Z Bratislavy taky.
Brno - Tuřany
-
- Druhý pilot
- Pohlaví: muž
- Stav: Offline
Re: Brno - Tuřany
Aspoň Air Montenegro má v nabídce od 12.6. třetí týdenní rotaci do Tivatu. Plánují létat z Brna do Tivatu až do 21.9. ve středy, čtvrtky a soboty. Ale ohledně linky Brno-Tirana zatím žádná zmínka. Asi 100pct. charter bez prodeje samostatných letenek veřejnosti...
Nějaké rotace přidává i Smartwings (např. Lamezia), takže letos by Brno mohlo překročit 800 tis. cestujících. Pak si snad některé společnosti všimnou potenciálu letiště, který je přes 1 mil. Stačily by nějaké 2, 3 linky k moři a 1 hub
Treba ted, kdyz bude Bergamo v lepsich casech, tak se zlepsi obsazenost a rentabilita linky a mozna se budeme moci proletet do Italie i v zime. Uz planuji vylet na duben.
Btw. co Phuket, jak to s tim vypada? Kdyz se bude darit, mohl by Cedok neco dat i pristi zimu.
Btw. co Phuket, jak to s tim vypada? Kdyz se bude darit, mohl by Cedok neco dat i pristi zimu.
-
- Druhý pilot
Podle nabídky na webu Čedoku soudě, už mnoho volných termínů zájezdů, které využívají letošní chartery Brno-Phuket-Brno, nezbývá. Navíc je škoda, že se Neos nechtěl u pilotního projektu patlat s prázdnými sedačkami na legu Malpensa-Brno, které z Brna do Phuketu prodává Čedoku. Takto mu letí necelá půlka letadla z Brna na základnu v Miláně prázdná - osobně znám pár lidí, co by o přímý spoj v zimě z Brna do Milána - byť i 1x týdně měli podobně jako Vy zájem. Asi si v Neosu myslí, že by jim náklady na zavedení prodeje a na "správné" doložení bagáže do letadla převýšily příjmy z těch několika jednotlivců co by takto rádi cestovali. Ale třeba příští sezónu si to uvědomí, že těch jedinců nemusí být zrovna málo (protože druhou cestu mohou kombinovat třeba přes VIE nebo BTS, PRG), zvlášť pokud by Čedok objednal příští rok z Brna větší část letadla než nynější odhadem necelou půlku, případně chtěl s Neosem z Brna zavést ještě jinou, druhou exotickou "zimní" destinaci - to by pak už mohli hypoteticky nabízet sezónně, kdy nelítá Ryan Brno-Malpensa i 2x týdně...Jarda123 píše: ↑14. 01. 2024, 18:51Treba ted, kdyz bude Bergamo v lepsich casech, tak se zlepsi obsazenost a rentabilita linky a mozna se budeme moci proletet do Italie i v zime. Uz planuji vylet na duben.
-
- Kapitán
- Oblíbené typy letadel: vrtulove letadla
Kdyby tam hodili 100 eur za segment, tak by to davalo smysl mozna pro aerolinku. Za nejake drobne to asi nema smysl delat, nebot je to o starost vic.Marty-t píše: ↑15. 01. 2024, 09:57Podle nabídky na webu Čedoku soudě, už mnoho volných termínů zájezdů, které využívají letošní chartery Brno-Phuket-Brno, nezbývá. Navíc je škoda, že se Neos nechtěl u pilotního projektu patlat s prázdnými sedačkami na legu Malpensa-Brno, které z Brna do Phuketu prodává Čedoku. Takto mu letí necelá půlka letadla z Brna na základnu v Miláně prázdná - osobně znám pár lidí, co by o přímý spoj v zimě z Brna do Milána - byť i 1x týdně měli podobně jako Vy zájem. Asi si v Neosu myslí, že by jim náklady na zavedení prodeje a na "správné" doložení bagáže do letadla převýšily příjmy z těch několika jednotlivců co by takto rádi cestovali. Ale třeba příští sezónu si to uvědomí, že těch jedinců nemusí být zrovna málo (protože druhou cestu mohou kombinovat třeba přes VIE nebo BTS, PRG), zvlášť pokud by Čedok objednal příští rok z Brna větší část letadla než nynější odhadem necelou půlku, případně chtěl s Neosem z Brna zavést ještě jinou, druhou exotickou "zimní" destinaci - to by pak už mohli hypoteticky nabízet sezónně, kdy nelítá Ryan Brno-Malpensa i 2x týdně...Jarda123 píše: ↑14. 01. 2024, 18:51Treba ted, kdyz bude Bergamo v lepsich casech, tak se zlepsi obsazenost a rentabilita linky a mozna se budeme moci proletet do Italie i v zime. Uz planuji vylet na duben.
-
- Druhý pilot
A kdo mluví o tom, že by to mělo být za drobné ? Jen parkování na nejlevnějším C-čku na letišti ve Vídni stojí přes zimu na týden 124 EUR (a to ještě v akci při předchozí rezervaci online) plus dálniční známka, náklady na dojetí, čas strávený na cestě, rezerva na zácpu u D1 v Brně, v Mikulově a ve Vídni... Takže cenovka 100 EUR za segment Brno-Miláno Malpensa by byla cena pro mnoho zájemců o cestu úplně v pohodě.
Tak jsem chtěl kupovat letenky do Bergama na duben a koukám, že tam v některé měsíce přibyly lety i ve středu.
Tak nevím, nevím. Škoda toho ubraného lety do Londýna, mohl být alespoň nepatrný nárůst.
Tak nevím, nevím. Škoda toho ubraného lety do Londýna, mohl být alespoň nepatrný nárůst.
By mě zajímalo proč přidali jenom duben,květen a říjen a zbytek ne
-
- Druhý pilot
Zajímavé, kdo by to čekal... Spekuluji, jsou zřejmě jen 2 možnosti - buď ten spoj ještě na červen, červenec a září do systému dohrají nebo a to vidím spíš tak, že své letadlo v tyto tři hlavní prázdninové měsíce pošlou z Bergáma místo do Brna asi někam jinam, třeba k moři, kde je jinak v dubnu, květnu a říjnu ješté zima... Co je zajímavé - to jsou jiné odletové časy ve středy na jaře (odlety z Brna jsou ve 22:15 na jaře, 20:15 v říjnu). Jinak tedy výběr dne - středa, když to lítá i ve čtvrtek a neděli - to tedy fakt nic moc a pozdní hodina příletu do Bergáma ve středy oproti skvělému čtvrtku a OK neděli u mne evokuje loňský rok, kdy celou tuto linku málem velmi pozdní noční rotací asi dost pohřbili... No uvidíme, středeční lety asi budou oproti čtvrtku/neděli hooodně levné...
Taky si myslím, že červen až září spíše otočí nějakou prázdninovou destinaci. Ale jsem překvapen, přidání třetí rotace jsem u této linky nečekal.Marty-t píše: ↑24. 01. 2024, 22:54Zajímavé, kdo by to čekal... Spekuluji, jsou zřejmě jen 2 možnosti - buď ten spoj ještě na červen, červenec a září do systému dohrají nebo a to vidím spíš tak, že své letadlo v tyto tři hlavní prázdninové měsíce pošlou z Bergáma místo do Brna asi někam jinam, třeba k moři, kde je jinak v dubnu, květnu a říjnu ješté zima... Co je zajímavé - to jsou jiné odletové časy ve středy na jaře (odlety z Brna jsou ve 22:15 na jaře, 20:15 v říjnu). Jinak tedy výběr dne - středa, když to lítá i ve čtvrtek a neděli - to tedy fakt nic moc a pozdní hodina příletu do Bergáma ve středy oproti skvělému čtvrtku a OK neděli u mne evokuje loňský rok, kdy celou tuto linku málem velmi pozdní noční rotací asi dost pohřbili... No uvidíme, středeční lety asi budou oproti čtvrtku/neděli hooodně levné...
Ta středa večer bude dobře fungovat při návratu "odkudkoliv". Třeba z Portugalska z Faro nebo z Albánie z Tirany (i s možností drobně nakoupit naproti v obchoďáku). Já to vidím pozitivně
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Já to vidím ještě pozitivnějí - a už mám středu koupenou. Šel jsem do toho hned, jak se objevily jarní středy v systému. Ještě jednou díky za upozornění zde přítomnému @Jarda123. Odlet se mi hodí výrazně lépe než ve Čt díky jednomu z těch květnových svátků (oba jsou ve středu).
A moje vysvětlení přidané rotace u dosud nerozlítané linky je, že prodeje šly nad očekávání dobře. Což je v BRQ úplně skvělá zpráva. Pokud bude FR spokojen s BGY tak, jak je spokojen se STN, můžeme se dočkat i další destinace/destinací.
Máme to stejně, taky se nám ve výsledku více hodí ta středa, člověk si nemusí brát dovo navíc, v klidu se vyspíme a pak můžeme vyrazit trajdat.HighFlyer píše: ↑29. 01. 2024, 00:39Já to vidím ještě pozitivnějí - a už mám středu koupenou. Šel jsem do toho hned, jak se objevily jarní středy v systému. Ještě jednou díky za upozornění zde přítomnému @Jarda123. Odlet se mi hodí výrazně lépe než ve Čt díky jednomu z těch květnových svátků (oba jsou ve středu).
A moje vysvětlení přidané rotace u dosud nerozlítané linky je, že prodeje šly nad očekávání dobře. Což je v BRQ úplně skvělá zpráva. Pokud bude FR spokojen s BGY tak, jak je spokojen se STN, můžeme se dočkat i další destinace/destinací.
Snad ty prodeje jdou a nechají to i na zimu, přeci jenom je provoz přes zimu v Brně dost žalostný.
Jen pro zajímavost.
Let z Brna do Bergama 10. 4. 2024 - obsazenost cca 30%
Let z Bergama do Brna - 14. 4. 2024 - obsazenost přes 90%
Let z Brna do Bergama 10. 4. 2024 - obsazenost cca 30%
Let z Bergama do Brna - 14. 4. 2024 - obsazenost přes 90%