Skypicker / Kiwi.com

Kde sehnat levné letenky, tipy na prodejce.
Odpovědět
pettte
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Stav: Offline

Re: Skypicker / Kiwi.com

Příspěvek od pettte »

To je čtení pro sluníčkáře nebo pro masochisty, dal jsem jenom kousek.
Spousta lidí se diví, jaktože taková firma, která často jedná neeticky a nebojím se říct, že i vědomě podvodně, funguje. Nedávno mi můj fetefon při aktualizaci aplikací nutil apku Kiwi, tak jsem kouknul do recenzí. Naprostá tragédie co tam lidí píší, ale na druhou stranu si za to mohou sami.
Já když chci kupovat něco od firmy kterou neznám, a má to vyšší hodnotu než zanedbatelnou, tak si vyhledám "zkušenosti s ..." , pak se nekoukám jenom na skóre, ale také si přečtu ty recenze, protože i ty špatné jsou kolikrát zjevně tak hloupé, až to bolí. Ale to nejdůležitější je, udělat si vlastní názor. Jenomže to se už dneska nenosí.
Lidé jednají stádně, nečtou, že by zapojili i vlastní mozek, to ne, to by vydali hodně energie, a pak se diví i ušima a píšou až ex-post recenze. Které si stejně nikdo předem nepřečte...
Důkazem toho je i má neteř, které jsme se před pár lety při nějakém rozhovoru zeptal, kde kupuje letenky. Odpovědí mi bylo: Kiwi! Když jsem ji řekl, že je hloupá jak daleko vidí, a proč si nepřečte recenze, tak se urazila.
Prostě každý se musí spálit. Takže na příkladu vlastní rodiny už vím, proč tato neseriózní firma stále funguje. A pak si někdo přečte článek ve Forbesu, a jde okamžitě nakupovat na Kiwi.
Fakt jsme neměl sílu to číst celé, ale zeptal se redaktor, proč si účtují navíc za zavazadla která jsou už součástí tarifu? Zeptal se proč kompenzace za zpožděný let nevyplácí zákazníkům ale nechávají si ho?
Takže ani takovým "značkám" jako je Forbes se nedá věřit.

persona
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od persona »

Souhlasím s většinou řečeného. Jen bych dodal, že čekat od Forbes CZ analytickou novinářskou práci je poněkud naivní. Ani americký originál, byť trochu lepší, není žádný etalon publicistiky. Tuzemská mutace je de facto marketingový plátek, co miluje úspěch českých lidí a při líčení jejich příběhů neváhá pořádně fabulovat. Vogue CZ také není italská, britská nebo francouzská edice. :-) S jen lehkou nadsázkou tvrdím, že kdyby nebylo brněnské gastro, neměl by český Forbes skoro o čem psát.

Globik
Kapitán
Kapitán
Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
Pohlaví: muž

Příspěvek od Globik »

Přátelé, já jsem to sem dal bez komentáře. Prostě jen tak, že tenhle rozhovor někde vyšel. Sám bych si samozřejmě u téhle obskurní firmy nic nekoupil.

Fabo
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabo »

Ja byt sefem kiwi, tak bych se po tech pruserech co nadelali (typu skryjeme pred vami rezervaci a posleme vam nami upravene palubky, vyhrazujeme si pravo ukrast vam kompenzaci podle EC261 atd.) taky divil kdyby se mnou kdokoli z vedeni jakekoli aerolinky byl ochoten mluvit, kdyby to teda nebyl nahodou Chief Legal Officer.

ad Forbes, kdysi mozna za neco stal ale dneska to je globalne jen pay-to-play platek kde si zaplatis clanek aby si se pak mohl chlubit zes byl ve Forbesu. Oni sice vsichni ti, komu se chlubis, vedi, ze si si to zaplatil, ale nedrazdi to tak plebs jako kdyz se chvalis hodinkama za deset milionu.

Jako priklad ze v americke mutaci to neni lepsi bych uvedl treba rubriku 30 pod 30, kde loni nebo predloni ziskala umistneni divka za prevratnou myslenku zalozit v DC imigrantskou restauraci.

Odpovědět