"Menzies" salonek na T2 znovu otevren
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
- Stav: Offline
"Menzies" salonek na T2 znovu otevren
Na miste byvaleho salonku Menzies na T2 je ted "business lounge", kam posilaji z Erste Lounge C- a status pax (zrejme Erste je pretizena koupaky s koupenymi vstupy). Na jednu stranu je business lounge mnohem klidnejsi, na druhou stranu v ni neni v poledne teple jidlo (jen snidanovy bufet s pomazankami apod.) a neda se delat lounge hopping - kdyz uz jste v jednom salonku, do druheho vas uz nepusti.
-
- Kapitán
- Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
- Pohlaví: muž
Re: "Menzies" salonek na T2 znovu otevren
Pokud odmyslíme teplé jídlo v poledne, jak je to s ostatním sortimentem (pomazánky, pečivo, džusy, alkohol)? Budeme tam v 9 ráno, jdu s dětma na Priority pass, tak nevím, zda se nás taky budou snažit přesunout.Night fly píše: ↑13. 07. 2023, 13:02Na miste byvaleho salonku Menzies na T2 je ted "business lounge", kam posilaji z Erste Lounge C- a status pax (zrejme Erste je pretizena koupaky s koupenymi vstupy). Na jednu stranu je business lounge mnohem klidnejsi, na druhou stranu v ni neni v poledne teple jidlo (jen snidanovy bufet s pomazankami apod.) a neda se delat lounge hopping - kdyz uz jste v jednom salonku, do druheho vas uz nepusti.
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
S vyjimkou tepleho jidla je ostatni identicke jako v Erste, pomazanky, pecivo i alkohol (a tonik se v postmixu skryva pod heslem "club soda") 

-
- Kapitán
To je docela bezpečnostní riziko pro diabetiky

Ale nás se to netýká, tak kdyby nás přesunuli, rádi půjdeme bez koupáků, díky za info

-
- Cestující Economy Class
- Oblíbené typy letadel: B748, Dash8 - Q400NG
Znamená to tedy že hrubé rozdělení bude "kartičkáři" do Erste, C vstupy do "business lounge"? Teď akorát píšu příspěvek z ERSTE s C vstupem a nepřeposlali mě nikam, pravda je, že je na sezónu salónek neobvykle prázdný. Koukal jsem na to, když jsem šel kolem, vypadá pěkně.
-
- Kapitán
Koukám teď v té souvislosti na web Priority Pass a přibyly tam restaurace: Porto Café v T2 a Originál Pilsner v obou terminálech. A pokud jsem se tam neprekoukl, tak není omezen počet hostů jak je obvyklé (tedy samozřejmě je omezen dle programu, ale ne další omezení). Sleva 550 Kč na osobu.
-
Tak potvrzeno, salonek otevřen a pouze pro C cestující. Dnes vyzkoušeno. Nabídka studeného jídla stejná jako vedle, teplé nebylo. Salonek zavírá ve 20:00 a je pouze pro C cestující a byl otevřen z důvodu náporu cesťáků. Na můj dotaz, zda bude po sezóně zavřen, paní neuměla odpovědět. Jen se na mě usmála a řekla že je ráda, že je zde, neboť "je znát, že sem chodí jiná klientela než do Erste".
No a vzhledem k tomu že dnešní Varšava je zpožděná, tak jsem byl ve 20:00 přesunut do narvaného ERSTE (v bývalém Menzies jsem byl sám). Asi to dost vypovídá o poměru C cestujících a kartičkářů
No a vzhledem k tomu že dnešní Varšava je zpožděná, tak jsem byl ve 20:00 přesunut do narvaného ERSTE (v bývalém Menzies jsem byl sám). Asi to dost vypovídá o poměru C cestujících a kartičkářů

-
- Kapitán
Dík za komplex.info, radši tedy půjdu do jedné z těch hospod (nebo do obou), než do salónku narvaneho koupaky. 

-
- Cestující Economy (low-cost)
- Oblíbené typy letadel: ATR72, B753
Kdo jsou "kartickari" v posledni vete? Vetsinou jsem C, ale obcas potrebuji i vstup jakozto majitel statusu Gold... Diky za odpoved. (Vetsinou se myslim kartickarema mysli prave status pax, pokud se nepletu, ale tady se snazime vymezit spise vuci koupakum...)Filisipi píše: ↑16. 07. 2023, 19:51Tak potvrzeno, salonek otevřen a pouze pro C cestující. Dnes vyzkoušeno. Nabídka studeného jídla stejná jako vedle, teplé nebylo. Salonek zavírá ve 20:00 a je pouze pro C cestující a byl otevřen z důvodu náporu cesťáků. Na můj dotaz, zda bude po sezóně zavřen, paní neuměla odpovědět. Jen se na mě usmála a řekla že je ráda, že je zde, neboť "je znát, že sem chodí jiná klientela než do Erste".
No a vzhledem k tomu že dnešní Varšava je zpožděná, tak jsem byl ve 20:00 přesunut do narvaného ERSTE (v bývalém Menzies jsem byl sám). Asi to dost vypovídá o poměru C cestujících a kartičkářů![]()
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Jsem "kartickar" (M&M SEN) a byl jsem presmerovan z Erste do Menzies (i pri letu v Y).bphot0 píše: ↑17. 07. 2023, 13:59Kdo jsou "kartickari" v posledni vete? Vetsinou jsem C, ale obcas potrebuji i vstup jakozto majitel statusu Gold... Diky za odpoved. (Vetsinou se myslim kartickarema mysli prave status pax, pokud se nepletu, ale tady se snazime vymezit spise vuci koupakum...)Filisipi píše: ↑16. 07. 2023, 19:51Tak potvrzeno, salonek otevřen a pouze pro C cestující. Dnes vyzkoušeno. Nabídka studeného jídla stejná jako vedle, teplé nebylo. Salonek zavírá ve 20:00 a je pouze pro C cestující a byl otevřen z důvodu náporu cesťáků. Na můj dotaz, zda bude po sezóně zavřen, paní neuměla odpovědět. Jen se na mě usmála a řekla že je ráda, že je zde, neboť "je znát, že sem chodí jiná klientela než do Erste".
No a vzhledem k tomu že dnešní Varšava je zpožděná, tak jsem byl ve 20:00 přesunut do narvaného ERSTE (v bývalém Menzies jsem byl sám). Asi to dost vypovídá o poměru C cestujících a kartičkářů![]()
-
- Kontaktovat uživatele:
7. 7. jsem letěl s Lufthansou v C i se statusem (TK*G), neposlali mě z Erste nikam, neměl jsem tušení. Ale Erste byla skoro prázdná, takže asi se používá jen když je přetlak...
Jinak nevím, jestli to tu někde zaznělo, ale opět funguje "Menzies" na T1 - jakožto rozšíření stávajícího MasterCard lounge - otevřel se tam průchod mezi nimi. V "nové" části je dětský koutek, nějaké snacky a taky tam přesunuli víno. Předpokládám, že důvod je stejný, přelidnění.
Jinak nevím, jestli to tu někde zaznělo, ale opět funguje "Menzies" na T1 - jakožto rozšíření stávajícího MasterCard lounge - otevřel se tam průchod mezi nimi. V "nové" části je dětský koutek, nějaké snacky a taky tam přesunuli víno. Předpokládám, že důvod je stejný, přelidnění.
-
Statusy se IMHO berou identicky k C. V LH group je dokonce SEN nad C. Podle mě nejvetsi napor tvorili "kartickari" mysleno prepaid vstupy, loungekey a priority pass. Byl jsem v Erste posledni dobou tak 2-3x tydne a majorita lidi se opravdu prezentovala kreditkou (loungekey).Night fly píše: ↑17. 07. 2023, 15:02Jsem "kartickar" (M&M SEN) a byl jsem presmerovan z Erste do Menzies (i pri letu v Y).bphot0 píše: ↑17. 07. 2023, 13:59Kdo jsou "kartickari" v posledni vete? Vetsinou jsem C, ale obcas potrebuji i vstup jakozto majitel statusu Gold... Diky za odpoved. (Vetsinou se myslim kartickarema mysli prave status pax, pokud se nepletu, ale tady se snazime vymezit spise vuci koupakum...)Filisipi píše: ↑16. 07. 2023, 19:51Tak potvrzeno, salonek otevřen a pouze pro C cestující. Dnes vyzkoušeno. Nabídka studeného jídla stejná jako vedle, teplé nebylo. Salonek zavírá ve 20:00 a je pouze pro C cestující a byl otevřen z důvodu náporu cesťáků. Na můj dotaz, zda bude po sezóně zavřen, paní neuměla odpovědět. Jen se na mě usmála a řekla že je ráda, že je zde, neboť "je znát, že sem chodí jiná klientela než do Erste".
-
- Kapitán
Na Zdopravy je v diskuzi
https://zdopravy.cz/do-pobalti-na-vlast ... 1#comments
od několika lidí údajné info, že "privátní" security Erste může využít kdokoliv, kdo má vstup do salónku. Změnilo se to a je to pravda nebo je to nesmysl? A kudy se vlastně na tu Erste security jde z odletové haly?
Plus někdo tam uvádí, že pokud jdete do salónku MasterCard, tak dostanete na palubku nálepku pro prioritní security.
https://zdopravy.cz/do-pobalti-na-vlast ... 1#comments
od několika lidí údajné info, že "privátní" security Erste může využít kdokoliv, kdo má vstup do salónku. Změnilo se to a je to pravda nebo je to nesmysl? A kudy se vlastně na tu Erste security jde z odletové haly?
Plus někdo tam uvádí, že pokud jdete do salónku MasterCard, tak dostanete na palubku nálepku pro prioritní security.
-
To se mi nezdá. Viděl jsem, jak obraceli lidi co neměli karu od Erste nebo nálepku od Fast Track salonku (dřive Reiffeisen a ještě dřive City bank salonek). Vstup je v hale Terminalu 2, uplne vpravo za posldnimi check-in přepážkami. Jde se po schodech s červeným kobercem (nebo výtahem. Co se týká nálepek fast track pro návštěvníky Mastercard salonku na T1, tak ty jaem dostával před Covidem, ale teď už ne. Možná taky záleži s kterou aerolinkou se letí.
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Podivam se v nedeli, dam vedet. Normalne letam na BP v appce LH, ty v sobe maji zakodovany pristup pres fast track.