Tak jsem si udělal inventuru 2020 a nakonec to nebylo tak hrozné.
Moje 2020:
- lednová cesta v C class Sri Lankan DXB - CMB - CGK (super populární tarif z
Flyertalku) a návštěva chrámů Borobodur a Prambanan na Jávě; cesta mi taky zajistila BA Silver do 01/2023;
- únorový prodloužený víkend v Pittsburgu s BA za 6,5k;
- březnový přelet z Londýna rovnou do karantény, ale aspoň jsem si poprvé užil status u BA a vyzkoušel jak Qantas Lounge, tak Cathay Pacific Lounge na LHR;
pak čtyři měsíce nic...
- v létě pár víkendových výletů do VAR (W6), CIA (FR) a LIS (BA);
- na podzim jsem využil možnost navštívit Rio skoro úplně bez turistů (KL) a před vánoci si dal týden na ZNZ v C class ET za míle z M&M.
Cestovat se tedy zatím dalo i za pandemie. I letošní léto, kdy jsme si mohli užívat relativní volnost bez roušek a testů do evropských zemí, se dnes zdá tak vzdálené... Jak Brazílie, tak Tanzánie, nikdy nebyly na mém bucket listu, ale člověk si začal vybírat destinace podle složitosti / možnosti je navštívit a čas tam strávený si užít.
Na přelomu roku je cestování rozhodně nejsložitější. S povinnými testy přitvrdily i aerolinky (KL, TK) a třeba Brazílie test po několika měsících začala znovu vyžadovat. Můj tip je, že to ještě chvíli bude čím dál tím horší, než se to začne pomalu zlepšovat...
Na 2021 mám zaparkované letenky v businessu s LOTem do Singapuru a business s KL na Havaj. Jak to ale dopadne si netroufám ani tipovat.