gr09 píše:zuza píše:Letos jsem šla létat po mateřské a zaznamenala jsem změnu - lze už na sedačky v letadle dát certifikovanou autosedačku (ECE 44/04 a 44/03) a dítě tak mít na vedlejší sedačce připoutané od startu po přistání. Pro takový případ si ale rodiče musí zakoupit místo v letadle, které má jinak dítě do 2 let prakticky zadarmo. V praxi jsem se s touto situací ještě nesetkala.
Tak ja to praktikoval pred tremi lety (TK, EK), s vyuzitim neobsazeneho mista. Nikdo z personalu nevypadal prekvapene.
Je pro poradek, ani letenka on the lap neni pro 0-2 skoro zadarmo, protoze jsou v ni krome 15% tarifu i plne palivove a dalsi poplatky.
Jsme ve vlaknu TVS, tak se vyjadruji k situaci u TVS. Drive bylo pravidlo, ze dite do 2 let muselo sedet na start a na pristani rodici na kline pripoutane specialnim pasem. Pokud mel rodic na palube autosedacku a bylo misto volne, behem letu si smel dite pripoutat vedle do autosedacky. Ale napriklad na turbulence muselo opet na klin rodici.
Urcite to tu v nejakem prispevku padlo, ale na male dite si lze u letecke spolecnosti objednat zdarma i "postylku". Ale napriklad u TVS bych na toto prilis nespolehala, ne vsechna letadla maji toto zarizeni k dispozici. Tato "postylka" je jeste podminena tim, ze rodic ma rezervovane misto v konkretni casti letadla (1. rada, prepazka), je limitovana vahou a delkou ditete a navic pri turbulenci mate povinnost mit dite opet na kline pripoutane.
Mam male dite, se kterym jsem cestovala celkem hodne a taktez jsem nemohla uverit, ze mi americka letecka spolecnost odmitla prinest pred startem pas (vubec nevedeli, co po nich chci, priste si asi povezu vlastni
.