ivy píše:pettte píše:Václav Fischer asi taky žádný "blbeček", jak píšeš, nebyl, a jak dopadnul. A jeho úpadek začal právě tím, že odmítal prodávat místa ve svých letadlech konkurenčním cestovkám.....
Myslím, že úpadek Václava Fischera byl způsoben špatným obchodním modelem. Cílil na tzv. "lepší klientelu", nabízel jí vyšší standart, ale nedokázal ho prodat za adekvátní ceny. A ta neochota nabízet místa konkurenčním cestovkám (a další kroky) byly jen důsledkem hraní si na jakousi předstíranou exkluzivitu.
A mimochodem, kroky pana Fischera zhruba od přelomu milénia mně nijak nepřesvědčují o jeho schopnostech - spíše naopak.
1. psal jsi o "vybudovali" buduje se na začátku, což přelom milénia není.
2. a co se týká vyššího standardu to si taky nemyslím. Zájezd jsem si tehdy nakonfiguroval jak jsme chtěl, tedy jednoduché ubytko 2*, z jídla od snídaně až po all in jsem si vybral, polopenzi, naopak jsem si připlatil za jeho "pseudo-business" a za přípoj s ČSA do Prahy. nemám pocit, že by to bylo něco exkluzivního, naopak, měl jsme a mám pocit, že to bylo běžné, snad jen že se dalo zvolit jaké služby si chci zaplatit.
Také se mi nikdy nevymaže z paměti, když jsem koncem roku 2001 projevil zájem o můj první a poslední organizovanou, zámořskou dovolenou do Thajska. Vybral jsme si z katalogu tehdy ještě ne tak komerční Ao Nang. Příjdu na pobočku, kde se nacházelo několik "dam" věku 45-55 let, v původních kostýmcích Čedoku , které si hrály na královny. Po sdělení, jaký že to zájezd chci, mi bylo sděleno, že zájezd v čerstvě vytištěném katalogu už byl zrušen. Nenechal jsme se odbýt, a chtěl vědět proč, a že ho chci. Tu nechuť něco řešit si pamatuji ještě po letech. Když jsem pořád otravoval, že to chci a neměl se k odchodu, tak mi jedna otráveně sdělila: Nóóó, tak jedině, že by jsme Vám to udělali přes Čedok exklusive. No a nakonec to místo 54.000,- za osobu stálo 57.000,- což není žádná hrůza na to, že asi jen 3 dvojice, tehdy letěly jinam než na Pattayu.
Z té doby se také datují moje vzpomínky na přískokový let do BKK s již tak slavným Travel service a českými koupáky. Dodnes vyhrožuji dětem, že je tím budu před spaním strašit!