Brno - Tuřany

Brno, Karlovy Vary, Ostrava a další letiště...
Odpovědět
HighFlyer
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Brno - Tuřany

Příspěvek od HighFlyer »

Paul1 píše:
28. 12. 2024, 12:02
Dle jejich stránek zredukovali i Prahu a Ostravu zrušili úplně. Asi zjistili, že ČR nebude úplné terno...
Na Jadran jezdí ročně +/- milion Čechů každý rok, ale je to úplně jiná cílovka, která letadlem nepoletí, protože to prostě není jejich dopravní prostředek. "Přece když jsme 4 lidi v autě" ... "přece to auto chci mít i tam na místě pro přesuny" ... "do letadla nikdy nenaložím tolik věcí, co do auta" ... "dyť je to JENOM 7 hodin autem" ... "no dobře, s tou kolonou ve Vídni jako naposled jen 9 hodin" ... "a mně vlastně řízení celou noc vůbec nevadí".

Neodsuzuji, nekritizuji, pouze popisuji.

Sau
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class

Příspěvek od Sau »

Zrovna tu jsem - Tivat mám přes kopec :) A samozřejmě autem. Dokonce mi cesta nezabrala 7 či 9 hodin ale s přestávkama a Černohorskou hranicí hodin 19. A neměnil bych. Páč pro mě je i cesta samotná jedním z cílů který si užívám. Kdybych auto nemèl tak není co řešit. Ale jinak pokud se někam rozumně dojet autem dá, vždy si ho před letadlem (a vším dalším) zvolím. Na takové Kanáry třeba ale samozřejmě beru letadlo :D Navíc bez auta tu bych neviděl tento a jemu podobné výhledy :angel: (vlevo uprostřed je vidět dráha etiště Tivat)
20241228_114343_copy_1700x613.jpg

RAdek
Cestující First Class
Cestující First Class

Příspěvek od RAdek »

Krásná fotka, díky za názor, půjčujeme si na 2 dny auto na místě, v sobotu dopoledne odlet z Brna, do pondělí do rána jsme v Tivatu a okolí, pak prejíždíme Flixbusem do Podgorice a v pondělí večer se Wizzairem vracíme do Vídně. Krásný víkend, který by samozřejmě při cestě autem 19 hodin tam a zpět nemohl fungovat.

Sau
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class

Příspěvek od Sau »

...já sám bych to i tak jel autem - v pátek po práci odjezd a v pondělí večer příjezd, to je 3 a půl dne volného času => tak akorát :D Nicméně rozumím tomu že ne každý je stejný jak já :)

HighFlyer
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HighFlyer »

Krystalicky jasně vysvětlené, proč z Brna létá tak málo linek:
Sau píše:
29. 12. 2024, 15:37
...já sám bych to i tak jel autem - v pátek po práci odjezd a v pondělí večer příjezd, to je 3 a půl dne volného času => tak akorát :D Nicméně rozumím tomu že ne každý je stejný jak já :)

Paul1
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class

Příspěvek od Paul1 »

Myslím, že to hlavní důvod nebude. Lety do Tivatu byly často vyprodané. Pochopím cesty autem třeba do Chorvatska, ale 19 hodin čistě autem už dává malé množství lidí a buď volí kratší destinace nebo letadlo.

Já sám řídím hodně rád, ale hranici pro jízdu autem mám na severu Itálie, dál už volím ledadlo, protože autem už je to pro mě časový a ekonomický nesmysl.

RAdek
Cestující First Class
Cestující First Class

Příspěvek od RAdek »

Zajímavé je, že lety s Air Montenegro v sobotu nabízí Čedok, ale v letovém řádu na stránkách Čedoku jsou úplně jiné časy letů, než na stránkách aerolinky. Při objednání letenek napřímo se navíc nabízel seating bez jediného obsazeného místa. Odlet z Brna je podle aerolinky v 10:10 a podle Čedoku 17:20. Že by se letělo 2x se mně ale nezdá.

Sau
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class

Příspěvek od Sau »

Paul1 píše:
30. 12. 2024, 17:25
Myslím, že to hlavní důvod nebude. Lety do Tivatu byly často vyprodané. Pochopím cesty autem třeba do Chorvatska, ale 19 hodin čistě autem už dává malé množství lidí a buď volí kratší destinace nebo letadlo.

Já sám řídím hodně rád, ale hranici pro jízdu autem mám na severu Itálie, dál už volím ledadlo, protože autem už je to pro mě časový a ekonomický nesmysl.
Souhlas. Neřekl bych že většina lidí na tom bude stejně jako já. Spíš bych tipnul že si řeknou že autem je to už daleko ale na letadlo je to zase blízko. A tak jedou/letí někam uplně jinam.

HighFlyer
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HighFlyer »

Sau píše:
31. 12. 2024, 07:35
Souhlas. Neřekl bych že většina lidí na tom bude stejně jako já. Spíš bych tipnul že si řeknou že autem je to už daleko ale na letadlo je to zase blízko. A tak jedou/letí někam uplně jinam.
A pokud letí, tak také odjinud než z BRQ. Začarovaný kruh.

Jarda123
Cestující Economy (low-cost)

Příspěvek od Jarda123 »

HighFlyer píše:
03. 01. 2025, 23:59
Sau píše:
31. 12. 2024, 07:35
A pokud letí, tak také odjinud než z BRQ. Začarovaný kruh.
Bohuzel jest tak, ja osobne se snazim trochu brnenske letiste v mem okoli podsouvat :D Spoustu lidi by ani nenapadlo, ze muzou letet z Brna :( Ted jsme mel trochu radost, ze u nas v praci byla celkem vyuzivana linka do Londyna. :) Ale nevim, jak to bude do budoucna s ubyvajicim poctem rotaci. :( Zas tolik flexibilni nejsme.

HighFlyer
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HighFlyer »

Jarda123 píše:
04. 01. 2025, 08:51
Bohuzel jest tak, ja osobne se snazim trochu brnenske letiste v mem okoli podsouvat :D Spoustu lidi by ani nenapadlo, ze muzou letet z Brna :( Ted jsme mel trochu radost, ze u nas v praci byla celkem vyuzivana linka do Londyna. :) Ale nevim, jak to bude do budoucna s ubyvajicim poctem rotaci. :( Zas tolik flexibilni nejsme.
Zažil jsem x-krát. Kamarádi a známí ze spádové oblati BRQ, kteří nadšeně vykládali o prodlouženém víkendu v Londýně nebo Bergamu/Miláně:

HF: "A letěli jste z Brna, že jo?"
Respondent: --- prázdný pohled, přecházející v tázavý ---
HF: "Z Brna. Z letiště Brno-Tuřany."
Respondent: "Z Brna? Ne, proč? Kamoš nám to všem koupil z Vídně."
"Proč z Vídně a ne z Brna?"
"Bylo to o tři nebo čtyři kila na hlavu levnější, takže když jsme sedli do auta čtyři plus řidič..."
"... tak jste si koupili rakouskou dálniční známku za 11 eur a za tři a půl dne zaplatili za parkování kolik? 60? 80? Nebo při koupi na poslední chvíli 100 éček?"
"Známku jo, ale za parkování jsme nic neplatili. Odvezl nás fotr jednoho z účastníků zájezdu."
"Takže jel dvakrát."
"Jak to myslíš, dvakrát?"
"Poprvé vás vezl z Brna na letiště Schwechat a podruhé z letiště do Brna."
"No tak přece nebude na nás na Schwechatu tři dny čekat, ne?"
"Dík, nemám dalších dotazů."

Paul1
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class

Příspěvek od Paul1 »

Takoví lidé by brněnské letiště stejně nespasili a ani mu nijak nechybí. Stejně jako nespasí hospodu hosté, kteří tam sedí dvě hodiny u jednoho piva :D

HighFlyer
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HighFlyer »

Paul1 píše:
06. 01. 2025, 22:37
Takoví lidé by brněnské letiště stejně nespasili a ani mu nijak nechybí. Stejně jako nespasí hospodu hosté, kteří tam sedí dvě hodiny u jednoho piva :D
Pájo, neřekl bych to líp! Ale jací lidé brněnské letiště spasí? Známe je? Víme, kdo jsou demograficky, sociologicky a ekonomicky? A hlavně, víme, KOLIK jich na to spasení je?

Paul1
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class

Příspěvek od Paul1 »

HighFlyer: Na tvoje otázky bysme potřebovali asi nějaký podrobnější průzkum. V obecné rovině jsou to všichni lidé, kteří upřednostní pohodlí letět z Brna i za cenu o něco vyšších cen letenek oproti Vídni. Myslím, že na to i odpoví letošní rok, jak si povedou linky do Málagy a Říma. Pokud v nich bude obsazenost kolem 80% převážně těmi s nejlevnějšími letenkami, tak Brno zůstane tam kde je, tzn. chartery a Londýn a nic jiného si Jihomoravané ani nezaslouží.

A k tvé otázce KOLIK. Ve výsledku bude třeba najít do každého letu cca 40 lidí, kteří akceptují zbylou nejdražší část letenek, tak aby byla většina letů pokud možno vyprodaná nebo se tomu aspoň blížila. To není zas tak moc, ne? :) Zvlášť když u linky do Říma tomu může pomoct i pár Italů.

Jarda123

Příspěvek od Jarda123 »

Paul1 píše:
07. 01. 2025, 07:39
HighFlyer: Na tvoje otázky bysme potřebovali asi nějaký podrobnější průzkum. V obecné rovině jsou to všichni lidé, kteří upřednostní pohodlí letět z Brna i za cenu o něco vyšších cen letenek oproti Vídni. Myslím, že na to i odpoví letošní rok, jak si povedou linky do Málagy a Říma. Pokud v nich bude obsazenost kolem 80% převážně těmi s nejlevnějšími letenkami, tak Brno zůstane tam kde je, tzn. chartery a Londýn a nic jiného si Jihomoravané ani nezaslouží.

A k tvé otázce KOLIK. Ve výsledku bude třeba najít do každého letu cca 40 lidí, kteří akceptují zbylou nejdražší část letenek, tak aby byla většina letů pokud možno vyprodaná nebo se tomu aspoň blížila. To není zas tak moc, ne? :) Zvlášť když u linky do Říma tomu může pomoct i pár Italů.
Sám jsem zvědav, jak si linky povedou. O Malagu strach nemám, kdyby ten Řím šlapal, třeba by mohli provozovat i přes zimu. :) Jinak Bergamo bude nejspíše zrušeno z Bratislavy, to by třeba mohlo taky pomoci, netuším. Omezení frekvencí na lince do Londýna mě mrzí, jak jsem psal docela se linka teď používala na služební cesty, ale bylo třeba každodenně ( chybějící pondělí a pátek je dost blbé..... )
Chtělo by to nějaké feedera 2x denně, my jako rozlétaná firma bysme byli ochotni akceptovat i vyšší cenu ( přeci jenom taxi do Vídně a Prahy tam a zpět něco taky stojí.... )

Odpovědět