Vietnam s Emirates

Yirina
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Příspěvky: 740
Registrován: 02. 09. 2003, 22:47
Oblíbené typy letadel: Tu154, Il62
Pohlaví: žena
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Vietnam s Emirates

Příspěvek od Yirina »

Moje poslední letošní cesta vedla do Vietnamu. Původně jsem ani neplánovala tvořit trip report, protože cesta byla na můj vkus spíše "koupácká", ale protože se tato destinace stala poslední dobou pro Čechy velice oblíbenou, třeba bude někomu užitečný.

Letíme s Emirates přes Dubai do Ho Chi Minh city. Tato destinace je v síti EK nová, otevřela se teprve letos. Kdysi už Emirates do SGN létaly, ale pak byly lety ukončeny.

Obrázek
Večeře na letu PRG-DXB. Roztíratelnost másla: 8/10

Čekání v Dubaji po příletu z Prahy je docela dlouhé, cca 9 hodin. Až do března platí pro cestující na této lince výjimka a všichni mají nárok na poskytnutí ubytování od Emirates, nezávisle na ceně letenky. My letěli ale na zaměstnanecké a tak jsme tuto možnost neměli. Čekání jsme si zkrátili nákupy v Duty Free, prohlídkou výstavy historie letectví v UAE v přechodu terminálů 1 a 3 a pospáváním na zemi u travelátorů v terminálu 1.

Obrázek
Výstava historie letectví v UAE.

Obrázek
Takhle to všechno začalo...

Obrázek
Ráno pokračujeme krásným B777-300ER s nejnovější variantou IFE.

Obrázek
Lety s Emirates mě naučily dívat se na bollywoodské filmy. Už znám i některé herce jménem. Například doporučuji filmy s Katarinou Kaif.

Obrázek
Jídlo na trase DXB-SGN.

Přiletěli jsme do Vietnamu. Češi mají ohledně vstupních víz do země dvě možnosti. Buď si je vyřídit dopředu před cestou na vietnamské ambasádě v Praze, cena přibližně 1800,- Kč. Druhá možnost je vyžádat si je dopředu přes internet, zaplatit cca 8-15 USD (dle počtu lidí a poskytovatele služby), dostat pak e-mailem jakýsi papír, se kterým se dostavíte po příletu do SGN k okénku VISA. Tady se zaplatí v hotovosti 25 USD (je potřeba mít přesně připravenou hodnotu, protože vracet se úředníkům moc nechce) a za cca 10 minut zavolají vaše jméno (patřičně zkomolené, takže je potřeba mít uši na pozoru) a vrátí vám pas i s vízy.


Obrázek
Imigrační v Ho Chi Minh City.

Vymotali jsme se z příletové haly a jali se hledat taxi do hotelu. Začali nás klasicky odchytávat taxikáři. Nabízeli ceny od 30 do 40 USD. Nejsme včerejší a zjistili jsme si dopředu, že tam kam chceme, nestojí cesta více než 15 USD. Vrátili jsme se zpět do haly k přepážce oficiálních taxíků a dostali cenu 11 USD. No prosím.

Na dvě noci pobytu v Ho Chi Minh City jsme si zabookovali apartmán pro 4 lidi přes booking.com. - Khoi An Apartments. Cena byla 142 USD za dvě noci pro všechny, čili 18 USD/osoba/noc.

Obrázek
Apartmán měl obývák, kuchyni, dvě ložnice, dvě koupelny. Vše super čisté, personál milý a ochotný.

Obrázek
Ráno jsme vyrazili poznávat město.

Obrázek

Obrázek

Po dvou dnech pobytu přelétáváme do Nha Trangu, koupáckého letoviska.

Obrázek
Odlety z vnitrostátního terminálu.

Obrázek
Vnitrostátní terminál.

Obrázek
Odbavení letu Vietnam Airlines.

Obrázek
Naše letadlo. Cena letenky cca 1500,-Kč.

