Tak nějak nevím co si o tom mám myslet. Nechápu proč tu značku eště drží. Chápal bych, kdyby zrušily značku SmartWings a TravelService a vše daly pod ČSA, protože značka ČSA má prostě stále zvuk. Zvuk rozhodně lepší než nějaký TravelService.Fabo píše: ↑15. 05. 2024, 21:11
Tak porvzeno.
https://zdopravy.cz/misto-ok-uz-jen-qs- ... gs-205986/
Co bude dál s ČSA?
-
- Cestující Economy Class
- Pohlaví: muž
- Stav: Offline
Re: Co bude dál s ČSA?
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Protoze na CSA jsou navazane nektere prava a povinosti ktere Smart nechce. Znacku CSA pak pripadne budou moci obnovit az tyhle vsechny veci zkonci.krakra píše: ↑06. 06. 2024, 13:55Tak nějak nevím co si o tom mám myslet. Nechápu proč tu značku eště drží. Chápal bych, kdyby zrušily značku SmartWings a TravelService a vše daly pod ČSA, protože značka ČSA má prostě stále zvuk. Zvuk rozhodně lepší než nějaký TravelService.Fabo píše: ↑15. 05. 2024, 21:11
Tak porvzeno.
A znackou myslim spis AOC, firmu a navazujici smlouvy, nez samotny slova a web...
Chtěl jsem se pro zajímavost zeptat kolik si účtuje příplatky za bonusovou letenku AF nebo KLM ve svém Flying Blue.
OK plus za letenku v C např. na trase PRG- SIN si podle dopravce připočítává 16 až 22tis Kč a 140tis. mil
-
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se za OffTopic, ale potřeboval bych někoho kdo vidí do rezervací. Máme zpožděný let u AF ale nenajde to rezervaci (kombinace jména/příjmení/rezervační číslo). Mám fotky letenek, potřeboval bych helpnout. LEt z 22.6. NTE-PRG. Díky
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
1. Co to ma s CSA?
2. s cim vlastne potrebujete pomoci?
2. s cim vlastne potrebujete pomoci?
-
Co se týče AOC, tak tady:Fabo píše: ↑06. 06. 2024, 14:32Protoze na CSA jsou navazane nektere prava a povinosti ktere Smart nechce. Znacku CSA pak pripadne budou moci obnovit az tyhle vsechny veci zkonci.krakra píše: ↑06. 06. 2024, 13:55Tak nějak nevím co si o tom mám myslet. Nechápu proč tu značku eště drží. Chápal bych, kdyby zrušily značku SmartWings a TravelService a vše daly pod ČSA, protože značka ČSA má prostě stále zvuk. Zvuk rozhodně lepší než nějaký TravelService.Fabo píše: ↑15. 05. 2024, 21:11
Tak porvzeno.
A znackou myslim spis AOC, firmu a navazujici smlouvy, nez samotny slova a web...
Video jsem shlédl a v podstatě nic nového nepřináší Vše jsou to interpretace informací známých již od poloviny května. I tady je článek z té doby, ve kterém se píše, že ČSA jako letecká společnost končí - https://www.airways.cz/zprava/zasadni-z ... n-znackou/
Jediné, co mi vrtá hlavou je, přoč majitelé Prague CIty Air vlastně do ČSA investovali Logo a značku by si mohli koupit daleko levněji.
-
Další pohřební video...Robert píše: ↑03. 09. 2024, 19:00Video jsem shlédl a v podstatě nic nového nepřináší Vše jsou to interpretace informací známých již od poloviny května. I tady je článek z té doby, ve kterém se píše, že ČSA jako letecká společnost končí - https://www.airways.cz/zprava/zasadni-z ... n-znackou/
Jediné, co mi vrtá hlavou je, přoč majitelé Prague CIty Air vlastně do ČSA investovali Logo a značku by si mohli koupit daleko levněji.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/114 ... 801240024/
Co k tomu napsat, že je prostě škoda, že něco takového končí.....
-
- Kapitán
- Oblíbené typy letadel: CRJ900, A320, A346, A350, B757
Já nějak pořád nechápu, proč SW/TS nepoužívá ten brand ČSA, kterej i po tom všem má aspoň nějakou hodnotu. Místo toho všude cpou hnusnej kolotočářskej pseudobrand SmartWings, o brandu Travel Servis nemluvě.
-
- Cestující Business Class
Napadají mě 3 důvody:
1) Hodnota brandu ČSA by se musela nějak kvantifikovat... Třeba na základě nějakého celoevropského průzkumu... Troufám si tvrdit, že to žádná slává nebude - ČSA už dávno nemají takové renomé jako dřív. Spousta lidí v evropském kontextu si možná ani nevzpomene, že nějaké ČSA kdy existovalo.
2) SW provozuje hlavně dovolenkové lety, které mají nasmlouvané s cestovkami a tam ten brand (resp. jeho hodnota) nemá až takovou důležitost.
3) Převod veškerých smluv (s cestovkami, dodavateli apod.) a certifikátů a bůhví čeho ještě, ze SW na ČSA, by stál hodně peněz. I samotný rebranding by byl poměrně drahý. Tato investice by se jen stěží někdy vrátila. K lepším výsledkům by jim to pravděpodobně nepomohlo.
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
4) Pokud by SW prebral brand a AOC CSA a zrusil AOC QS, znamenalo by to, ze vsechny smluvni zavazky CSA pokracuji nadale.
Zrusenim CSA jako aerolinky ale zaniknou. Skupina ale porad znacku CSA vlastni a jestli bude chtit, muze zacit rozsirovat jejich pouziti.
IMHO tohle dava smysl mozna nejvic. Pod brandem CSA by meli letat A220, byt tedy temer 100% ve wetleasu. To je ale to nejmin - QS muze pokracovat treba prevest pravidelne linky Smartu pod brand CSA. Casem i chartery, nebo treba obnovit Holidays CSA. Smart muze zustat jako brand v PL a HU.
Brand Travel Service se nepouziva uz vic nez 5 let, byt teda asi nekde na uniforme nebo mozna poslednich par letadlech jeste bude.
Zrusenim CSA jako aerolinky ale zaniknou. Skupina ale porad znacku CSA vlastni a jestli bude chtit, muze zacit rozsirovat jejich pouziti.
IMHO tohle dava smysl mozna nejvic. Pod brandem CSA by meli letat A220, byt tedy temer 100% ve wetleasu. To je ale to nejmin - QS muze pokracovat treba prevest pravidelne linky Smartu pod brand CSA. Casem i chartery, nebo treba obnovit Holidays CSA. Smart muze zustat jako brand v PL a HU.
Brand Travel Service se nepouziva uz vic nez 5 let, byt teda asi nekde na uniforme nebo mozna poslednich par letadlech jeste bude.
5) Protože AOC Smartwings má vyšší hodnotu tvořenou povoleném letů do USA a Kanady (FAOC) a do některých států latinské Ameriky,Fabo píše: ↑18. 09. 2024, 16:304) Pokud by SW prebral brand a AOC CSA a zrusil AOC QS, znamenalo by to, ze vsechny smluvni zavazky CSA pokracuji nadale.
6) Smartwings má PAPA audit Lufthansy (a dle všeho to směřuje k získání auditu CARA),
7) AOC v HU, SK a PL pevně svazaných s AOC Smartwings (např. příručky, bankovní garance, stovky SGHA), úvěry od bank atd.
8 ) ČSA nemá povolení operovat do/z USA už 15 let. Znovuzískání je běh na 3-5 let. CARA audit nemají šanci obnovit
-
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
A tak tohle je pro zimni ACMI hodne dulezite.