@Prodejce: jenže ta rovnice má podle mne více řešení než jen to Vaše. Upřímně - jezdit složitě do centra města s paklíkem šustivých bankovek není zrovna můj hrnek kávy, ale jistě se někdo na tento proces těší a potrpí si na něj. Pro mne má ta rovnice i druhé řešení - vše zautomatizovat a nabídnout aktuální možnosti po internetu - a já jako internetová generace si jen musím vytipovat takto spolehlivého dopravce - těch možností co mám fakt moc není:
Na webu v sekci moje rezervace napsat: odlet v 16:50 ve Vámi určený den z FRA není - chcete letět ve stejný den a). ve 13:50, b). ve 20:05,c). zrušit celou cestu (vystavíme Vám voucher na další cestu - o nezákonnosti této volby z hlediska pravidel EU se tu teď rozepisovat nechci). V případě bookingu na jiný den kontaktujte hotline. Tím by si ušetřili 95 pct. nutnosti hovorů. Jenže tlak na náklady donutil manažery některých aerolinek dělat nesmyslné škrty. Jen se proškrtat náklady ke zisku nelze. Chce to jen mít pár spolehlivých a transparentních + plně zautomatizovaných procesů...
Například pokus dovolat se teď v 18:30 (na webu mají info: o hotlině +43 5 1766 1000 (Mon-Sun: 08:00 a.m. - 08:00 p.m.)) vedl k automatické odpovědi - naše call centrum je uzavřené, volejte zítra od 8 hodin ráno. Asi nápisy na tričkách "There are no kangaroos in Austria" která člověk vidí na vídeňském letišti (viz. např:
https://teeshirt21.de/de-eur/product/no ... gLlAvD_BwE ) lhaly a já se dovolal opravdu do jiné časové zóny...
UPDATE 19:30 - právě mi došel email i od Wizzairu - můj v zimě bookovaný let z Vídně do Španělska se posunul - můžu akceptovat změnu, provést re-booking na jiné datum nebo využít 120pct. voucheru... Do Španělska mne to na dovolenou fakt teď moc neláká - takže Voucher. Tak má podle mne fungovat zdravá společnost v internetové době... Sice bude tato transakce pro ně jednorázová ztráta, ale možná že tím dlouhodobě získají nového zákazníka... Tak ještě aby koupili ty sloty ve FRA od LH a já hned budu vědět jak voucher využít...