Obrázek
Vnitrostátní síť Vietnam Airlines.

Obrázek
Náš hotel v Nha Trangu - Nice Swan. Cena: 110 USD/2 noci/4 lidi

Obrázek
Výhled z hotelu.

Obrázek
Pláž v Nha Trangu.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Nha Trang je dvojjazyčný vietnamsko-ruský. Vše tu mají v těchto dvou jazycích, včetně jídelníčků v restauracích.

Obrázek
Zakoupili jsme si celodenní výlet po okolních ostrovech. Cena včetně oběda 360 Kč na osobu. Usmlouváno z původních 390 Kč.

Obrázek
Odvezli nás z hotelu busem do přístavu, odkud se pokračovalo lodí. Ještě v autobuse nás průvodce nutil obléct si žluté čepičky, abysme se jako skupina vždycky poznali. Odmítli jsme, že nás pozná a hlavně uslyší, což ho rozhodilo.

Obrázek
Jedna z atrakcí tohoto výletu je jízda na pštrosu. Nedalo se odolat.

Obrázek
Pláž jednoho z ostrovů, kam nás vzali.

Obrázek
Opičí ostrov.

Obrázek
Vždycky jsem měla opice za roztomilá zvířata, ale tyhle byly pěkné mrchy. Pohybují se volně po ostrově, syčí na lidi a výhrůžně se dívají. Není možné si ani pro něco sahat do kabelky, v tu chvíli se chystají ke skoku, protože si myslí, že vytáhnete něco k snědku.

Obrázek
Cesta lodí na další ostrov.

Obrázek
Oběd v ceně zájezdu. Posadili nás ke stolu ke francouzskému páru a páru starší neatraktivní angličan a mladičká Vietnamka. O tomto jsme četli v Lonely Planet, že pokud je místní vietnamka v doprovodu bílého cizince, jedná se většinou o placenou společnici. Zajímalo mě to a tak jsem se jich zeptala, jestli jsou manželé nebo jen přátelé. Trošku jsem je zaskočila, nakonec řekli, že jen přátelé. Ona je z Hanoje a je studentka. On Brit a byl tu jen na chvíli a pak ji potkal a rozhodl se pobyt prodloužit a je tu už asi dva měsíce.

Obrázek
Ceny fresh džusů a nealko kokteilů cca 40 Kč.

Obrázek
Z Nha Trangu jsme pokračovali letecky do Da Nangu. Cena opět cca 1500 Kč.

Obrázek
Odletová hala Nha Trang.

Obrázek
Tentokrát letíme ATRkem.

V Danangu jsme nezůstali a přejeli taxíkem za 400 Kč do Hoi Anu.

Obrázek
Dvojapartmán v Ho Anu v hotelu Sea and Sand - cena 100 USD/2 noci/4 lidi

Obrázek
Hoi An je proslulý tím, že je tu asi 300 krejčoství, kde vám na zakázku do druhého dne ušijí na míru cokoliv. Stačí ukázat na typ vystavených šatů, vybrat si z množství látek a druhý den je hotovo. Cena takovýchto dlouhých šatů cca 60 USD.

Obrázek
Hoi An je malebné městečko plné lampionů.

Obrázek
Vzorkovna látek na výběr.

Obrázek
Vietnamská kuchyně.

Obrázek
Pláž v Hoi Anu.

Obrázek


Obrázek
Ulice Hoi Anu.

Obrázek
Odlet z Da Nangu zpět do Ho Chi Minh City.

Obrázek
Návštěva muzea vietnamské války.

Obrázek
Některé věci by člověk ani vidět nemusel.

Obrázek

Obrázek
Před odletem jsme navštívili opuštěný Boeing 707 odstavený v parku.

Obrázek
Odbavení zpět do Dubaje.

Obrázek
Večeře SGN-DXB.

Obrázek
Snídaně SGN-DXB.

Na letu z Dubaje do Prahy se od zimního letového řádu 2012/2013 podávají dvě jídla. Snídaně a oběd. Takže se vlastně skoro pořád jí.

