Co bude dál s ČSA?

Diskuse o ČSA - aktuální dění ve společnosti, praktické informace a rady
* Co bude dál s ČSA?, * Minulost dálkové flotily, * Co poletí?
Odpovědět

Do konce roku 2017

Odpojení od přístrojů - společnost skončí v insolvenci
3
4%
Konsolidace - ČSA se vydají na cestu ke konkurenceschopné moderní evropské aerolince
13
19%
Pomalý úpadek - bude dál pokračovat, ale nic převratného se nestane
17
24%
Restart - vyvedení značky a leteckých aktivit firmy pod nový "čistý subjekt
0
Žádná hlasování
Fúze - ČSA budou schlamstnuty TVS
37
53%
 
Celkem hlasů: 70

Yirina
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Autorka Nejlepšího trip reportu 2013, vítězka kategorie Po přistání... 2013
Příspěvky: 740
Registrován: 02. 09. 2003, 22:47
Oblíbené typy letadel: Tu154, Il62
Pohlaví: žena
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od Yirina »

Se proslýchá, že letos z kraje roku proběhla u Travely soutěž na nové uniformy.
Tak možná pak sjednotí uniformy pro obě společnosti?


Paul1
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class
Příspěvky: 218
Registrován: 23. 01. 2016, 17:44
Stav: Offline

Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od Paul1 »

Špičkové restaurace nakupují kvalitní nádobí, protože jim jde o kvalitu připravy jídla a ne o produktivitu. Na srovnatelném nádobí uvaří kuchař stejný počet steaků a za podobný čas, ať jde o pánev de Buyer nebo z Tesca.

Co se týče oblečení zaměstnanců, tak pokud se v nějakém oblečení cítí hůř, tak jde dolů kvalita jejich práce.

Minimalizaci nákladů používá velmi málo firem, které jsou v zisku, všechny hledají během a pak na konci roku maximum daňových nákladů:-)

Globik
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5371
Registrován: 04. 01. 2004, 11:53
Oblíbené typy letadel: B767, Cessna 208
Pohlaví: muž
Bydliště: Honolulu
Stav: Offline

Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od Globik »

Paul1 píše:Špičkové restaurace nakupují kvalitní nádobí, protože jim jde o kvalitu připravy jídla a ne o produktivitu. Na srovnatelném nádobí uvaří kuchař stejný počet steaků a za podobný čas, ať jde o pánev de Buyer nebo z Tesca.

Co se týče oblečení zaměstnanců, tak pokud se v nějakém oblečení cítí hůř, tak jde dolů kvalita jejich práce.

Minimalizaci nákladů používá velmi málo firem, které jsou v zisku, všechny hledají během a pak na konci roku maximum daňových nákladů:-)

A jak ty firmy (pokud se tedy nejedná o monopoly) toho zisku dosáhnou? Tím, že nehledí na náklady?

Fabo
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2871
Registrován: 04. 01. 2007, 13:42
Bydliště: HAG
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od Fabo »

Produktivita mozna neni uplne nejlepsi slovo, spis kvalita a TCO. Na panvi za 1000ku udelas treba 100 steaku nez se rozpadne, na panvi za 5000 jich udelas 10x tolik i kdyz stoji jen 5x vic.

Ale co naplat, ze uniforma CSA vydrzi vic, kdyz treba posadky QS jsou tam stejne brigadne na leto. No a pak je tam porad ta vec s tim, kdo je zakaznik OK a QS, ergo na koho je potreba delat dojem (a jak to bylo v dobe reseni uniforem).

jfk
Cestující Economy (low-cost)
Cestující Economy (low-cost)
Příspěvky: 31
Registrován: 04. 05. 2011, 15:40
Stav: Offline

Re: RE: Re: RE: Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od jfk »

HighFlyer píše:
prodejce píše:A proto si asi profesionální kuchaři kupují hrnce za desetitisíce a konventomaty za statisíce... blbci, místo toho aby si koupili levnější hrnce z Tesca.

JackBrno hezky vysvetlil, v cem pokulhava srovnani hrncu a uniforem (vyrobniho prostredku vs. nutne dekorace), cimz to asi muzeme uzavrit.

Možná by mohli být úplně bez uniforem, to by se teprve ušetřilo! Případně aspoň nahoře bez... :D


HighFlyer
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3943
Registrován: 21. 01. 2004, 17:56
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: RE: Re: RE: Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od HighFlyer »

jfk píše:Možná by mohli být úplně bez uniforem, to by se teprve ušetřilo! Případně aspoň nahoře bez... :D

A to je asi nejlepsi zpusob, jak uzavrit tuto diskuzi s mizivou pridanou hodnotou.

