CSA Mobilni verze a CSA APP

Diskuse o ČSA - aktuální dění ve společnosti, praktické informace a rady
* Co bude dál s ČSA?, * Minulost dálkové flotily, * Co poletí?
Odpovědět
MS743
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1639
Registrován: 12. 02. 2003, 11:16
Stav: Offline

CSA Mobilni verze a CSA APP

Příspěvek od MS743 »

Pri me posledni navstevy Prahy s CSA (BKK-AUH-PRG-AUH-BKK) mel jsem dost frmol pred odletem zpet, a chtel jsem si udelat web-chek in pres mobil abych si zajistil misto.

Skocila mi nova mobilni verze (mam Android), coz me potesilo ale pri dalsim zkoumani (asi 5 sekund) nasel jsem nekolik nedostatku a veci ktere jsou dost dulezite.

Co mi chybi?
- Zadny online check-in. Ono stejne OK nenaslo zpusob jak si online checkinovat na cely let (i ten segement s Etihadem). Ale vseobecne je to dulezita vec.

- Nic ohledne OK plus, takze vstup na ucet apod.

Zda se mi ze je stejne s verzi APP ktera se stahuje primo na mobil....

Zavede CSA tuto hodne dulezitou sluzbu? Sice online prilety a odlety jsou mile, check my trip a bookovani letu... ale zda se mi ze check in je dosti dulezity.

otazka: bookoval nekdo let pres mobilni APPS? nesikovne je ze kdyz zadas odlet na den kde neni let, tak system nenabidne jinou moznost a musi se znovu zadat info (a anglicka verze ma hodne gramatickych chyb)

Zkusenosti co ja mam ohledne Check-in (u jinych spolecnosti) je ze pres mobil si zadam data, registrace, cislo pasu atd, vyber mista a tim padem dostanu QR kod. ten kod ma pod tim prijmeni a let takze se da pouzit pres pasovku a u gate. Nektere spolecnosti to nedovoli tak staci u masinky self chekin a pres scanner a QR kod vytisknout boarding pass ale i normalne na counteru.

Bohuzel u CSA me straslive stve ze since je online check-in ale je to na nic jelikoz neni "drop off"counter. Holka mi rekla ze vsichni se checkinuji ale netisknou plaubky... To sice chapu ale muze to byt jasne ze na drop off JEN s boarding pass... urychli to hodne veci.

Nekteri jdou tak daleko ze self-check in vytiskne i vysacky na kufry a clovek si kufry posle sam. Jedine co je potreba skontrolovat pas....


HighFlyer
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4080
Registrován: 21. 01. 2004, 17:56
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: CSA Mobilni APP

Příspěvek od HighFlyer »

Oddeleni IT u CSA ma jiz tradicne velmi slabou uroven, ze ktere je odvozovana uroven webove prezentace (standardni i mobilni). Vzpominam si, jak v roce 2000, kdy uz prodavaly letenky pres web snad vsechny aerolinky na svete, zasvecene vysvetloval na jakesi konferenci expert z CSA, ze letenky pres internet v Ceske republice prodavat neni dovoleno zakonem, stejne tak jako prijimat platby kartou po webu.

Nabyl jsem dojmu, ze pokud je ajťák dobrý, jde pracovat do soukrome firmy. Pokud je ajťák mene dobry, jde pracovat do akademicke sfery. Pokud je ajťák spatny, jde pracovat do statniho uradu. A pokud je ajťák zcela neschopny, jde pracovat do CSA.

Odpovědět