Obrázek
Snídaně DXB-PRG.

Obrázek
Oběd DXB-PRG.

Vietnam je fajn destinace, ale docela mi vadilo, že NIKDO neumí anglicky. Že neumí lidé na ulici si netroufnu odsuzovat, ale že to neumí zaměstnanci v hotelech mi vadí. Respektive, hoteloví zaměstnanci jsou naučeni jako stroj pár frází, které potřebují a jakmile člověk uhne od tématu co znají, jsou ztracení.
Například v Hoi Anu nás v sedm ráno probudil řev na chodbě, kterým se domlouvaly uklízečky za dveřmi skrz vysílačky s kolegyněmi o patro výše. Nechápu, proč do vysílaček nemohly normálně mluvit a musely řvát jako když je na nože berou, takže jsem vyšla na chodbu a požádala je, ať se ztiší. Nechápali, co chci. Tak jsem jim gestem ukázala, ať zavřou pusu.
Dospali jsme a já si chtěla jít ztěžovat na recepci. Slečna za pultem se na mě usmála a já jí začala vysvětlovat, jestli nemůžou říct uklízečkám, aby v 7 ráno nehulákali na chodbách, když hosti ještě spí. Pokyvovala hlavou a usmívala se, jako že mi rozumí a když jsem dopovídala, tak se zeptala: "Brékfést?" a ukázala směrem k jídelně....

Co mě překvapilo, tak to, že tam naprosto neznají Českou republiku. Všude se nás ptali, odkud jsme. Zkoušeli jsme Czech Republic i Czechoslovakia, ale nic nezabralo. Občas se chytli na Europe, ale to tak v polovině případů.

Vietnam je ideální pro cestovatele, kteří chtějí hodně zážitků za málo peněz. Úroveň služeb (kromě společnosti Vietnam Airlines na domestic letech, tam není co vytnout) je o kategorii níž, než je označována. Jsem ráda, že jsem tam byla, díky mým spolucestujícím jsme si výlet užila, ale určitě to není místo, kam bych se plánovala vracet.


happyna
Vedoucí kabiny
Vedoucí kabiny
Příspěvky: 872
Registrován: 09. 09. 2008, 18:37
Pohlaví: muž
Bydliště: PRG, YVR
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od happyna »

Pěknej report. Jízdu na pštrosovi bych si taky někdy rád vyzkoušel :lol:

A k těm bolywoodským filmům přidám pár tipů :P
Parádní komedie - http://www.csfd.cz/film/248782-3-idiots/

Tohle je trošku víc přehnanej akčňák :lol: - http://www.csfd.cz/film/308244-singham/ + trailer http://www.youtube.com/watch?v=mp-XqCrCi6I

A pak další jako
http://www.csfd.cz/film/248568-jmenuji-se-khan
http://www.csfd.cz/film/215484-om-shanti-om (Snad nejvíc bolywoodských hvězd v jednom filmu)
http://www.csfd.cz/film/137625-indie-do-toho
http://www.csfd.cz/film/236161-jab-we-met
http://www.csfd.cz/film/278348-badmaash-company

Tak doufám že jsem to tu moc nezaspamoval :wink:

whiskey
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4146
Registrován: 17. 08. 2007, 12:03
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od whiskey »

Moja skusenost z Vietnamu (2010) bola taka, ze anglicky sa v hoteli ci travel agency vzdy dalo dohodnut bez problemov. Trasa bola podobna z juhu na sever, lietadlom SGN-NHA-DAD, z Da Nangu busom cez Hoi An a Khe Sanh do Hue, potom HUI-HAN-REP zase letecky. Letenky zasadne v miestnych travel agency, pri vypredanom Y za $50 sme kupovali C za $80. Vsetko Vietnam Airlines. Uroven sluzieb sa mi zdala na juhu neporovnatelne lepsia ako na severe - v Hanoji uz to bol cisto pocit turistu z NSR v CSSR v 1985, vsetci len hladeli ako bieleho cudzinca osklbat.