Paul1
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class
Příspěvky: 218
Registrován: 23. 01. 2016, 17:44
Stav: Offline

Re: RE: Re: RE: Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od Paul1 »

Globik píše:
Paul1 píše:Špičkové restaurace nakupují kvalitní nádobí, protože jim jde o kvalitu připravy jídla a ne o produktivitu. Na srovnatelném nádobí uvaří kuchař stejný počet steaků a za podobný čas, ať jde o pánev de Buyer nebo z Tesca.

Co se týče oblečení zaměstnanců, tak pokud se v nějakém oblečení cítí hůř, tak jde dolů kvalita jejich práce.

Minimalizaci nákladů používá velmi málo firem, které jsou v zisku, všechny hledají během a pak na konci roku maximum daňových nákladů:-)

A jak ty firmy (pokud se tedy nejedná o monopoly) toho zisku dosáhnou? Tím, že nehledí na náklady?


Z moji profese (daně) ti mohu říct, že jsem se nesetkal ani s jednou firmou či OSVČ, která by chtěla mít max. výnosy a min. náklady, většina se snaží o maximalizaci nákladů. Některé náklady neznamenají nutný aktuální peněžní výdaj :wink:

flyingblue
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5473
Registrován: 16. 12. 2008, 14:31
Bydliště: up in the air
Stav: Offline

Re: RE: Re: RE: Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od flyingblue »

Paul1 píše:
Globik píše:
Paul1 píše:Špičkové restaurace nakupují kvalitní nádobí, protože jim jde o kvalitu připravy jídla a ne o produktivitu. Na srovnatelném nádobí uvaří kuchař stejný počet steaků a za podobný čas, ať jde o pánev de Buyer nebo z Tesca.

Co se týče oblečení zaměstnanců, tak pokud se v nějakém oblečení cítí hůř, tak jde dolů kvalita jejich práce.

Minimalizaci nákladů používá velmi málo firem, které jsou v zisku, všechny hledají během a pak na konci roku maximum daňových nákladů:-)

A jak ty firmy (pokud se tedy nejedná o monopoly) toho zisku dosáhnou? Tím, že nehledí na náklady?


Z moji profese (daně) ti mohu říct, že jsem se nesetkal ani s jednou firmou či OSVČ, která by chtěla mít max. výnosy a min. náklady, většina se snaží o maximalizaci nákladů. Některé náklady neznamenají nutný aktuální peněžní výdaj :wink:


Ono dost zalezi, jake mas zadani od akcionaru :-)

Ona pece radneho hospodare neznamena "minimalni naklady a maximalni vynosy za kazdou cenu".

JackBrno
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2574
Registrován: 08. 01. 2008, 13:03
Stav: Offline

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od JackBrno »

Paul1 píše:
Globik píše:
Paul1 píše:Špičkové restaurace nakupují kvalitní nádobí, protože jim jde o kvalitu připravy jídla a ne o produktivitu. Na srovnatelném nádobí uvaří kuchař stejný počet steaků a za podobný čas, ať jde o pánev de Buyer nebo z Tesca.

Co se týče oblečení zaměstnanců, tak pokud se v nějakém oblečení cítí hůř, tak jde dolů kvalita jejich práce.

Minimalizaci nákladů používá velmi málo firem, které jsou v zisku, všechny hledají během a pak na konci roku maximum daňových nákladů:-)

A jak ty firmy (pokud se tedy nejedná o monopoly) toho zisku dosáhnou? Tím, že nehledí na náklady?


Z moji profese (daně) ti mohu říct, že jsem se nesetkal ani s jednou firmou či OSVČ, která by chtěla mít max. výnosy a min. náklady, většina se snaží o maximalizaci nákladů. Některé náklady neznamenají nutný aktuální peněžní výdaj :wink:
To je ovšem jen úzký výsek celé ekonomiky oněch OSVČ, který ty vidíš a který ti OSVČ chtějí předkládat úřadům ;)

JackBrno
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2574
Registrován: 08. 01. 2008, 13:03
Stav: Offline

Re: RE: Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od JackBrno »

prodejce píše:Nemůžeme, i v hospodách chodí číšníci ve fraku:) Proč jim to ten blbec kapitalista kupuje.. ergo, když jde o náklady tak proč nechodí CC SmartWings v tričku? Uniformy jsou přeci dražší, to snad nezpochybní ani HF.
Tak na produktivitu restaurace (skrze pocity hostů) může mít vliv, jak ten frak vypadá, ale už jen zanedbatelně, z jak kvalitního materiálu je vyrobený, to už naprostá většina hostů nepozná. Samozřejmě rozdíl mezi frakem od Vietnamců za 500 korun a značkovým oblekem za 10000 asi dost lidí uvidí, ale mezi nějakou slušnou, dobře zvolenou sériovou konfekcí za 5000 a oblekem šitým na míru za 20000 už moc lidí nepozná. A to samé i u těch uniforem. Cesťáci vnímají střih, barevnou kombinaci atd., ale kolik jich pozná kvalitu materiálu...

flyingblue
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5473
Registrován: 16. 12. 2008, 14:31
Bydliště: up in the air
Stav: Offline

Re: RE: Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od flyingblue »

JackBrno píše:
prodejce píše:Nemůžeme, i v hospodách chodí číšníci ve fraku:) Proč jim to ten blbec kapitalista kupuje.. ergo, když jde o náklady tak proč nechodí CC SmartWings v tričku? Uniformy jsou přeci dražší, to snad nezpochybní ani HF.
Tak na produktivitu restaurace (skrze pocity hostů) může mít vliv, jak ten frak vypadá, ale už jen zanedbatelně, z jak kvalitního materiálu je vyrobený, to už naprostá většina hostů nepozná. Samozřejmě rozdíl mezi frakem od Vietnamců za 500 korun a značkovým oblekem za 10000 asi dost lidí uvidí, ale mezi nějakou slušnou, dobře zvolenou sériovou konfekcí za 5000 a oblekem šitým na míru za 20000 už moc lidí nepozná. A to samé i u těch uniforem. Cesťáci vnímají střih, barevnou kombinaci atd., ale kolik jich pozná kvalitu materiálu...


Esteticke posuzovani uniforem palubnich pruvodcich je jedna vec, na kterou mohou mit ruzni lide ruzne nazory (a mohla by byti vedena treba na serveru moda.cz), nicmene nezacal tenhle kousek diskuse tim, ze si palubni pruvodci stezovaly na to, ze je jim ten material neprijemny?

No a pokud nekoho navleces do munduru, kterej je mu neprijemnej, tezko od nej muzes cekat 100% vykon. A ty od nej 100% vykon cekas.

JackBrno
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2574
Registrován: 08. 01. 2008, 13:03
Stav: Offline

Re: RE: Re: RE: Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od JackBrno »

flyingblue píše:
JackBrno píše:
prodejce píše:Nemůžeme, i v hospodách chodí číšníci ve fraku:) Proč jim to ten blbec kapitalista kupuje.. ergo, když jde o náklady tak proč nechodí CC SmartWings v tričku? Uniformy jsou přeci dražší, to snad nezpochybní ani HF.
Tak na produktivitu restaurace (skrze pocity hostů) může mít vliv, jak ten frak vypadá, ale už jen zanedbatelně, z jak kvalitního materiálu je vyrobený, to už naprostá většina hostů nepozná. Samozřejmě rozdíl mezi frakem od Vietnamců za 500 korun a značkovým oblekem za 10000 asi dost lidí uvidí, ale mezi nějakou slušnou, dobře zvolenou sériovou konfekcí za 5000 a oblekem šitým na míru za 20000 už moc lidí nepozná. A to samé i u těch uniforem. Cesťáci vnímají střih, barevnou kombinaci atd., ale kolik jich pozná kvalitu materiálu...


Esteticke posuzovani uniforem palubnich pruvodcich je jedna vec, na kterou mohou mit ruzni lide ruzne nazory (a mohla by byti vedena treba na serveru moda.cz), nicmene nezacal tenhle kousek diskuse tim, ze si palubni pruvodci stezovaly na to, ze je jim ten material neprijemny?

No a pokud nekoho navleces do munduru, kterej je mu neprijemnej, tezko od nej muzes cekat 100% vykon. A ty od nej 100% vykon cekas.
Může být, to je jasné. Ale otázka je, kolik si jich skutečně stěžuje. Kamarádka si stěžovala na ledasco, ale na uniformy ne.

qwertyx64
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class
Příspěvky: 155
Registrován: 03. 08. 2016, 02:20
Stav: Offline

Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od qwertyx64 »

Business class na niektorich linkach len na jednej strane lietadla. Druha strana economy. :thumbup:

Roiman4
Cestující Business Class
Cestující Business Class
Příspěvky: 311
Registrován: 23. 10. 2017, 22:45
Stav: Offline

Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od Roiman4 »

“Dobre rano”

qwertyx64
Cestující Economy Class
Cestující Economy Class
Příspěvky: 155
Registrován: 03. 08. 2016, 02:20
Stav: Offline

Re: Co bude dál s ČSA?

Příspěvek od qwertyx64 »

Odkedy to tak maju?


Odpovědět