Nebudem ani hodnostit uroven cabin crew, pretoze v tomto pripade by jednoznacne vyhral OS C bez ohladu na uroven jedla.
OS C bol v 772, LH F v A388.
Pre-departure drink
Austrian:
Biele Champagne + teple mandle
Lufthansa:
Ruzove Champagne + mix orechov
Verdikt: Tumblery si velmi prakticke pocas letu, ale champagne glass je predsa len fotogenickejsi. na tomto chode nie je co pokazit, takze hodnotim to ako remizu. Ibaze by ste si objednali biele sampanske a namiesto toho prinesu ruzove..
Showtime OS style
Showtime LH style
Amuse-bouche
Zhodou okolnosti bolo podavane to iste jedlo - marinovany losos so smotanovo-chrenovym kremom. Austrian fotka sa mi niekde stratila.
Lufthansa Amuse-bouche
Opat hodnotim ako remizu.
Predjedlo
Chod #1, LH F Caviar
Austrian ziaden kaviar, jednoznacne vitazstvo pre Lufthansu
Chod #2
Austrian: Marinovany losos, roastbeef
Lufthansa: Udeny pstruh, Bavorska syrova natierka, Susene Angus beef
Opat porovnatelna kvalita jedla. Austrian podava jedlo z vozika, kde sa jednotlive jedla nabera na tanier podla priania cestujuceho, Lufthansa ma jedlo pripravene na tanierikoch, nie je ziaden problem si nieco pridat navyse Podnosom s miestom na tri misky, ale jasne naznacuju doporucane porcie. Opat hodnotim ako remiza
Polievka
Austrian: Porova kremova
Lufthansa: Polievka z jacmennych krupov
Jednoznacne vitazstvo Lufthansy. Porova polievka bola velmi nevyrazna. Jacmenna bola ovela komplexnejsej chuti. Rovnako prezentacia v klasickom hlbokom tanieri zanechala lepsi dojem.
Hlavny chod
Austrian: Pecene jahnacie koleno, zemiakova kasa, grilovana zelenina
Lufthansa: Steak zo svieckovice s grilovanou paradajkou, krevetou a zemiakmi
Austrian vyhrava. Steak bol uplne prepeceny, kombinacia chuti bola absolutne nevyrazna. Koleno bolo dokonale prepecene a jemne. Ako bonus onboard sef obehal pax este na zemi, kym bol nakladany catering, aby kazdy business pax dostal hlavne jedlo, ktore si vybral.
Dezert
Austrian: Malinova zmrzlina, mix syrov
Lufthansa: Cokoladovy tartlet s vanilkovou zmrzlinou, syrovy mix
Opat remiza, porovnatelna kvalita aj chut.
Mid-flight snack
Austrian: Parok v listkovom cesticku
Bez hodnotenia, okrem snackov dostupnych v kosiku, Lufthansa ponuka pre-landing jedla si objednat kedykolvek ako snack. Kedze som bol prejedeny z obeda, tak som si to nechal az na zaver.
Pre-landing
Austrian: Klobasa s pecenymi zemiakmi
Lufthansa: Kremova zemiakova polievka s krabom; Oktoberfest special: Norimberska klobaska s kyslou kapustou a zemiakmi
Vitazstvo pre Lufthansu, ovela chutnejsia a uz len samotna porcia sposobila, ze som takmer praskol.
Zhrnutie
Oba lety ukazali, ze z hladiska jedla a servisu na palube je uz len velmi maly rozdiel v kvalite a pestrosti jedla. Velmi vela zalezi na konkretnej posadke, ktorej pozornost pre detail urobi rozdiel v kvalite jedla. Pozitivnejsi pocit vo mne vsak zanechal Austrian, pretoze ma velmi milo prekvapilo jahnacie koleno. Bolo dokonale pripravene a ovela inovativnejsie ako steak, ktory je na takychto letoch standardom. Prave z tohoto dovodu, som si dovolil porovnat dve rozlicne triedy, ktore maju velky rozdiel v cene letenky. Keby som porovnaval LH C vs OS C, tak je to jednoznacne KO pre LH. Austrian to s jedlom naozaj vie a vrelo ho odporucam kazdemu, ak si vybera LH group let v C. Kvalitou jedla si vsak moze dovolit vyzvat aj First class.
Pre zaujimavost pripajam main course v C s Iberiou, z ktoreho mam doteraz celkom traumu: