Aerosvit Airlines

Odpovědět

Doporučujte let s Aerosvit Airlines?

Anketa končí za 16. 11. 2007, 20:56

Ano - mám dobrou zkušenost
2
13%
Ano - není se čeho bát
8
53%
Ne - Mám špatnou osobní zkušenost
0
Žádná hlasování
Ne - mám špatné reference od známých či z novin
5
33%
 
Celkem hlasů: 15

dzelen
Nováček
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 06. 07. 2008, 18:41
Bydliště: Brno
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od dzelen »

Aerosvitem bych už znovu (pokud bych nemusel) neletěl. Jediná výhoda byla pouze cena.
Absolvoval jsem s nimi tuto cestu: Prague - Kiev - Bangkok - Kiev - Warszawa

Původně jsme měli odlétat z Varšavy, ale zrušili nám let (oznámili mailem). Když jsem jim posílal maily tak nereagovali, musel jsem tedy telefonovat do Kievu. Slečna anglicky neuměla ale zavolala kolegyni, která jakž takž mluvila. Navrhovali mi odlet od den dřív a strávit noc v Kievě (musel bych si platit hotel sám) což jsem odmítl. Nakonec jsme se domluvili na přeroutování odletu do Prahy. Bohužel jim ale přestal fungovat systém, takže jsme nic nevyřešili. Další den volám znovu, systém už funkční a let byl úspěšně přeroutován.

Prague - Kiev
Docela v pohodě, bylo tam hodně lidí, kteří to měli koupeno jako let od ČSA. Jen mě pobavila svačina... byla to malinkatá houska BEZ MÁSLA s jedním plátkem divné uzeniny :lol:

Kiev - Bangkok
Nic co by stálo za komentář, jídlo nic extra, ale přežít se to dá. Samy od sebe se otevíraly skříńky. Evidentně se to děje často.. :D

Bangkok - Kiev
Odbavili nás jen na cestu do Kieva s tím, že tam se musíme zvovu odbavit.. :?: .. neřešil jsem.
Než jsme odletěli proběhla v letadle docela velká hádka. Byla tam maminka s malým dítětem, která si objednala sedadlo s pultem na přebalování. Ale posadili ji na normální sedadlo s tím, že místo které si objednala je už obsazeno jinou maminkou. Docela dlouho se hádala s letuškama že tolik hodin s dítětem v náruči nevydrží a chtěla přesadit aspoň dopředu, kde jsou větší sedačky. To jí ale nedovolili, protože si prý za business nepřiplatila, takže by to nebylo spravedlivé. Po další hádce ji nakonec aspoň přesadili na dvě volná sedadla klasicky v turistické a na tom druhém sedadle to dítě pak přebalovala..
Cesta byla hrozná nuda - nefungovala jim žádná obrazovka. :evil:

Kiev - Warszawa
Po příletu do Kieva jsme se šli znovu odbavit, ale bylo nám řečeno že mají nějaký problém ať počkáme. Takhle jsme tam čekali bez letenky v ruce a už se blížil odlet a pořád že ať počkáme, že to řeší... Nakonec nás na poslední chvíli odbavili. Let do Varšavy byl operován Polským LOT a prý měli nějaký problém v proplacení letenek mezi sebou. Že by jim Aerosvit neplatil ?? Byli jsme ale rádi, že letíme z Kieva pryč.
Jinak letiště v Kievě je hrůza.. Nejhorší byly asi záchody, kterých je strašně málo a brodil jsem se v kalužích moči... :evil:

Takže celkově znovu už pokud možno s Aerosvitem ne. Osobně bych si byl ochoten připlatit 3-5 tis. za jinou společnost. Nad 5tis. bych už váhal. :?


poja
Cestující First Class
Cestující First Class
Příspěvky: 681
Registrován: 29. 04. 2007, 11:45
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od poja »

neodolal sem a koupil VV do DEL cena zvítězila...VV neni SQ nečekam žadný luxus chci jen doletet na misto určení i s odbavenym a nevykradeným zavazadlem max s 5hod zpožděním a nemít střevní problémy z palubního servisu...co sem tak procetl tohle vlakno tak nevim jestli moje podmínky budou splněny...co ta 767 co ted byla v ostrave maj takovýhle poruchy casto moc prostoru na manevrovani se dvema 767 na dálkovkách neni...podelte se jeset o (ne)vesele historky na druhou stranu jsou tu i tací co si nestěžují..

whiskey
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4145
Registrován: 17. 08. 2007, 12:03
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od whiskey »

poja píše:neodolal sem a koupil VV do DEL cena zvítězila...VV neni SQ nečekam žadný luxus chci jen doletet na misto určení i s odbavenym a nevykradeným zavazadlem max s 5hod zpožděním a nemít střevní problémy z palubního servisu...


Celkom ma pobavila uvaha nad zaludocnymi problemami v ukrajinskom lietadle na ceste zrovna do Nai Dilli. Asi by ma to lietadlo trapilo skutocne az na poslednom mieste pokial ide o tuto kategoriu problemov :lol:
Osobne som letel VV viackrat, vzdy len shorthaul a naposledy +- pred 7 rokmi, a bolo to vzdy ok.

spinar
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Příspěvky: 443
Registrován: 11. 02. 2009, 16:47
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od spinar »

Long-haul jsem s nimi nikdy neletel. Ale short-haul byl vzdy OK. Jak mezinarodni, tak vnitro-ukrajinsky lety.

Ono je vzdycky otazka jakyma ocima se na to koukate. Kdyz tam sedate s tim ze ocekavate problemy, tak je proste hledate a vidite problem ve vsem, co byste treba s CSA jako problem nevideli. Ano, nejsou to SQ, ale zadna katastrofa to rozhodne neni.

oxyyxo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 15. 03. 2010, 20:22
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od oxyyxo »

Vážení přátelé,
chtěla jsem se s Vámi podělit o zkušenost, jež jsem nabyla dne 3.8.2010 v kanceláři jedné společnosti, zajištující mezinárodní leteckou dopravu. Snad bude tato zkušenost poučující i pro Vás.
Na pokyn svého ředitele jsem provedla rezervaci letenky u společnosti Aerosvit. Cena letenky činila 9009,- Kč. Z pokladny mi bylo vydáno 9010,- Kč (tj. 9x1000). Tuto částku jsem přepočítala dvakrát, uložila do obálky a vydala se do kanceláře společnosti Aerosvit, která sídli v ul. Husová v Praze. Když jsem dorazila, sdělila pokladní číslo rezervace, vytáhla peníze z obálky a připravila je zaplacení letenky. Při přebírání peněžité částky paní pokladní „náhodou“ vyklouzla desetikoruna, upadla na podlahu a někam se zakutálela. Samozřejmě, že pokladní s penízy v ruce se naklonila, aby se podívala po desetikoruně pod stůl. Automaticky jsem reagovala stejným způsobem, tj. naklonila jsem se, abych se podívala, zda mince se neobjevila náhodou na mé straně. Po par vteřinách hledání pokladní sdělila, že ji najde později a začala počítat peníze. Najednou jsem byla překvapena sdělením, že chybí 1000,- Kč.
Požádala jsem jí přepočítat, neboť byla jsem si jista, že tam bylo přesně 9000,-Kč
Ale bohužel opět chybělo 1000,-Kč. Vůbec jsem nevěděla, co si o tom mám myslet a samozřejmě první reakce byla, že jsem se musela při počtu splést apod.
Vytáhla jsem svých 1000,- Kč, vykoupila letenku a odešla. Pořád jsem nemohla přijít na to, jak mohlo dojit k této situaci. Je možné, aby se spletli dva lidi? Myslím tím člověka, který mi peníze vydal a já při přepočítání? Myslím, že ne? Mohla jsem ztratit nějakým způsobem jednu bankovku? Ne, nemohla, protože peníze byly uloženy a zalepeny v obálce. Nepřipadá Vám tato situace podezřele? Spádné deset korun a tím je odvedena moje pozornost, a pak najednou chybí jedna bankovka ve výši 1000,-Kč? Je to zvláštní, že? Ovšem tímto příběh nekončí, neboť přesně před měsícem jsem vykupovala letenku u této společnosti a tatáž paní pokladní omylem mi vydala skoro o 3000,-Kč navíc. Upozornila jsem ji na tuto skutečnost a peníze vrátila.
Je mi jasný, že jsem chybovala, když jsem doplatila 1000,- Kč, namísto toho abych zavolala policii a řešila krádež hned na místě. Druhý den jsem zašla do kanceláře spol. Aerosvit abych promluvila s vedoucím této pobočky. Pan vedoucí jednal velmi neobvyklým způsobem, tj. neměl zájem řešit a rozebírat vzniklou situaci, neustále tvrdil, že svým zaměstnancům věří a nemá důvod něco řešit. Když jsem se podívala do očí paní pokladní, zeptala jsem se jí, zda pamatuje na situaci, když jsem ji vracela peníze? Odpověděla, že pamatuje. Na otázku, zda ji není trapně, že okradla člověka, který se k ní zachoval poctivě, nedokázala odpovědět. Myslím tím, že její odpověď naopak přesvědčila mě v tom, že ty peníze vzala. Ona mi řekla, že si myslí, že mi byla vydána menší částka a že mě musel ošidit pokladní v mé firmě, neboť si všimla, že jsem peníze vytáhla z obálky a před ni si je nespočítala. Má pravdu, nepočítala jsem je, a to jen z jediného důvodu - počítala jsem je předtím, tj. než jsem dála do obálky, a to dvakrát. Tedy zas jsem udělala chybu! Moje teorie je následující: paní pokladní potřebovala si přivydělat (třeba opět někomu vrátila špatně). Všimla si, že jsem vytáhla peníze z obálky, aniž bych si je přepočítala. Devět tisíc tvořilo devět bankovek po tisícikoruně. Byla uměle vytvořena situace s desetikorunou a v okamžiku kdy odvedla moji pozornost, jednu bankovku někam dála stranou….
Pak vše probíhalo dle scénáře, jenž jsem popsala. Co si o této teorii myslíte Vy? Třeba se mýlím. Ovšem pokud se dostanete do podobné situace, vzpomeňte si na mě a nenechte se okrást!

P.S. Ještě jedna věc: pokladní je starší paní, cca 58 let, blondýnka, mluví špatně česky.

Nenech se okrást!!!


poja
Cestující First Class
Cestující First Class
Příspěvky: 681
Registrován: 29. 04. 2007, 11:45
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od poja »

z jakýho roku je ta historka nebo v dnešní době se stále platí letenky obálkou?

HighFlyer
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4077
Registrován: 21. 01. 2004, 17:56
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od HighFlyer »

poja píše:z jakýho roku je ta historka nebo v dnešní době se stále platí letenky obálkou?

Ta historka se teprve stane 3. srpna letosniho roku, jak se pise v uvodu prispevku.

flyingblue
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5478
Registrován: 16. 12. 2008, 14:31
Bydliště: up in the air
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od flyingblue »

poja píše:z jakýho roku je ta historka nebo v dnešní době se stále platí letenky obálkou?


Treba to byly penize, ktere nebyly vyprane uplne docista. Nejsem v te oblasti odbornik, ale treba to je nova moda - misto provozovani restaurantu ci hotelu :-)

oxyyxo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 15. 03. 2010, 20:22
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od oxyyxo »

Máte pravdu, je tam chyba, správně je 3.3.2010
Nevím co myslíte tím placení obálkou, neboť já jsem jen uvedla hotovost, jež pouze byla uložena do obálky. Můžete platit i kartou ale, protože vznikla nutnost zaplatit v hotovosti, nevidím zde žádný problém. Ovšem pokud Vás tato událost nezajímá, nemusíte reagovat. Tahle informace se týká jen těch, jež se vypráví vykoupit letenku u Aerosvit formou CASH. Ostatně pokud někdo umí rusky, pak se může dočíst na forumech, že v Rusku a na Ukrajině, situace, kterou jsem popsala, je běžná. Tímto způsobem Vás mohou okrást v restauraci, ve směnárně, dokonce v bance. Šikovná pokladní ví jak na to.