wampa
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Příspěvky: 386
Registrován: 12. 09. 2005, 20:46
Bydliště: Praha
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od wampa »

Ja take nemel ve vietnamu problem s anglictinou, ani na trzistich. Spise mne to prekvapilo, ze vsichni anglicky aspon nejak umeli.

dejavu
Vedoucí kabiny
Vedoucí kabiny
Příspěvky: 980
Registrován: 09. 10. 2004, 04:24
Pohlaví: muž
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od dejavu »

Peknej report!
A z DXB do SGN moje nejoblibenejsi misto pri konfiguraci 3-3-3 :-) Bohuzel,malokdy volne...


kaštan
Cestující Economy (low-cost)
Cestující Economy (low-cost)
Příspěvky: 22
Registrován: 16. 02. 2011, 13:41
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od kaštan »

Já jsem byl ve Viet Namu měsíc, ale 5 roků nazpět a tehdy většinou anglicky uměli. A ČR taky
znali skoro všichni, potkal sem dost místních, kteří pracovali u nás, pár z nich si pamatovali i češtinu a že by neznali Evropu se mě nechce vůbec věřit, když chlapi sledovali ang., ital., špaň., fotbalovou ligu a znají ne jenom Evropu, ale velmi dobře i velká města, především právě spojená s fotbalem.
V Hoianu sem si nechal ušít troje spol. kalhoty a když to člověk nechce smykat s sebou po zbytek tripu, tak to pošlou poštou dom. Promiň, ale podle jídla, jaké se servíruje u Emirates, nelze hodnotit Viet Nam. Z mé zkušenosti mohu jen doporučit, zapojit do toho deltu Mekongu na motorkách + plovoucí trhy, Dalat, Muine, Halong, Lao Cai, Sapu, vylézt na Fan Si Pan a další a další, takže já se zde určitě vrátím ....

Yirina
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Příspěvky: 740
Registrován: 02. 09. 2003, 22:47
Oblíbené typy letadel: Tu154, Il62
Pohlaví: žena
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od Yirina »

Tak to jsem měli vyloženě smůlu, spali jsme tam ve 4 hotelech a nikde neuměli anglicky nic jiného než to, co bezprostředně souviselo s jejich prací. Průvodce na výletu na ostrov taky odříkal anglicky dlouhý uvítací text, který uměl zpaměti, ale jinak ke komunikaci znal je pár základních slov. Nerada něco zevšeobecňuju a jsem ráda, že ta zkušenost co jsme udělali my, není pravidlem.

kaštan píše:Promiň, ale podle jídla, jaké se servíruje u Emirates, nelze hodnotit Viet Nam.


Promiň zase Ty, ale to jsem teď nepochopila?

kaštan
Cestující Economy (low-cost)
Cestující Economy (low-cost)
Příspěvky: 22
Registrován: 16. 02. 2011, 13:41
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od kaštan »

E ? Nechápu, proč píšeš zase já .... Já tuto zemi ještě nenavštívit a přečíst si tvůj TP, tak sem prostě nejedu, ale vždyť přece opak je pravdou ... Na začátku píšeš, že sem jezdí hodně Čechů a že bys ráda poradila nebo ukázala prostřednictvým tvého TP, jaké to tam vlastně je a nakonec pisneš, že by jsi se zde už asi nevrátila .... Prostě nechápu jak muže takto někdo hodnotit tuto zemi podle toho, že sem přiletí letadlem ( to chápu ), že se po Viet Namu dopravuje letecky ( to už méně chápu, ale v normě ) a potom řekne, že už ne .... Dobře nic moc říkáš o.k. Ale nemyslíš, že z letadla po Viet Namu nelze toho až tak moc vidět ? Já sem začal od spodu na motorkách, potom Saigon, pláž Muine, franc. Dalat, a směr nahoru zakončeno vlakem z Hanoje do Lao Cai na motorce do Sapy, pešky na Fan Si Pan atd. Bylo toho strašně hodně, vízum jenom 30 dní, takže sme věčně nestíhali. Prostě motorky, bus, taxíky, vlaky a pěšky. Třeba holanďani dělaj celý Viet Nam na kole a co sem se bavil, tak pecka, každý pochvaloval. Z mých známých taky nikdo neměl větší problém, neříkám nebylo všechno růžové, viděl sem bitky, kámoše okradli o 500 dolarů, mě ukradli čerstvě vypranou a pověšenou a pěkně drahou bundu atd. Co sem chtěl vlastně říct. Jo, nemyslím si, že střídat letadla a letiště a vykládat a hodnotit takhle je to správné. Vždyť přece o tom cestování není. Uvedu příklad: využil sem v létě tarifu aeroflotu z Itálie do Tokia zpátky na Heathrow a mě se třeba v Tokiu moc nelíbilo, no protože sem tam byl jenom čtyři noci, něco sem viděl, ale žádný zázrak, na Tokio Sky Tree sem mi víc jak půl dne na lístky čekat nechtělo atd, ale nebudu to hodnotit tak, že Japonsko je o ničem.
Zkus napsat, co si o tom myslíš ty, co si myslím já a přece todle je forum a člověk nemusí vždycky jenom chválit, jak je zde většinou zvykem ...
A Vietnam se nepíše Vietnam, ale Viet Nam .... Na každém rohu to tam bylo

Yirina
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Příspěvky: 740
Registrován: 02. 09. 2003, 22:47
Oblíbené typy letadel: Tu154, Il62
Pohlaví: žena
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od Yirina »

Napsala jsem jen svůj dojem, jaký jsme z toho měla já, předpokládám, že když se tam někdo chystá, tak si něco počte dopředu a porovná a udělá si z toho nějaký svůj závěr. Já jsme taky narazila na několik trip reportů, kde měli autoři podobný výsledný dojem jako my, jiní zase byli nadšení. Každý hledá v cestování něco jiného a myslím, že Vietnam je specifická destinace pro určitý druh cestovatelů, jako třeba ti, co si půjčí motorku a projedou to tam. A třeba pro mě to není, viděla jsem dost trip reportů z takových cest a neláká mě to. Někdo jiný z toho může mít samozřejmě zážitek na celý život.
Z toho co jsem napsala, je jasné, jaký typ turistiky jsme tam zvolili a jak to probíhalo. Nechci tady psát, že to bylo super, když jsem z toho takový zážitek neměla. Mě ta země prostě nenadchla, skoro všechny ostatní, kde jsem byla, byly zajímavější.
Předpokládám, že každý rozumný člověk pochopí, že to je jen jeden subjektivní názor a nebude se řídit jenom tím. Ale pro pro vytvoření představy s tím může kalkulovat.

Ohledně toho přepisu názvu, já používám v trip reportech většinou anglické názvy zemí a měst, takže budu psát vždycky Vietnam.

kaštan
Cestující Economy (low-cost)
Cestující Economy (low-cost)
Příspěvky: 22
Registrován: 16. 02. 2011, 13:41
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od kaštan »

Uvedu fakt trapný příklad: Byl jsem v Bratislavě, letecky jsem se přesunul do Košic, ale Slovensko určitě není destinace, kde bych se v budoucnu plánoval vracet ....
Já předpokládám, že každý rozumný cestovatel si udělá závěr svůj ... :roll:

Nicméně přeji pěkné svátky, hodně cestovatelský příští rok, dobrý dojezd a kolama dolů

Yirina
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Příspěvky: 740
Registrován: 02. 09. 2003, 22:47
Oblíbené typy letadel: Tu154, Il62
Pohlaví: žena
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od Yirina »

Máš pravdu, ten příklad je trapný, ale to nevadí.

