kapitán letadla registrovaného v české republice může podle platné právní úpravy za letu oddávat cestující. ptám se proto zdejších insiderů, pamatujete někdy sňatek na palubě letadla ČSA, resp. jiného českého letadla?
Svatba na palubě
-
pivko
- Cestující Economy Class

- Příspěvky: 299
- Registrován: 28. 08. 2004, 11:24
- Stav: Offline
Svatba na palubě
pro odlehčení diskuse:
kapitán letadla registrovaného v české republice může podle platné právní úpravy za letu oddávat cestující. ptám se proto zdejších insiderů, pamatujete někdy sňatek na palubě letadla ČSA, resp. jiného českého letadla?

kapitán letadla registrovaného v české republice může podle platné právní úpravy za letu oddávat cestující. ptám se proto zdejších insiderů, pamatujete někdy sňatek na palubě letadla ČSA, resp. jiného českého letadla?
-
pepa007
- Kapitán

- Příspěvky: 3053
- Registrován: 01. 11. 2004, 11:33
- Oblíbené typy letadel: CRJ900, A320, A346, A350, B757
- Bydliště: Olomouc
- Stav: Offline
Re: svatba na palubě
vážně? mohl bys to najít? díkypivko píše:pro odlehčení diskuse:
kapitán letadla registrovaného v české republice může podle platné právní úpravy za letu oddávat cestující. ptám se proto zdejších insiderů, pamatujete někdy sňatek na palubě letadla ČSA, resp. jiného českého letadla?
-
80_psu
- Cestující Business Class

- Příspěvky: 334
- Registrován: 07. 02. 2004, 15:24
- Kontaktovat uživatele:
- Stav: Offline
Re: svatba na palubě
Kze kapitansky zkousky zahrnujou i znalost odd. procedury?pivko píše:pro odlehčení diskuse:
kapitán letadla registrovaného v české republice může podle platné právní úpravy za letu oddávat cestující. ptám se proto zdejších insiderů, pamatujete někdy sňatek na palubě letadla ČSA, resp. jiného českého letadla?
-
pivko
- Cestující Economy Class

- Příspěvky: 299
- Registrován: 28. 08. 2004, 11:24
- Stav: Offline
je to v § 7 odst. 2 zákona o rodině. propozice k tomu jsou třeba tady:
http://www.mvcr.cz/rady/zakladni/manzel8.html
leč, podle této úpravy to lze jen, je-li život cestujícího ohrožen. mám ale nějaký mlhavý dojem, že i mimo ohrožení života cestujícího to lze podle nějakých mezinárodních dohod, ale bohužel nevím, kde hledat.
http://www.mvcr.cz/rady/zakladni/manzel8.html
leč, podle této úpravy to lze jen, je-li život cestujícího ohrožen. mám ale nějaký mlhavý dojem, že i mimo ohrožení života cestujícího to lze podle nějakých mezinárodních dohod, ale bohužel nevím, kde hledat.
-
Wentie
- Cestující Economy Class

- Příspěvky: 149
- Registrován: 19. 06. 2007, 12:47
- Stav: Offline
No, jednou nam pristala na stole zadost o provedeni podobneho ukonu. Po delsich debatach se dospelo k pomerne jednoduchemu zaveru - nevesta, zenich i ostatni ucastnici si mohou na palube delat vse, co je slucitelne se zachovanim bezpecnosti letu a dbat pokynu posadky, nicmene zadost, aby je oddal kapitan jsme museli z prozaickeho duvodu zamitnout - clenove posadek ve sluzbe musi byt v jistych fazich letu (vzlet a pristani) povinne pritomni na svem pracovnim miste, v ostatnich fazich letu je kazdy clen letove posadky ve sluzbe poivnen zustat na svem pracovnim miste, vyjma pripadu, kdy jeho nepritomnost je nezbytna z provoznich ci fyziologickych potreb....
-
cestovatelka
- Cestující Economy (low-cost)

- Příspěvky: 80
- Registrován: 05. 04. 2006, 12:52
- Bydliště: Praha
- Stav: Offline
-
kober
- Cestující Economy Class

- Příspěvky: 288
- Registrován: 13. 07. 2005, 15:02
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
- Stav: Offline