spinar
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Příspěvky: 443
Registrován: 11. 02. 2009, 16:47
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od spinar »

oxyyxo píše:Máte pravdu, je tam chyba, správně je 3.3.2010
Nevím co myslíte tím placení obálkou, neboť já jsem jen uvedla hotovost, jež pouze byla uložena do obálky. Můžete platit i kartou ale, protože vznikla nutnost zaplatit v hotovosti, nevidím zde žádný problém. Ovšem pokud Vás tato událost nezajímá, nemusíte reagovat. Tahle informace se týká jen těch, jež se vypráví vykoupit letenku u Aerosvit formou CASH. Ostatně pokud někdo umí rusky, pak se může dočíst na forumech, že v Rusku a na Ukrajině, situace, kterou jsem popsala, je běžná. Tímto způsobem Vás mohou okrást v restauraci, ve směnárně, dokonce v bance. Šikovná pokladní ví jak na to.

A normalni zakaznik se nenecha okrast..:-)

poja
Cestující First Class
Cestující First Class
Příspěvky: 681
Registrován: 29. 04. 2007, 11:45
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od poja »

já jsme tim chtěl říct že normální zákazník platí letenky kartou na internetu, příp přes nějakou agenturu...

nina
Cestující Economy (low-cost)
Cestující Economy (low-cost)
Příspěvky: 28
Registrován: 04. 03. 2010, 20:26
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od nina »

poja píše:neodolal sem a koupil VV do DEL cena zvítězila...VV neni SQ nečekam žadný luxus chci jen doletet na misto určení i s odbavenym a nevykradeným zavazadlem max s 5hod zpožděním a nemít střevní problémy z palubního servisu...co sem tak procetl tohle vlakno tak nevim jestli moje podmínky budou splněny...co ta 767 co ted byla v ostrave maj takovýhle poruchy casto moc prostoru na manevrovani se dvema 767 na dálkovkách neni...podelte se jeset o (ne)vesele historky na druhou stranu jsou tu i tací co si nestěžují..


Sly jsme to toho asi jako Poja. Uz dlouho nebyla takova cena do DEL z PRG. A jsme uplne bez obav...... !! :wink:

MiraCBaBRNO
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class
Příspěvky: 238
Registrován: 28. 12. 2008, 10:17
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od MiraCBaBRNO »

Zdravim, co si myslite o nabidce, ktera je ted na akcnichletenkach.com (trasa PRG-KBP-BKK-KBP-WAW za 9 tisic).Stoji to za to, nebo radi ne?
Diky za nazor

Spenlik
Cestující First Class
Cestující First Class
Příspěvky: 529
Registrován: 21. 05. 2009, 16:31
Oblíbené typy letadel: MD11/DC10
B757
A340-600
B747SP
Pohlaví: muž
Bydliště: LKPD/KSFO
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od Spenlik »

Zrovna BKK je teďka v akci každou chvíli, a při tom bordelu co se tam děje lze očekávat že ceny neporostou... Aerosvišť, cena = kvalitě :)

MiraCBaBRNO
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class
Příspěvky: 238
Registrován: 28. 12. 2008, 10:17
Stav: Offline

Re: Aerosvit Airlines

Příspěvek od MiraCBaBRNO »

Jo, akce jsou, prochazel jsem pro predstavu par starsich nabidek, ale vetsinou cena tak na 11tisicich a navic to bylo bud na posledni chvili, ve spatne terminy a nebo z nejakeho me nevyhovujiciho letiste(napr. CAI)...a prave zde mi pekne vyhovuje termin, cena i ta varsava....tak se jen tak ptam, co vy na to...mam zprostredkovanou zkusenost od taty na lince do Kyjevu a nic moc.Nadruhou stranu snesu hodne a hodne spim :)

A na to, ze tam maji nejake ty protesty jsme uplne zapomnel, ale tak snad do vanoc prestanou blbnout :wink:


Odpovědět