuluju!
Btw.kamarádka posílala na konci července s LH dvě nezletilé dcery (12 a 9 let) z Prahy do LA a následně z LA do Honolulu, na obou trasách nedoprovázené, v Německu z důvodu poruchy stroje strávily asi 10 hodin na letišti, z nějakého důvodu byla každá na samostatné letence, na jednu přišla kompenzace skoro hned, na druhou "až" nedávno, každopádně mi v tomto LH přijde velmi rychlá. Loni jsme měli od nich 600 € na účtě taky relativně rychle, byť po urgenci a výhrůžce.
Btw.kamarádka posílala na konci července s LH dvě nezletilé dcery (12 a 9 let) z Prahy do LA a následně z LA do Honolulu, na obou trasách nedoprovázené, v Německu z důvodu poruchy stroje strávily asi 10 hodin na letišti, z nějakého důvodu byla každá na samostatné letence, na jednu přišla kompenzace skoro hned, na druhou "až" nedávno, každopádně mi v tomto LH přijde velmi rychlá. Loni jsme měli od nich 600 € na účtě taky relativně rychle, byť po urgenci a výhrůžce.
-
- Kapitán
Buď jsem slepej nebo je ve 261 pěkná díra.
Nenašel jsem tam, že by aerolinka byla povinná odškodnit cesťáka v případě, že mu v nepřiměřené lhůtě svévolně změní letenku tak že přiletí do destinace o X hodin později. Zrušení letu to není, odepření nástupu na palubu také ne, zpoždění letu také ne.
Máte s tím někdo zkušenost?
Nenašel jsem tam, že by aerolinka byla povinná odškodnit cesťáka v případě, že mu v nepřiměřené lhůtě svévolně změní letenku tak že přiletí do destinace o X hodin později. Zrušení letu to není, odepření nástupu na palubu také ne, zpoždění letu také ne.
Máte s tím někdo zkušenost?
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je prilet o 3 hodiny pozdeji nez potvrzuje puvodni rezervace, mas prava jako u zruseni letu. Je na to judikatura.