Brno - Tuřany
-
- Kapitán
- Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
- Pohlaví: muž
- Stav: Offline
Re: Brno - Tuřany
Mrzí mě, že nevím, když zkrachovali Volare, zda jsem měl od KB již kreditku nebo jen debetku (a zda jsem platil MasterCard nebo Amexem). Peníze jsem dostal bez problémů zpět.
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
A protože nejsi ekonom a už vůbec ne odborník na ekonomické termíny v angličtině, tak se budeš hádat, že máš pravdu. Tak jo...
Právě kvůli diskutujícím jako jsi ty upadá návštěvnost webů jako tady airways. Už opravdu nikoho nebaví nabízet tady své zkušenosti a vědomosti, když pak přijde nějaký hafi, který řekne "Já neekonom a neodborník ti říkám, že nemáš pravdu, protože si to myslím."
Když už googluješ, tak zkus taky termíny acquirer a issuer a vysvětli nám, jak chápeš rozdíl mezi nimi. A jak s tím souvisí flown revenue a proč zrovna to byl zásadní problém, který položil některé aerolinky, které jinak měly šanci na přežití.
-
- Kapitán
Jasně, že byly situace, kdy byly zadržovány peníze v situaci, kdy byla důvodná obava o schopnost aerolinky dostát svým závazkům. Ale to nezáviselo na typu platební karty.
A tvé tvrzení, že když si teď koupím kreditkou letenku třeba s British airways na vánoce, tak se aerolinka k těm penězům dostane až po ukončení mé cesty a do té doby budou někde po cestě ležet, není pravda. To ti říkám jako nejaký hafi, co jde kolem. A nepotřebuju na to studovat u Ševčíka... Škoda, že to tu nečte třeba nějaký majitel libovolného eshopu, který by ti potvrdil, že přijetí platby neni na dodání zboží nijak navázáno.
A tvé tvrzení, že když si teď koupím kreditkou letenku třeba s British airways na vánoce, tak se aerolinka k těm penězům dostane až po ukončení mé cesty a do té doby budou někde po cestě ležet, není pravda. To ti říkám jako nejaký hafi, co jde kolem. A nepotřebuju na to studovat u Ševčíka... Škoda, že to tu nečte třeba nějaký majitel libovolného eshopu, který by ti potvrdil, že přijetí platby neni na dodání zboží nijak navázáno.
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
hafi, pro svůj osobnostní růst uděláš lépe, když budeš více studovat zdroje a méně trvat na svých názorech a opírat je o irelevantní srovnání s libovolným eshopem.
https://www.godsavethepoints.com/why-ne ... rd-travel/
https://thriftytraveler.com/guides/cred ... ng-travel/
https://www.godsavethepoints.com/why-ne ... rd-travel/
https://thriftytraveler.com/guides/cred ... ng-travel/
PS Už jsi dokončil to samostudium tématu acquiring bank vs. issuing bank? Pokud ano, tak nám shrň své nové poznatky a rozveď, proč jsou pro tuto diskuzi relevantní.hafi píše: ↑30. 03. 2023, 01:07Jasně, že byly situace, kdy byly zadržovány peníze v situaci, kdy byla důvodná obava o schopnost aerolinky dostát svým závazkům. Ale to nezáviselo na typu platební karty.
-
- Kapitán
Furt ani slovo o tom, že by někdo zadržoval prachy než dojde k poskytnutí služby.
Ale uznávám, že v některých zemích je rozdílný přístup k chargebacku v závislosti na tom, zda použiješ kreditní nebo debetní kartu. To jsem netušil. Každopádně rozhodující jsou podmínky v zemi banky vydávající platební kartu a pravidla Visy resp. Mastercard, které ale zjevně musí respektova zákonná nastavení, ale samozřejmě mohou být více pro-spotřebitelské. Nevím, zda v ČR je toto vlivem zákonného omezení nebo dohody bank s Visou/MC, ale není tu rozdíl mezi debetní a kreditní kartou v přístupu k chargebaku.
Ale uznávám, že v některých zemích je rozdílný přístup k chargebacku v závislosti na tom, zda použiješ kreditní nebo debetní kartu. To jsem netušil. Každopádně rozhodující jsou podmínky v zemi banky vydávající platební kartu a pravidla Visy resp. Mastercard, které ale zjevně musí respektova zákonná nastavení, ale samozřejmě mohou být více pro-spotřebitelské. Nevím, zda v ČR je toto vlivem zákonného omezení nebo dohody bank s Visou/MC, ale není tu rozdíl mezi debetní a kreditní kartou v přístupu k chargebaku.
zopar skusenosti z praktickeho zivota:
1. na online vypise z dinersky a amexy bolo pri letenkach vzdy napisane odkial kam a meno cestujuceho.
2. taxikari napr. v Bracknelli, Bratislave alebo Dusseldorfe sa pri platbe kreditkami stazovali, ze prachy z amexy alebo dinersky im realne nabehli na ucet typicky po 4-6 tyzdnoch.
1. na online vypise z dinersky a amexy bolo pri letenkach vzdy napisane odkial kam a meno cestujuceho.
2. taxikari napr. v Bracknelli, Bratislave alebo Dusseldorfe sa pri platbe kreditkami stazovali, ze prachy z amexy alebo dinersky im realne nabehli na ucet typicky po 4-6 tyzdnoch.
-
- Nejlepší autor trip reportů 2013 a nejlepších fotografií v trip reportu 2013
Potvrzuji 1)
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Dekuji, tim to asi muzeme uzavrit.
whiskey píše: ↑31. 03. 2023, 16:32zopar skusenosti z praktickeho zivota:
-
- Kapitán
ještě, že neexistují jiné kreditky Amex a Diners a zvláště české banky jich vydávají vyloženě miliony.
(ale k bodu 1 - uznávám, že jsem si všimnul, že u některých aerolinek je v poznámce k platbě identifikátor nebo číslo letenky. Bance to sice obecně zjevně nestačí k zjištění, kdy někam letí, ale pokud by držitel karty byl zároveň cestujícím, tak by mohlo. Samozřejmě pokud by měla zájem to zkoumat, což obecně nemá, navíc ne všechny aerolinky to tam maj, a každá tam má jinou informaci v dost nestandardizovaném formátu. Tedy si z toho beru, že jsem asi příliš zobecňoval své znalosti a ty tak platí pro české banky a kreditky, které vydávaj, tj. Visa a Mastercard)
(ale k bodu 1 - uznávám, že jsem si všimnul, že u některých aerolinek je v poznámce k platbě identifikátor nebo číslo letenky. Bance to sice obecně zjevně nestačí k zjištění, kdy někam letí, ale pokud by držitel karty byl zároveň cestujícím, tak by mohlo. Samozřejmě pokud by měla zájem to zkoumat, což obecně nemá, navíc ne všechny aerolinky to tam maj, a každá tam má jinou informaci v dost nestandardizovaném formátu. Tedy si z toho beru, že jsem asi příliš zobecňoval své znalosti a ty tak platí pro české banky a kreditky, které vydávaj, tj. Visa a Mastercard)
Iny data point nemam, letenky som inou kreditkou ako diners/amex neplatil, sorry.
Že nám tady v Brně dávají takové historické kousky. Škoda.
V pondělí přiletí první zahraniční stroje i na báze v Brně a Ostravě. Do Brna přiletí Boeing 737-86J imatrikulace OM-GTF (výrobní číslo 28070, rok výroby 1998) slovenských Go2Sky
-
- Cestující Economy Class
Za vstupenky do muzeí se platí nemalé částky, tady to budeš mít přes plot zadara.