Ruzyně

infoair
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class
Příspěvky: 149
Registrován: 13. 08. 2003, 00:58
Bydliště: Praha
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod infoair » 25. 11. 2003, 00:17

Před časem jsem četl http://www.ans.cz/generate_page.php3?page_id=776 Tam se říká, že letadlo opustí dráhu dříve - tedy bude vzdálenost přistávacích letadel menší než 5NM a bude se blížit někam k 2,5 NM jako u Gattwicku (jak jsem zde někde četl). Je to tak nějak? NM předpokládám jsou námořní míle. Nebo propustnost dráhy souvisí s dalšími činiteli? (nemám na mysli propustnost v odbavení atd.).

Foxx
Vedoucí kabiny
Vedoucí kabiny
Příspěvky: 854
Registrován: 11. 02. 2003, 09:15
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod Foxx » 25. 11. 2003, 12:40

Závisí dost na tom jak je letadlo schopný rychle zmizet z runwaye , na poloměrech taxiways připojujících se na RW. Tuším že se na LKPR budou tyto nájezdy předělávaný.

infoair
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class
Příspěvky: 149
Registrován: 13. 08. 2003, 00:58
Bydliště: Praha
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod infoair » 25. 11. 2003, 19:23

Už jsem myslel, že ČSA opět létají do Brna. Na ČSL (on-line přílety a odlety) - přílety mají "autobus", ale na odletech "odletělo" (OK 5034). Nebo že by nějaký Ikarův autobus?



Změněno uživatelem - infoair na 25/11/2003 19:25:10

Pan Am
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1822
Registrován: 08. 01. 2003, 21:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod Pan Am » 26. 11. 2003, 00:10

Ano jsou to lety OK 5030, OK 5032, OK 5034, OK 5036. Na lince létá typ BUS, v Brně to přistává na autobusovém nádraží Zvonařka (ICAO kód - ZDN).

Nevíte dotuje tyto lety brněnský magistrát?

sever2
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1785
Registrován: 06. 01. 2003, 07:42
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod sever2 » 27. 11. 2003, 22:02

A to provozujou samotne CSA nebo je to code-sharing s nejakym bus dopravcem?

Robert
Druhý pilot
Druhý pilot
Příspěvky: 1119
Registrován: 21. 10. 2003, 19:55
Bydliště: Praha
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod Robert » 02. 01. 2004, 18:52

Dneska odpoledne jsem se byl kouknout na Ruzyni a musím říct, že odletová hala v odpolední špičce už nestíhá, bylo tam pěkně narváno. Někde jsem četl, že vloni snad byla již překročena plánovaná kapacita Ruzyně.

sever2
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1785
Registrován: 06. 01. 2003, 07:42
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod sever2 » 04. 01. 2004, 22:36

Mam za to, ze kapacita letiste je 6,5 milionu za rok. Takze celorocne by kapacita prekrocena byt nemela, to asi az letos. Ovsem v rush hours asi urcite jo.

Pan Am
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1822
Registrován: 08. 01. 2003, 21:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod Pan Am » 04. 01. 2004, 22:44

Sever2: Kapacita letiště byla už překročena, 7. prosince byla prolomena hranice 7 milionů cestujících.

sever2
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1785
Registrován: 06. 01. 2003, 07:42
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod sever2 » 04. 01. 2004, 22:52

Jo promin, ja mam jeste rok 2003. 7 milionu to je nadhera. Ja vim, ze tohle 99% cestujicich nerekne, ale ja se zzrovna v Praze budu stokrat radsi tlacit, nez se divat na poloprazdne letiste. Tim nechci rict, ze terminal sever2 tady nemohl byt o jeden dva roky driv.

Pan Am
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1822
Registrován: 08. 01. 2003, 21:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod Pan Am » 04. 01. 2004, 22:54

To je ale náhodička...terminál Sever2 a ty seš Sever2, co mi k tomu řekneš?

sever2
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1785
Registrován: 06. 01. 2003, 07:42
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod sever2 » 04. 01. 2004, 23:01

No to vis.....ocelove svaly, urceny pro budoucnost <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>....co vic rict.

Docela jsem si uz s touhle prezdivkou uzil. Asi 50 lidem jsem rikal, co to znamena v English, proc se si ji vybral a dalsich 50 upozornoval, ze nejsem server2.

Pan Am
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1822
Registrován: 08. 01. 2003, 21:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod Pan Am » 10. 01. 2004, 12:47

Možná sis měl dát přezdívku Jih a propagoval by si ve světě Terminál Jih.

sever2
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1785
Registrován: 06. 01. 2003, 07:42
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod sever2 » 11. 01. 2004, 21:34

No myslim, ze na ternminalu Jih PRG zrovna nestoji, i kdyz pro summit NATO se hodil vic nez dost.

Slander
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 18. 01. 2004, 20:31
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod Slander » 18. 01. 2004, 20:36

Nevíte náhodou někdo něco o tom, jestli jsou nějaké plány, kde by mělo být další pražské letiště, až jednou bude Ruzyně přetížená a nebude se už dál rozšiřovat nebo bude už např. příliš stará?

Pan Am
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1822
Registrován: 08. 01. 2003, 21:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Status: Offline

Ruzyně

Příspěvekod Pan Am » 18. 01. 2004, 22:55

Proč by se mělo stavět další letiště, na Ruzyni je zatím dost prostor pro další rozvoj. Slyšel jsem o nějaké nové studii o dalším rozvoji Ruzyně - další terminál před kterým budou i ostrovy...


Zpět na “Praha”


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti