Brno - Tuřany
-
- Kapitán
- Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
- Pohlaví: muž
- Stav: Offline
Re: Brno - Tuřany
Myslím, že jsme se tu před lety shodli, že hrobem linky do Mnichova byla jen jedna rotace. Jedna rotace je vhodná pro 2p2 turisty, ale ne pro byznys klientelu nebo pro přestupující cestující. Pokud bude do AMS jedna rotace, dopadne to bohužel stejně.
O tom Amsterdamu se zatím "jen" diskutuje. Stejně jako o Barceloně nebo Paříži, takže nějaké úvahy jsou hodně předčasné.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... nech-brno/
https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... nech-brno/
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
A mysllím, že se klidně i teď můžeme shodnout, že od letního letového řádu 2017 byly rotace do Mnichova dvě (ve všední dny) + jedna v neděli.
-
- Kapitán
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
No jo, no. To jsou ty problémy spojené s příchodem středního věku
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
-
- Druhý pilot
- Oblíbené typy letadel: Embraer E135, 145, 190, 195 ...
Ano, nejprve lítalo BMI v pracovní dny jednu polední rotaci a nedělní odpolední, pak přidalo v pracovní dny i večerní rotace a díky tomu to létalo víc plnější. Mě osobně ale z deseti letů nejvíce vyhovovaly především nedělní odpolední rotace tam a čtvrteční večer zpět. Před tím než večerní rotace BMI zavedly jsem se z Německa raději vracel busem přes Prahu nebo Eurowingsem přes Vídeň, podle toho kam jsem na jihu Německa musel (Frankfurt, Mnichov, Norimberk nebo Stuttgart). Škoda jen, že z deseti koupených letenek jsem s BMI letěl jen 7x a pak jsem s nimi raději létat přestal... Mít jistotu, že to poletí a navíc ráno z Brna tam a večer zpět - to je to co tomu nejvíc chybělo a na tom jsme se tu před X stránkami taky shodli, ne ?
-
- Kapitán
Jojo a díky za připomenutí.Marty-t píše: ↑12. 11. 2024, 07:13Ano, nejprve lítalo BMI v pracovní dny jednu polední rotaci a nedělní odpolední, pak přidalo v pracovní dny i večerní rotace a díky tomu to létalo víc plnější. Mě osobně ale z deseti letů nejvíce vyhovovaly především nedělní odpolední rotace tam a čtvrteční večer zpět. Před tím než večerní rotace BMI zavedly jsem se z Německa raději vracel busem přes Prahu nebo Eurowingsem přes Vídeň, podle toho kam jsem na jihu Německa musel (Frankfurt, Mnichov, Norimberk nebo Stuttgart). Škoda jen, že z deseti koupených letenek jsem s BMI letěl jen 7x a pak jsem s nimi raději létat přestal... Mít jistotu, že to poletí a navíc ráno z Brna tam a večer zpět - to je to co tomu nejvíc chybělo a na tom jsme se tu před X stránkami taky shodli, ne ?
-
- Druhý pilot
- Oblíbené typy letadel: Embraer E135, 145, 190, 195 ...
Malaga je již viditelná jako destinace z Brna v rezervačním systému Ryanairu. Brzy asi začnou nahrávat i termíny a první cenovou iteraci u letů...
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
BRQ-FCO již od €35 one-way..
Taky jsem koukal, uz me svrbel prst
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jsem rad, ze sly ty ceny jiz dolu. Lidi uz klasicky po cesku brblali, ze za kolik to je apod..... Jako jestli chteji v Brne a okoli vsichni letenky za 20ecek, tak to letiste muzou pro pravidelnou dopravu fakt odpiskat
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Ty komentáře na sociálních sítích ledacos prozrazují o tom, proč má Brno tak málo leteckých spojení. Škoda, že jsem si neudělal screenshot, abych ho tady mohl sdílet. Jedna mladá dáma s velkou hrdostí popisovala, jak jela Flixbusem do Ostravy, protože odtam byl Stansted asi o 300Kč levnější než z Brna
![Crazy :crazy:](./images/smilies/icon_crazy.gif)
-
- Kapitán
Tak jestli ta letenka z Ostravy stála 300 a z Brna stála 600, tak přeci nebude platit zlodějský dvojnásobek, to dá rozum
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Thumbs up! :-bd](./images/smilies/113.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Celkem by mně zajímalo, jak se to prodává. Ceny celkem dynamicky rostou, tak by se dalo soudit, že zájem je, ovšem třeba na letech, na které jsme si objednali už 6 letenek a cena je mometálně 50 a 60 euro, je v rezervaci vidět na letu z Brna 0 rezervovaných sedadel a na letu zpět 2.
Docela zajímavý poznatek je, že při rezervaci return to dávalo vyšší cenu za zpáteční let než při dvou jednosměrných letenkách, což jsem samozřejmě zaregistroval až po nákupu. Docala by mě zajímalo, jestli to v konečném důslednu berou jako provázaný return nebo 2x one way, jestli při nevyužití prvního segmentu druhý dál platí, což je např. u Ryanair standard.