Taky pěkné svátky a samé zajímavé cesty v nadcházejícím roce.

pavelpmi
Nejlepší autor trip reportů 2013 a nejlepších fotografií v trip reportu 2013
Nejlepší autor trip reportů 2013 a nejlepších fotografií v trip reportu 2013
Příspěvky: 2209
Registrován: 29. 11. 2008, 10:56
Pohlaví: muž
Bydliště: Palma de Mallorca
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od pavelpmi »

Krásný report, jako vždy!!! Díky!

Jen dvě mé španělské kamarádky z práce, které nevím, jestli jely s cestovkou, byly z Vietnamu nadšené, jinak všichni moji přátelé, co tam byli, měli podobné pocity jako ty.

A fotka na pštrosu je naprosti úžasná. :wink:

Hezké Vánoce!

petrs
Cestující Economy (low-cost)
Cestující Economy (low-cost)
Příspěvky: 50
Registrován: 04. 06. 2009, 11:54
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od petrs »

Také děkuji za tripreport a za rady, obzvláště o té vyjímce pro tyto lety ohledně ubytování v Dubaji, protože v lednu absolvuji úplně stejnou cestu:-) Ještě jednou díky

dejavu
Vedoucí kabiny
Vedoucí kabiny
Příspěvky: 980
Registrován: 09. 10. 2004, 04:24
Pohlaví: muž
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od dejavu »

Kastan: no, me nekde ukrast 500 babek, tak uz me tam nikdo nikdy neuvidi.
Ale k veci, ne kazdej touzi jezdit po Vietnamu na motorce, treba ja nekdy planuju se do Vietnamu mrknout a udelam to zhruba tak, jak tam cestovala Yirina. Takze jeji report je treba pro me poucny. A mimodem, vsichni znami, kteri byli ve Vietnamu ho hodnotili jako nejhorsi destinaci v JV Asii. Ale to neznamena, ze si to nebudu chtit overit sam.

A na zaver lingvisticke okenko. Proc by nekdo mel na ceskem foru psat lokalni nazev zeme, kdyz u nas to vzdycky byl Vietnam. Co by komu reklo, kdybych napsal report z ราชอาณาจักรไทย. A takhle to tam maji vsude napsano.

Yirina
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Příspěvky: 740
Registrován: 02. 09. 2003, 22:47
Oblíbené typy letadel: Tu154, Il62
Pohlaví: žena
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Vietnam s Emirates

Příspěvek od Yirina »

dejavu píše:A na zaver lingvisticke okenko. Proc by nekdo mel na ceskem foru psat lokalni nazev zeme, kdyz u nas to vzdycky byl Vietnam. Co by komu reklo, kdybych napsal report z ราชอาณาจักรไทย. A takhle to tam maji vsude napsano.


:D Tak to mě pobavilo.

petrs píše:Také děkuji za tripreport a za rady, obzvláště o té vyjímce pro tyto lety ohledně ubytování v Dubaji, protože v lednu absolvuji úplně stejnou cestu:-) Ještě jednou díky


Určitě toho využij, to čekání tam je dost dlouhé. Stačí kontaktovat call centrum EK nebo městkou kancelář a doknihují Ti to do rezervace. Je to včetně víz.

pavelpmi píše:A fotka na pštrosu je naprosti úžasná.

Hezké Vánoce!


Děkuji, taky pohodové vánoce a budu se těšit na nějaký zajímavý trip report příští rok.

A když jsme u těch krádeží. Kamarádku co tam byla s námi taky okradli, ani jsem to v reportu nezmiňovala. Seděli jsme v restauraci na zahrádce u plotu a někdo přiskočil z ulice, čapnul kabelku a než jsme si uvědomili, co se stalo, tak byl pryč. Naštěstí si všichni fotíme skoro každé jídlo co nám dají a ona si ho chvíli předtím fotila, tak měla foťák už vyndaný na stole a ne v kabelce. Pasy nám zrovna zapisovali v hotelu, takže při té smůle přišla jen o peníze, ale i tak to celkovému dojmu moc nepřidalo.


Odpovědět